Follow my blog with Bloglovin

5 handige websites en apps voor tweedehandskleding

In dit artikel vind je een overzicht van 5 handige websites en apps voor tweedehandskleding

Tweedehandskleding kopen vind ik een van de leukste manieren om eerlijke kleding te kopen. Als je van zoeken houdt, kun je zo maar mooie en unieke items vinden tegen een zacht prijsje. Je hoeft tegenwoordig niet meer per se je huis uit om tweedehands pareltjes te scoren. Er zijn allerlei handige websites en apps waarmee je heel makkelijk tweedehandskleding kunt kopen en verkopen. Het voordeel hiervan vind ik dat je heel gericht kunt zoeken. Ik houd ervan!

Om je inzicht te geven waar je online tweedehandkleding kunt vinden, heb ik een overzicht gemaakt van mijn favoriete tweedehandskleding apps en websites van dit moment!

United Wardrobe

UnitedWardrobe - 5 handige websites en apps voor tweedehandskleding

Met stip op nummer 1 staat de website en app, United Wardrobe. United Wardrobe is een Nederlandse website, met een ruim aanbod van hedendaagse tweedehandskleding. Ze hebben een hele handige filter, waardoor je kleding kunt selecteren op dingen zoals kleur, maat en zelfs merk. Via deze website kun je kleding, schoenen en tassen zowel kopen als verkopen. Je favoriete verkopers kun je volgen. Zo word je op de hoogte gesteld als zij weer iets online plaatsen.

Op United Wardrobe wordt kleding tegen een vast bedrag of op bod aangeboden. Kleding tegen een vast bedrag kun je gelijk kopen. Kleding waarop je kunt bieden hebben altijd een maximaal bedrag. Bied je dit maximale bedrag, dan is het kledingstuk gegarandeerd van jou. Handig voor als je geen zin hebt om het bod af te wachten!

Kopen of verkopen via United Wardrobe is veilig. United Wardrobe zit namelijk altijd tussen de betalingen. De verkoper krijgt pas uitbetaald nadat de koper heeft aangegeven het kledingstuk te hebben ontvangen én dat het item in goede staat verkeert. Ik heb een keer een kapot kledingstuk opgestuurd gekregen. United Wardrobe heeft er toen netjes  voor gezorgd dat ik het aankoopbedrag terugkreeg.

Een nadeel is wel dat je zowel als koper als verkoper commissie/servicekosten moet betalen.

Schermafbeelding 2017 11 14 om 15.28.55 - 5 handige websites en apps voor tweedehandskleding

 

The Next Closet 

Schermafbeelding 2017 11 14 om 15.35.45 - 5 handige websites en apps voor tweedehandskleding

The Next Closet is een handige website en app voor als je op zoek bent naar tweedehandse designer kleding. Dit is designer kleding in de ruimste zin van het woord. Ze verkopen kleding van Supertrash tot Chanel en van Karen Miller tot Christian Dior. Hierdoor vind je op The Next Closet Designer kleding in allerlei verschillende soorten prijsklasse. Voor € 20 kun je al iets moois vinden. Ze verkopen trouwens ook kleding van duurzame designers zoals Acne, Stella McCartney, Vivianne Westwood en Filippa K.

De website ziet er heel clean en overzichtelijk uit. Dit komt mede doordat The Next Closet een richtlijn heeft waar de foto’s van de kleding aan moet voldoen. Hierdoor hebben alle foto’s van het aanbod een witte achtergrond, wat de website extra gebruiksvriendelijk maakt.

Ook The Next Closet heeft een handig filter systeem, waarmee je makkelijk door de collectie kunt zoeken.

Depop 

selling on depop - 5 handige websites en apps voor tweedehandskleding

Depop is een app waar je een ruim aanbod aan tweedehandskleding en accessoires vindt. De app heeft dezelfde look en feel als Instagram. Veel bloggers en vloggers bieden op deze app dan ook hun kleding aan. Depop is een wereldwijde app, waardoor je ook makkelijk iets van iemand uit het buitenland kunt kopen.

Je kunt makkelijk je favoriete verkopers volgen in de app en met hen chatten als je een vraag hebt over hetgeen ze aanbieden. Betalen gebeurt via de app.

In je tijdlijn op Depop zie je foto’s van de personen die jij volgt. Daarnaast verschijnen op je tijdlijn ook items die jouw vrienden hebben geliked. Zo kun je elkaar inspireren.

Doordat Depop de items net even op een andere manier presenteert, vind ik dit een hele leuke app om tweedehandskleding te kopen!

Cazou

Schermafbeelding 2017 11 14 om 15.36.42 - 5 handige websites en apps voor tweedehandskleding

Wat Cazou anders maakt dan bijvoorbeeld United Wardrobe, is dat je op deze website ook kleding kunt vinden voor kinderen en baby’s. Aangezien kinderen snel groeien, is dat een hele handige website om je kleintje te voorzien van een nieuwe outfit. Ook als volwassene kan je terecht op Cazou.

Een voordeel van Cazou is dat zij geen servicekosten rekenen over je aankoop. Hierdoor is de prijs die je op de website ziet ook de prijs die je uiteindelijk betaalt of ontvangt.

Poppintags

Schermafbeelding 2017 11 14 om 15.41.45 - 5 handige websites en apps voor tweedehandskleding

Poppintags is, net als United Wardrobe, een online marktplaats voor tweedehandskleding. Ook hier vind je een ruim aanbod aan tweedehandskleding. Poppintags is alleen een website. Shoppen via een app kan hier helaas niet.

In tegenstelling tot United Wardrobe, betaal je bij Poppintags geen commissie of servicekosten over je aan of verkoop. Dit maakt Poppintags dus net even wat aantrekkelijker dan United Wardrobe. Ook hier vind je een handig filter, en het betaalsysteem is veilig.

 

Schermafbeelding 2017 11 14 om 15.42.32 - 5 handige websites en apps voor tweedehandskleding

 

Wat is jouw favoriete app of website voor tweedehandskleding?

 

Pin voor Later - 5 handige websites en apps voor tweedehandskleding

5 handige websites en apps voor tweedehandskleding - 5 handige websites en apps voor tweedehandskleding

 

5x handige websites Apps voor tweedehandskleding - 5 handige websites en apps voor tweedehandskleding
Volg:
Deel deze blog!

2 Reacties

  1. Avatar for Mariëlle 15 november 2017 / 11:34

    Wat een goed overzicht!! Ik moet me er toch ook eens overheen gaan zetten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *