Follow my blog with Bloglovin

Yogakunst aan de muur door Yoga Art

yogaart.nl

full36096393 - Yogakunst aan de muur door Yoga Art

Indien je nog op zoek bent naar een mooi kunstwerk voor aan de muur of op de schoorsteen, heb ik nog een tip voor je: yogakunst! Op de website van Yoga Art vind je allerlei schilderijen, beelden, foto’s en houtwerken die geïnspireerd zijn door de yoga. Een interessant idee waar ik wel meer over wilde weten. Daarom stelde ik initiatiefnemer, Jennifer Schregel, een aantal vragen over haar website.

Wat is jouw relatie tot yoga?

 

Ik ben een jaar of 12 geleden begonnen met yoga. In eerste instantie zag ik het voornamelijk als tegenhanger voor de explosievere sporten die ik beoefende (hockey en zaalvoetbal). Geleidelijk aan ben ik me steeds verder gaan verdiepen in yoga en vond ik binnen verschillende yogastijlen dezelfde balans. Yoga is mijn rustpunt. Ik heb gemerkt dat vanuit de rust van yoga vaak de beste creatieve ideeën ontstaan.

Hoe ben je op het idee gekomen voor Yoga Art?

 

Ik was zelf op zoek naar een schilderij van een yogahouding om thuis op te hangen, maar kon op internet bijzonder weinig vinden in deze richting. De vader van mijn beste vriendje had op dat moment net een serie yoga beelden gemaakt. Daarmee was het eerste zaadje voor Yoga-Art gepland.

Met een achtergrond in conceptontwikkeling en marketing vond ik het zelf vooral interessant om vanuit een andere invalshoek naar de kunstwereld te kijken. Veel kunstenaars hebben moeite om hun werk verkocht te krijgen. In mijn visie heeft dat deels te maken met het bereiken van de juiste doelgroep. Op het moment dat je werken ophangt in een galerie moet er maar net iemand langslopen die precies op zoek is naar jouw werk. Yoga-Art draait dit eigenlijk om door kunst te maken voor een specifieke doelgroep en het via yogascholen aan de doelgroep te presenteren.

 

nl NL 208901  - Yogakunst aan de muur door Yoga Art

 

Kun je wat meer vertellen over de collecties die jij verkoopt? Hebben de stukken een specifiek thema?

 

We hadden onze online galerie in de eerste instantie opgedeeld in beelden, schilderijen en fotografie. Hier zijn geen specifieke thema’s aan verbonden. Later zijn hier Digital-Art en Yoga-Yut (een collectie beschilderde stukken gejut hout en stenen) aan toegevoegd. Elke kunstenaar is vrij om nieuwe series / collecties te creëren, die we in overleg toevoegen aan de website. We zijn begonnen met specifieke kunst van yogahoudingen. Dit hebben we recent uitgebreid met spirituele kunst en zen art. Thema’s zijn met name van toepassing op de individuele kunstenaars. Zo heeft beeldhouder Joop een voorkeur voor rubensvrouwen en richt schilderes Helena zich voornamelijk op spirituele kunst.

 

Wat is jouw favoriete stuk uit je collectie?

 

Heel lastig om een favoriet te noemen, omdat alle werken zo verschillend zijn, maar als ik er 1 moet kiezen is dat het beeld ‘balans’ van Joop Koopman, wat een prachtig plekje bij mij thuis heeft gekregen. Met dit beeld is het idee van Yoga-Art bij mij ook geboren.

Kunnen andere kunstenaars zich nog aanmelden? Zo ja, hoe?

 

Ja, zeker. We staan altijd open voor nieuwe kunstenaars. Het is echter niet zo dat we alle kunstenaars zomaar accepteren. We willen de kwaliteit graag hooghouden. Ook qua discipline en stijl is het voor ons belangrijk dat een nieuwe kunstenaar echt een aanvulling vormt.

 

Yoga art 7 - Yogakunst aan de muur door Yoga Art

Zijn er nog bepaalde stukken die je graag nog zou willen toevoegen aan je collectie?

 

Geen specifieke stukken, maar ik zou heel graag ook pentekeningen aan willen bieden op de website. Mocht je als lezer suggesties hebben voor een kunstenaar dan horen we dat graag!

Wat moeten mijn lezers in ieder geval onthouden over Yoga Art?

 

Dat yoga en kunst nauw met elkaar zijn verbonden. We bieden kunst voor en door yogi’s. En dat doen we op een manier die past binnen de yoga filosofie. De quote die we op onze website hebben staan is wellicht een mooie afsluiter van dit interview: “When yoga becomes a source of creative inspiration and art becomes an ode to yoga”.

De kunstwerken van Yoga Art zijn op verschillende plekken in Nederland te bezichtigen. Op de website van Yoga Art vind je alle informatie hierover. Meer informatie over de kunstenaars en collecties vind je tevens op de website.

Volg:

2 Reacties

  1. Avatar for Jacky 1 november 2016 / 17:14

    Wat een geweldige webshop! Ik kende hem nog niet. Dank voor het delen 🙂 er staan zulke mooie schilderijen op!!

    • Avatar for Hailey 1 november 2016 / 19:12

      Graag gedaan! Ja, er staat echt hele mooie dingen op! Gelukkig is het bijna Sinterklaas en kerst! Hihi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.