Follow my blog with Bloglovin

Fair fashion outfit || Zwart-witte vintage blazer met zwarte designer broek

Outfitpost fair fashion

Hailey 10 - Fair fashion outfit || Zwart-witte vintage blazer met zwarte designer broek

Mijn kledingstijl zou ik omschrijven als klassiek. Vroeger dacht ik dat ik van de klassieke stijl hield omdat ik advocaat wilde worden. Inmiddels weet ik dat mijn kledingvoorkeur niets te maken heeft met mijn beroep. Ik houd nu gewoon van blazers en klassieke broeken/rokken. Voor deze look combineer ik een vintage blazer met een broek van de Nederlandse en duurzame designer Nathalie de Koning. Enjoy!

De blazer

Hailey 03 1 - Fair fashion outfit || Zwart-witte vintage blazer met zwarte designer broek

Weet je nog dat ik vorig jaar op zoek ben gegaan naar de leukste vintage & tweedehandswinkels in de Pijp in Amsterdam? Tijdens deze zoektocht vond ik bij de VintageKilo winkel deze blazer. Ik was op slag verliefd! De zwart-witte blokjes trokken mijn aandacht. Zoals je kunt zien is dit een korte blazer. Dit gecombineerd met de schoudervullingen, de grote kraag en de gouden knopen geeft de blazer de vintage look waar ik zo van houd!

Hailey 14 1 - Fair fashion outfit || Zwart-witte vintage blazer met zwarte designer broek

Hailey 13 1 - Fair fashion outfit || Zwart-witte vintage blazer met zwarte designer broek

De broek

Hailey 09 1 - Fair fashion outfit || Zwart-witte vintage blazer met zwarte designer broek

Deze broek is van de Nederlandse designer Nathalie de Koning. De Nederlandse ontwerpster Nathalie de Koning studeerde af rondom het thema: today’s destructive consumer society. Al haar ontwerpen hebben sindsdien een focus op duurzaamheid, innovatie en hergebruik van materialen.

Wat mij vooral aantrekt aan deze broek zijn de wijd uitlopende pijpen. In deze look droeg ik ook een broek met wijde pijpen. Dit soort broeken spreken mij erg aan, alhoewel ik een goede skinny ook heel prima kan waarderen! De broek is een kort model. Bij een langer persoon zit ‘ie “hoogwater”, maar voor mijn lengte is het eigenlijk perfect!

Hailey 06 1 - Fair fashion outfit || Zwart-witte vintage blazer met zwarte designer broek

Hailey 04 2 - Fair fashion outfit || Zwart-witte vintage blazer met zwarte designer broek

De schoenen  

Hailey 12 1 - Fair fashion outfit || Zwart-witte vintage blazer met zwarte designer broek

De look wordt afgemaakt met de schoenen die je ook bij deze kon bewonderen. De schoenen heb ik jaren geleden gekocht bij Primark. Ik was toen ik nog niet zo bewust bezig met kleding. Ondanks de herkomst van de schoenen draag ik ze graag. Iets kopen bij de Primark zal ik nu niet meer doen, maar desondanks ben ik blij met de schoenen die ik er in het verleden kocht. Aangezien ik ze nog zo vaak en met zoveel liefde draag, mogen van mij ook mijn niet-duurzame schoenen, op de foto!

Wat vind je van deze outfit?

Foto’s: By José Chan

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *