Follow my blog with Bloglovin

Waarom ik yoga docent word

Waarom ik yoga docent word

Enige tijd geleden heb ik de knoop door gehakt: ik word yoga docent! In mijn blog van vandaag vertel ik je hoe ik tot dit besluit ben gekomen.

Ik ontdekte rust

 

Zo’n twee jaar geleden volgde ik mijn eerste yoga les. Mijn reden om yoga te volgen, was om mijn flexibiliteit voor paaldansen te vergroten. Ik had begrepen dat yoga een goede manier was om je lenigheid te vergroten en bij mij op de sportschool werd ook yoga aangeboden. Dat leek mij een mooie gelegenheid om uit te proberen wat yoga voor mij zou doen.

Al snel merkte ik dat ik zowel tijdens als na de lessen rustiger was dan anders. Ik voelde me vaak zelfs wat verlicht. Dit gevoel wist ik vaak ook een geruime tijd vast te houden. Aangezien ik vaak druk ben en het in mijn hoofd doorgaans ook spitsuur is, is rust en verlichting zeker zeer welkom.

Ik ging mij meer inlezen in de yoga. En ik ontdekte dat dit relaxte gevoel ontstaat doordat bij yoga de lichaamsbewegingen gesynchroniseerd worden met de ademhaling. Hierdoor is het voor de geest makkelijker om tijdens een yoga de aandacht te focussen op de ademhaling, waardoor het brein rustig wordt en je jezelf relaxter voelt. Heerlijk dus.

Mindfulness

 

Doordat ik nog wel eens last heb van stress (wie niet), besloot ik vorig jaar een mindfulness cursus te doen. Deze cursus leerde mij anders reageren in stress situaties en meer te leven in het hier en nu. Hierdoor werd ik rustig en voelde ik mij meer dan ook weer in balans.

Behalve de vele meditaties was yoga ook een onderdeel van de mindfulness cursus, waardoor mijn beleving van yoga veranderde. Yoga werd  hierdoor voor mij een heel bewuste manier om mindfull te worden. Yoga werd mijn manier om uit de gedachtetrein die vaak door mijn hoofd dendert te stappen en rustig te worden. Dit element van mindfulness gaf een nieuwe dimensie aan mijn practice.

Yoga als onderdeel van mijn leven

 

Aangezien ik wist dat ik na de mindfulnesscursus, niet meer dagelijks zou mediteren, ontstond langzaam de behoefte om yoga veel meer een onderdeel te maken van mijn leven. Eigenlijk, om yoga een onderdeel te maken van mijn zijn.

Naar mijn mening is de perfecte mogelijkheid om yoga echt een onderdeel van mij zelf te worden, door er zeer intensief mee aan de slag te gaan. Ik bedacht mij dat als ik yoga docent zou zijn en ik mij ook veel meer zou verdiepen in yoga en dagelijks met yoga bezig zou zijn, ik yoga ook echt een onderdeel van mijzelf kan maken.

Al snel na de start van mijn mindfulness cursus trok ik de conclusie, dat ik een opleiding tot yoga docent moest gaan doen.

No excuse!

 

Ik ging op zoek naar een opleiding die mij aansprak, maar in eerste instantie besloot ik toch om niet dit jaar met de yoga opleiding te beginnen. De opleiding zou natuurlijk veel tijd kosten, zou waarschijnlijk ten koste gaan van mijn andere sporten, zou moeilijk te combineren zijn met mijn nieuwe baan, noem maar op. Allemaal excuses om niet in 2015 te hoeven starten met de yoga opleiding.

Ondertussen ging ik na mijn mindfulness cursus steeds minder vaak naar yoga en mijn nieuwe baan is vaak druk en stressvol. Binnen een mum van tijd was ik weer volledig uit mijn balans en niet meer rustig.

Toen mijn vriend op een avond aangaf dat hij merkte dat ik de rust was kwijtgeraakt, viel voor mij het kwartje. Ik moest ophouden met excuses verzinnen waarom ik niet de opleiding zou doen en het maar gewoon doen.

Nog de volgende ochtend heb ik mij aangemeld voor de yoga opleiding van mijn keus. Al mijn angsten en bezwaren heb ik gelaten voor wat ze zijn. Ik neem een sprong in het diepen en ga voor een mindfull, rustig en bovenal bewust leven.

Ik hoop dat ik door het volgen van de opleiding yoga echt een onderdeel van mijzelf kan maken en ik rustig, vredig en bewust kan leven.

En mijn hoop is dat ik uiteindelijk als yoga docent aan mijn leerlingen mag laten zien hoe waardevol yoga is en hoe mooi het is om bewust te kunnen leven.

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.