Follow my blog with Bloglovin

5 redenen waarom yoga populair is

Yoga DSC 0315 - 5 redenen waarom yoga populair is

Yoga is booming! De yogastudio’s schieten als paddenstoelen uit de grond en Instagram staat vol met yogi’s die de mooiste houdingen vertonen. Voor mij is het als yogadocent fantastisch dat yoga steeds populairder wordt. Hoe het komt dat yoga tegenwoordig zo populair is, bespreek ik in dit artikel!

1. Yoga zorgt voor mentale verstilling 

Een belangrijke reden waarom yoga vandaag de dag zo populair is, is omdat het rust geeft. Onze huidige maatschappij is gericht op presteren. Dit zorgt bij een groot deel van de bevolking voor stress. Doordat bij yoga observatie van de adem belangrijk is, leer je leven in het hier en nu. Dit zorgt ervoor dat je gedachten minder afdwalen en aandacht blijft bij wat je op dat moment aan het doen bent. Zo komen je gedachten tot stilstand en kun je mentaal verstillen. In een maatschappij die zo druk en stressvol is, zijn momenten van mentale verstilling een populaire wens!

2. Yoga zorgt voor ontspanning

Yoga DSC 0235 - 5 redenen waarom yoga populair is

Deze reden hangt samen met de verstilling die yoga veroorzaakt. Doordat je gedachten verstillen tijdens yoga en je geest zo tot rust komt, is er ruimte voor ontspanning tijdens de yoga.

Daarbij heeft het observeren van de adem een ontspannen werking. Net als dat het kabbelen van de zee een rustgevende werking kan hebben, heeft de adem dat ook. Tijdens de yoga breng je jezelf eigenlijk in een meditatieve staat, en kan je lichaam en geest heerlijk ontspannen.

3. Yoga is goed voor de gezondheid

Behalve dat je van yoga heel erg zen wordt (wat goed is voor de geest), is yoga ook goed voor je gezondheid. Yoga zorgt voor allerlei fysieke voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een grotere flexibiliteit, het maakt je sterker, het verlaagt de bloeddruk, helpt bij de afvoer van afvalstoffen en verbetert je kwaliteit van slaap.

Al deze fysieke voordelen zijn stuk voor stuk redenen waarom yoga steeds populairder wordt!

4. Social media draagt bij aan de populariteit

Yoga DSC 0240 - 5 redenen waarom yoga populair is

Yoga is hot op social media. Op Instagram kan je duizenden zo niet miljoenen foto’s vinden van indrukwekkende yogi’s die in prachtige houdingen staan. Ondanks dat dit niet is waar yoga over gaat, motiveren deze foto’s steeds een nieuwe groep mensen om ook yoga uit te proberen. Daarbij doen ook de nodige celebraties aan yoga en delen zij beelden daarvan op social media. Ook dit trekt nieuwe geïnteresseerden aan, met meer yogi’s tot gevolg.

5. Er is altijd wel een stijl die bij je past

 Er zijn meer dan 50 verschillende soorten yogastijlen. Je hebt de meer traditionele vormen zoals Vinyasa, Hatha, Yin, Astangha en Iyengar yoga. Maar er komen steeds meer andere soorten (creatieve) yogastijlen bij. Denk aan karaokeyoga (dat wil ik heel graag een keer proberen), bieryoga (wil ik ook proberen), disco yoga (oh yes!), naked yoga (uhm?) en buti yoga (schudden met je kont tijdens de yoga).

Door deze grote verscheidenheid aan yogavormen, is er eigenlijk altijd wel een vorm te vinden die bij je past. Van rustig tot actief, van bierdrinkend tot in je blootje, het kan allemaal! Geen wonder dat steeds meer mensen yoga doen!

Doe jij al aan yoga? Zo ja, welke stijl?

Foto’s: Bianca Food Travel Photography

Volg:
Deel deze blog!

2 Reacties

  1. Avatar for Lidia 15 mei 2017 / 11:20

    Leuk dat je weer over yoga schrijft! Ja het is echt een fijne sport in deze tijd, iedereen heeft het druk en is gestrest lijkt het wel. Wat zou het mooi zijn als dat wat minder werd!

    • Avatar for Hailey 15 mei 2017 / 13:08

      Ja! Het werd weer eens tijd! Vanaf nu hoop ik weer vaker te schrijven over yoga! Dat hoort wat mij betreft immers ook bij bewust leven! Ik hoop inderdaad ook dat er een dag komt waarop mensen meer in het hier en nu leven en veel minder gestresst zijn! Dat zou zo fijn zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *