Follow my blog with Bloglovin

Yogakleding van plastic

plastic yogabroek

Yogakleding van plastic - Yogakleding van plastic

Als je Palace of Bliss al een tijdje volgt, dan heb je dit waarschijnlijk al wel in de gaten: ik houd van eerlijke kleding en ik houd van yoga! Hoe mooi is het als deze twee liefdes van mij samenkomen? Er bestaat hele fijne yogakleding die is gemaakt van gerecyclede PET-flessen! Daar wil je graag wat meer over vertellen!

Het recyclen van plastic is noodzaak

plastic yogakleding 2 - Yogakleding van plastic

In mijn blogpost over het verminderen van plastic gebruik vertelde ik je dat er een plastic soep drijft in de Stille Oceaan. Dit is een berg aan plastic die in de oceaan terecht is gekomen en het water vervuilt. Het duurt jaren voordat plastic wordt afgebroken in de natuur. Bij deze afbraak komen allerlei giftige stoffen vrij die gevaarlijk zijn voor mens en dier. Deze plastic soep is dus een serieus probleem.

Hoe maak je van plastic een textiel?

Plastic wordt tegenwoordig overal voor gebruikt. De plastic soep wordt hierdoor alleen maar groter! Daarom is het belangrijk dat dit plastic wordt gerecycled. Gelukkig hebben een aantal slimme mensen bedacht dat je van plastic vezels kunt maken waarmee je textiel kunt maken.

Dit werkt als volgt:

 1. Het plastic wordt, nadat het op kleur is gesorteerd, versnipperd tot kleine stukjes.
 2. Deze snippers worden omsmolten tot korrels.
 3. Deze korrels ondergaan vervolgens een tweede smeltproces waarbij zij worden vervormd tot een soort vezel.
 4. Deze vezels worden geribbeld, geknipt, uitgerekt en geperst totdat het een stuk textiel is.
 5. Van dit textiel kan “kekke” eco friendly kleding worden gemaakt!
Mijn favoriete eerlijke yogamerk: Teeki
plastic yogakleding 4 - Yogakleding van plastic

Lizz zou stiekem willen dat zij ook zo een plastic yogabroek had.

Mijn favoriete merk is zonder enig twijfel Teeki. Teeki maakt van 25 PET-flessen één yogabroek. Zij zorgen er bovendien voor dat het verwerken van de flessen zo milieuvriendelijk mogelijk gebeurt. De kledingstukken van Teeki worden met de hand gemaakt in de VS. Op deze manier dragen zij bij aan een grotere werkgelegenheid in de VS en ben jij er als consument van verzekerd dat je kleding onder goede omstandigheden is gemaakt.

Kleurrijke designs

plastic kleding 3 - Yogakleding van plastic

Teeki heeft allerlei kleurrijke yoga kleding met unieke designs. Ik vind het werkelijk een feest om hun kleding te dragen! Ik voel me namelijk altijd heel bijzonder als ik zo een mooie broek draag als ik op mijn yogamat stap! Ben ik stiekem toch wel een beetje ijdel! Maar dat is niet erg, want als mensen vragen waar mijn broek vandaag komt, dan vertel ik altijd vol trots dat mijn broek gemaakt is gerecycled plastic!

Verder voelt de stof zacht aan en het heeft een gladde structuur. Ik dacht voorafgaand dat een broek die gemaakt is van plastic, zweterig zou zijn, maar dat is gelukkig niet het geval. De broeken zitten als een tweede huid. Ook hebben ze een hoge tailleband. Dat vind ik heel prettig aan een sportbroek omdat die dan niet in mijn huid snijdt. Een ander voordeel is dat de kans wordt gereduceerd dat je mijn bilspeet ziet als ik in een downward facing dog sta! Haha!

Wil je ook een Teeki broek?

De broeken van Teeki zijn niet goedkoop. Je betaalt ongeveer € 65 voor een broek, maar dan heb je wel een hele bijzondere en eerlijke broek. Voor mij is dit het dubbel en dwars waard!

Ik kocht mijn Teeki broeken bij webshop Dristi. Zij verkopen overigens ook allerlei andere merken die werken met gerecycled plastic. Het is dus zeker de moeite waard om hun webshop te bezoeken!

Heb jij al kleding dat gemaakt is van plastic?

Volg:

16 Reacties

 1. Avatar for Charissa
  Charissa
  7 december 2016 / 08:36

  Hoi
  Ik probeer plastic te vermijden ivm weekmakers. Vraag me af of het ook niet via kleding in huid en bloedbaan komt. Zeker omdat het warm wordt??
  Groetjes!

  • Avatar for Hailey 7 december 2016 / 12:53

   Goede vraag! Daar heb ik eigenlijk nooit over nagedacht. Ik ga dit voor je navragen en kom er bij je op terug.

  • Avatar for Sander 7 december 2016 / 14:28

   Hi Charissa

   Goeie vraag! Deze horen we vaker omdat mensen zich steeds bewuster worden van de schadelijke BPA die zich in plastic bevindt.
   Tijdens het omvormingsproces van plastic naar “stof” worden al de schadelijke stoffen uit het plastic gehaald. Er blijven in het eindproduct dus geen schadelijke BPA’s achter en is het volledig veilig om een legging van gerecycled plastic te dragen.

   Bij alle productspecificaties op onze website http://www.Dristi.nl wordt ook duidelijk aangegeven om hier mensen bewust van te maken. Mocht je meer vragen hebben over onze producten kun je ons altijd persoonlijk benaderen.

   Met vriendelijke groet

   Sander Snels
   http://www.Dristi.nl
   info@Dristi.nl
   06 11 32 77 15

   • Avatar for Charissa van der Vlies 9 december 2016 / 07:36

    Ontzettend hartelijk bedankt Sander voor het antwoord en Hailey voor het vragen! Ik vind de leggings heel erg mooi en ben erg blij met dit antwoord. Dank Hailey voor deze tip!

 2. Avatar for Malou | Blonde Blossom 7 december 2016 / 21:16

  Wat gaaf dat dit bestaat! Ik had nog niet nagedacht over weekmakers, goede vraag ook van Charissa. Ik ben heel blij dat ze er niet in zitten! Malou x

 3. Avatar for Katrien
  Katrien
  8 december 2016 / 13:24

  Ikzelf ben meer fan van kleding in natuurlijke stoffen. Een uitzondering hierop is sportkleding, een legging en topje in katoen is dan toch weer niet zo ideaal, dus fijn dat er toch een vrij duurzaam alternatief is voor als ik nood heb aan nieuwe sportkleding!

 4. Avatar for Jessica 26 december 2016 / 13:16

  Jaa heb em even gepast. De broek zit super!
  Ze hebben sowieso gave broeken er tussen zitten.
  Aahwww je konijn <3

  • Avatar for Hailey 26 december 2016 / 23:05

   Wat goed om te horen! Veel plezier ervan! Ja, mijn konijntje! Ze komt altijd even kijken als ik bezig ben met yoga en/of foto’s!

 5. Avatar for Nathalie
  Nathalie
  27 januari 2017 / 13:19

  Hoi hoi, Ze zijn fantastisch he!
  Voor de lange NedErlandse benen is Zuvi een super merk! Ook zo veranTwoord, net zo vrolijk en dus zeker een lengTmaat 36, word ik blij van 🙂

  • Avatar for Sander 27 januari 2017 / 13:52

   Kijk dat zijn nou de leuke comments Nathalie ?
   Superleuk om te horen dat je de pluspunten van Zuvi weet te waarderen. Thnx

   Groet Sander Snels
   Dristi.nl

 6. Avatar for Lara 13 september 2017 / 11:44

  Wat een gave broeken, ik ben het volkomen eens dat het recyclen van plastic super belangrijk is. Wij dragen dan ook met ons hockeyteam de naam van The Ocean Cleanup op onze shirts.

  Ik ga gelijk kijken naar een Teeki broek 😀

  • Avatar for Sander 13 september 2017 / 12:28

   Leuk om te horen Lara! ?
   Superfijn ook dat het gehele hockeyteam door het dragen van de shirts bijdraagt aan de bewustwording ?
   Natuurlijk hopen we dat je voor die Teeki bij ons op de website terecht komt hihi

   Groetjes
   Sander Snels
   http://www.Dristi.nl

  • Avatar for Hailey 14 september 2017 / 09:48

   Wat goed om te horen dat jij en je hockey team al zo bewust bezig zijn! De broeken van Teeki vind ik echt te gek! Ik heb inmiddels ook een aantal yogabroeken van andere merken, maar die zitten toch niet zo fijn als die van Teeki! Ik vind het echt een aanrader! Mocht je besluiten een broek te kopen, dan vind ik het leuk om je nieuwe broek te zien! Wellicht kun je me dan taggen op social media? Vind ik leuk!

 7. Avatar for Brigitte
  Brigitte
  10 juli 2019 / 13:03

  Ik kan niet op de website komen van Dristi en Teeki.
  Weet iemand de juiste site!

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   31 juli 2019 / 21:06

   Hi Brigitte,

   Ik zie inderdaad dat de website het niet doet. Misschien zijn ze gestopt? Het heeft er wel alle schijn van helaas…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.