Follow my blog with Bloglovin

Zo word je een fanatieke sporter!

Zo word je een fanatieke sporter!

Fanatieke sporter - Zo word je een fanatieke sporter!

Het is januari. De maand van goede voornemens. De maand waarin jij je voorneemt om in 2016 écht vaker te gaan sporten om je droomlijf te krijgen. Vastberaden ga je aan de slag. Helaas belandt bij velen de wens om dit jaar écht dat droomlijf te kweken, na een week of drie in de ijskast. Zonde! Daarom geef ik je dé tip die er voor gaat zorgen dat jij in 2016 aan het sporten gaat en blijft.

Mijn sportgeschiedenis

Wat je van mij moet weten is dat ik tot een aantal jaren geleden nauwelijks sportte. Tijdens gym was ik vroeger altijd dat ene irritante meisje dat deed alsof ze haar enkel had verstuikt, zodat ik niet mee hoefde te doen. Gewoon recht op zitten was echt al vermoeiend genoeg. Je hoort het al: ik was niet bepaald een sportief type.

In mijn tienerjaren werd dit al iets beter, omdat ik tijdens gym mocht kiezen welke sport ik ging doen. Hierdoor ben ik onder andere vrijwillig wezen squashen en windsurfen. Ik maakte toen al een klein beetje kennis met de gedachte dat sporten misschien leuk kon zijn. Er ging alleen nog geen belletje bij mij rinkelen.

Ik heb dan ook af en aan verschillende sporten geprobeerd. Hardlopen, roeien, fitness. Iedere keer nam ik mij voor om minstens 2x per week te gaan sporten. Iedere keer strandde ik weer op de bank met een zak chips. Ik miste keer op keer de motivatie om te gaan bewegen. Naar de sportschool gaan vond ik gedoe en van de gedachte dat ik moest gaan sporten werd ik al moe.

Zo werd ik een fanatieke sporter

Dit veranderde toen ik begon met paaldansen. Ik ontdekte ineens dat het juist heel erg leuk was om te sporten! Spierpijn werd mijn beste vriend en ik had motivatie voor 10! Ik danste toen 1x per week en iedere week keek ik uit naar mijn komende sportmoment.

Hierna is het eigenlijk vanzelf gegaan. Al snel ontstond bij mij de behoefte om vaker dan 1x per week te sporten. Ik besloot om, naast het paaldansen, fanatiek groepslessen (aerobics) te volgen. Tijdens deze lessen werd ik door een leuke docent gemotiveerd om te blijven bewegen en werkte ik tegelijk aan mijn kracht en conditie. Dit was bovendien ook goed voor mijn paaldansen, waardoor het een must werd om óók naar aerobics te gaan.

Deze combinatie beviel mij zo goed, dat ik een opleiding tot groepslesinstructeur ben gaan volgen. Nu geef ik wekelijks diverse sportlessen, volg ik wederom een sportopleiding en ben ik verslaafd aan sporten! Nou, dat had ik tot een paar jaar geleden nooit voor mogelijk gehouden!

Door de sport te gaan beoefenen die ik écht leuk vind, ben ik een fanatiek sporter geworden. Hierdoor is het niet langer een opgave om te gaan sporten. Doordat ik heb gevonden wat ik echt leuk vind, sport ik met veel plezier en ben ik inmiddels bijna dagelijks in een sportschool te vinden!

De fanatieke sporter zit ook in jou!

Ik geloof dat als jij de sport vindt die je echt leuk vindt,  jij dan ook verslaafd zal raken aan sporten en voortaan moeiteloos naar de sportschool gaat! En dat is logisch, want iets dat je wel leuk vindt om te doen doe je makkelijker dan iets dat je niet leuk vindt, toch? Ja, duh!

Dé tip die jou laat sporten

Mijn tip is om gewoon eens te gaan ontdekken welke sporten je leuk vindt. Ga er op uit. Ga ontdekken wat er allemaal wordt aangeboden en probeer het gewoon. En probeer die sport dan niet maar één keer, maar geef het echt een kans. Probeer de sport minster vier keer, voordat je besluit of het wel of niet iets voor je is.

Door een sportkaart van Onefit aan te schaffen kan je dit bovendien op een makkelijke manier doen of uitvoeren. Met een Onefit-kaart kan je bij allerlei sportscholen een lesje (of vier) proberen. De les betaal je met de credit op je kaart en je zit verder nergens aan vast. De ideale manier dus om te ontdekken welke sport echt je ding is. En ik weet zeker dat als jij ontdekt welke sport je écht leuk vindt, jij dan net zo een fanatieke sporter wordt als ik!

Welke sporten ga jij in 2016 uitproberen? Laat het mij weten! Vind ik leuk!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *