Follow my blog with Bloglovin

Vrolijk fair fashion merk: Mayamiko

In blog leer je alle ins and outs over het fair fashion merk Mayamiko

Ken je het merk Mayamiko al? Dit is een fair fashion merk waar je alleen maar vrolijk van kunt worden. Hun kleding wordt duurzaam en eerlijk is geproduceerd in Afrika. En dat niet alleen, hun collecties bestaat uit zulke vrolijke prints waar je instant blij van wordt! Ik ontving de prachtige rok “Towera Maxi Skirt in Sunset Lake van Mayamiko. Hoe deze is bevallen evenals alle ins en outs over Mayamiko, lees je in deze blog!

Hoe Mayamiko begon 

4 - Vrolijk fair fashion merk: Mayamiko

Mayamiko is in 2013 opgericht door Paola Masperi. Poalo is Mayamiko begonnen nadat zij enige tijd door Afrika had gereisd. Tijdens deze reis ontmoette zij veel mensen die getalenteerd waren, maar onvoldoende middelen hadden om rond te komen. Paola besloot dat zij hen wilde helpen. Daarom richtte zij in 2008 Mayamiko Trust op. Vanuit deze stichting kon zij een werkplaats starten in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. In deze werkplaats worden de collecties van Mayamiko gemaakt. Met haar kledingmerk geeft zijn tientallen vrouwen de kans om hun talenten in te zetten, verder te ontwikkelen en een duurzame toekomst voor zichzelf op te bouwen.

Eerlijke productie bij Mayamiko

3 - Vrolijk fair fashion merk: Mayamiko

De gehele collectie wordt gemaakt in Malawi, waarbij traditionele Afrikaanse technieken worden gecombineerd met moderne ontwerpen. Alle werknemers van Mayamiko verdienen een leefbaar loon en werken onder goede arbeidsomstandigheden. Mayamiko heeft een Ethical Code opgesteld waarin ze de volgende omstandigheden garanderen:

 • Geen gedwongen arbeid
 • Recht op vereniging/vakbond
 • Veilige en hygiënische werkomstandigheden
 • Geen kinderarbeid
 • Leefbaar loon
 • Geen discriminatie
 • Geen extreme werktijden
 • Garantie op het eigen werk
 • Geen harde of onmenselijke behandeling
 • Training en professionele begeleiding voor alle werknemers
 • Iedere dag een voedzame maaltijd
 • Individuele hulp en training van levensvaardigheden.
 • Hulp bij het starten van een eigen onderneming
 • Financiële training en de mogelijkheid tot het afsluiten van een microkrediet of lening.
 • Pensioenvoorziening

De materialen

Mayamiko4 - Vrolijk fair fashion merk: Mayamiko

Bij Mayamiko hebben ze ook een duurzame productiewijze hoog in het vaandel. Alle stoffen die zij gebruiken zijn daarom gemaakt van biologisch katoen met het GOTS-certificaat dat afkomstig is uit naburige landen. Op deze manier zorgen zij ervoor dat hun collecties zo lokaal mogelijk worden gemaakt. Daarnaast is een deel van hun collectie gemaakt van gerecyclede materialen. Er worden geen dierlijke producten gebruikt in de collecties. Daarom heeft Mayamiko ook het PETA-Vegan Approved keurmerk.

Doordat Mayamiko op bestelling produceert is er nooit sprake van overproductie. Daarnaast zijn de stoffen uniek in hun soort. Van iedere stof is er namelijk maar een beperkte hoeveelheid beschikbaar doordat zij met de hand zijn geweven en geverfd. Als je iets koopt bij Mayamiko loop je niet snel de kans dat je buurvrouw in hetzelfde rondloopt. Wel zo fijn, toch?

Towera Maxi Skirt in Sunset Lake

Mayamiko9 - Vrolijk fair fashion merk: Mayamiko
Van Mayamiko heb ik de rok Towera Maxi Skirt in Sunset Lake gekregen. Ik was op slag verliefd op de mooie kleuren van de rok. Zo’n mooi gekleurde rok had ik nog niet, dus hij was zeer welkom!

Eigenlijk draag ik altijd korte roken. Dit komt vooral omdat ik niet zo lang ben en ik daardoor snel verdwijn in een lange rok. Ik vond het dus best spannend om een maxi rok te ontvangen, maar man oh man, wat ben ik er blij mee! De rok heeft een wijde a-lijn en een hoge taille. Hierdoor accentueert hij de taille en doet het mijn figuur goed.

De rok is gemaakt van een lichte stof die luchtig zit. Op koudere dagen is de rok goed te dragen met een panty. Aan de achterkant zit een rits die makkelijk sluit.

Wat ook erg leuk is, is dat de rok een zeer zacht prijsje heeft. Voor 46,80 pond (ongeveer 53 euro) is de rok al van jou! Deze rok is wat dat betreft geen uitzondering. De gehele collectie van Mayamiko is goed te betalen.

Mayamiko3 - Vrolijk fair fashion merk: Mayamiko

Mayamiko5 - Vrolijk fair fashion merk: Mayamiko

Mayamiko11 - Vrolijk fair fashion merk: Mayamiko

Mayamiko7 - Vrolijk fair fashion merk: Mayamiko

Shop de Towera Maxi Skirt in Sunset Lake hier!

Meer weten over Mayamiko?

Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe zomerse outfit, neem dan zeker een kijkje in de webshop van Mayamiko. Naast dameskleding verkopen zij ook yogakleding, tassen en accessoires. Neem dus zeker eens een kijkje!

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mayamiko.

Foto’s: Susan van Esch

 

Volg:
Deel deze blog!

2 Reacties

 1. Avatar for Jessica J. 14 juni 2018 / 08:24

  Wat een vrolijke zomerrok! En inderdaad helemaal niet duur voor zo’n mooi merk. Kijk jou stralen op de foto’s! Ik vind vooral het contrast tussen de spreuk op de muur en jouw vrolijke lach op de eerste heel erg tof.

 2. Avatar for Mariëlle 14 juni 2018 / 11:38

  De kleding past niet bij mijn stijl, maar ik ga zeker even kijken naar de yogakleding 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *