Follow my blog with Bloglovin

Review FLXBL yogamat || glijdende yogamatjes behoren tot het verleden + 10% korting

In deze blog vind je een review van de reisyogamat en yogahanddoek van het merk FLXBL

Denk je in: tijdens de yogales sta je in downward facing dog. Je duwt je billen op naar het plafon om je rug te verlengen. Ondanks dat downward facing dog een actieve rusthouding is, voelt hij helemaal niet relaxt. Je handen en voeten glijden steeds weg en als je niet uitkijkt, beland je op je neus. Herkenbaar?

Een grote ergernis

Het is zonder twijfel een van de grootste ergernissen tijdens de yogales: glijdende matjes. Het leidt af van je practice en het voelt bovendien onveilig en onstabiel. Je yogamat is de fundering van je yogales, dus die moet goed. Zonder concessies.

Yogamatten van FLXBL

FLXB yogamat 5 - Review FLXBL yogamat || glijdende yogamatjes behoren tot het verleden + 10% korting

Natuurlijk ecologische rubber

Onlangs kwam FLXBL op mijn pad. FLXBL is een reisyogamat en yogahanddoek in één. De mat is gemaakt van natuurlijk, ecologisch en biologisch afbreekbaar rubber. Het is vrij van chemische stoffen zoals latex en lijm. De mat is gekleurd met watergedragen inkt, wat eraan bijdraagt dat de mat biologisch afbreekbaar is.

Wasmachine proof!

Wat ook erg bijzonder is; je kunt de mat gewoon in de wasmachine doen! Bij FLXBL raden ze het zelfs aan om de mat regelmatig te wassen op een lichtwasprogramma en met koud water.

Meer zweet = meer grip

De matten van FLXBL hebben een zachte bovenlaag van micro-vezel. Dit lijkt op suède, maar no worries, het is gemaakt van rubber. Deze bovenlaag zorgt ervoor dat je juist veel grip hebt als je zweet. Hierdoor zijn de matten bijzonder geschikt voor warme yogastijlen zoals, Hot Yoga en Bikram Yoga.

De onderkant van de mat is van rubber. Dit zorgt ervoor dat je mat niet wegglijdt tijdens de yoga. Ideaal als je de FLXBL mat op een ander matje legt in de yogastudio. Dat is net iets frisser en je hebt dus voldoende stabiliteit!

Lichtgewicht en makkelijk mee te nemen

Doordat het matje dun (1,5mm) en licht (1,4 kg) is, kun je het makkelijk meenemen als je op reis gaat. Mocht je naar een warm oord gaan, dan is zo’n matje met extra grip dus ideaal!

FLXB yogamat 3 - Review FLXBL yogamat || glijdende yogamatjes behoren tot het verleden + 10% korting

Mijn ervaring met de FLXBL mat

FLXB yogamat6 - Review FLXBL yogamat || glijdende yogamatjes behoren tot het verleden + 10% korting

Van FLXBL heb ik een matje gekregen om uit te proberen. Alle matten van FXBL hebben een vrolijke kleur zoals paars, groen en oranje. Ik kreeg de roze. Dat vind ik heel erg leuk! Vaak zijn yogamatten zwart. Van mijn roze yogamat word ik gelijk heel erg vrolijk!

Zoals beloofd, zorgt de rubberen onderkant ervoor dat de mat stabiel ligt op de grond. In het verleden heb ik een yogamat met een gladde onderkant gehad. Iedere stap die ik zette zorgde ervoor dat ik bijna onderuitging. Dit soort taferelen heb je gelukkig niet met de FLXBL.

De bovenlaag van microvezel is erg zacht en voelt fijn aan. Aan het begin van de les, voordat mijn handen en voeten bezweet waren, gleed ik wel wat weg. Toen ik eenmaal begon te zweten, had ik juist heel veel grip. Normaal gesproken is dat het tegenovergestelde. De bovenlaag heeft een soort aanzuigende werking op het zweet (yummie), waardoor je extra veel grip hebt. Heel erg fijn!

Aangezien zweet wel essentieel is voor je grip, is de mat naar mijn mening het meest geschikt voor de warme yogavormen zoals de eerdergenoemde hot yoga of bikram yoga. De mat is ook goed te gebruiken bij yin yoga, omdat je dan veel zit. Zo’n zachte onderkant is dan juist lekker!

10% korting met de code “10FLXBL”

In deze blog vind je een review van de reisyogamat en yogahanddoek van het merk FLXBL - Review FLXBL yogamat || glijdende yogamatjes behoren tot het verleden + 10% korting

De matten zijn verkrijgbaar in de webshop van FLXBL. Als je bij het afrekenen de kortingscode 10FLXBL” invult, krijg je 10% korting op je aankoopbedrag. Hoe fijn is dat?!

FLXBL is trouwens ook te volgen via Instagram en Facebook.

Heb jij de matten van FLXBL al uitgeprobeerd?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met FLXBL.

 

Volg:
Deel deze blog!

7 Reacties

 1. Avatar for Mariëlle 22 maart 2018 / 20:46

  Wowww dit kende ik nog niet!! Maar klinkt goed 🙂 Ik ga het onthouden, want ik ben aan een nieuwe toe haha!

  • Avatar for Hailey 26 maart 2018 / 17:17

   Wat leuk om te horen!! Dit is zeker een goede optie! Welke vorm van yoga doe jij?

 2. Avatar for Jessica J. 23 maart 2018 / 11:45

  Hey, wat handig! Ik voelde mezelf laatst wegglijden op m’n matje. Vervelend als je je handen dan moet afvegen.

  • Avatar for Hailey 26 maart 2018 / 17:18

   Dat herken ik maar al te goed! Het leidt mij altijd erg af! Een mat waarbij je veel grip hebt is dan wel handig!

 3. Avatar for Fleu 24 maart 2018 / 19:22

  Oh wauw! Ik dacht dat ik iets fout deed als ik weer eens niet kon blijven staan en langzaam weggleed, hahah. Maar het kan dus ook anders, dit ga ik zeker even onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *