Follow my blog with Bloglovin

Outfit || een oude vitrage & sieraden By BIEK

In dit artikel vind je een fair fashion outfit bestaande uit een Vintage top van vitrage, By biek sieraden, matt & Nat schoenen en tas

Hailey 07 2 - Outfit || een oude vitrage & sieraden By BIEK

Soms ontdek je winkels die zo leuk zijn, dat ze helemaal niet goed zijn voor je portemonnee. Dat had ik afgelopen mei. Tijdens mijn citytrip naar Malmö, Zweden ontdekte ik de vintage winkel Beyond Retro. Zij hadden zo veel mooie spullen dat ik haast niet wist waar ik het zoeken moest! Gelukkig ligt Malmö niet om de hoek, dus mijn portemonnee (en kledingkast) hoeft niet bang te zijn dat ik mijzelf niet onder controle kan houden. Ik mocht van mijzelf twee kledingstukken meenemen van Beyond Retro en één daarvan draag ik in de outfit die ik vandaag met je deel!

Van vitrage tot top

Hailey 11 1 - Outfit || een oude vitrage & sieraden By BIEK

Laat ik meteen beginnen met het pareltje dat ik vond bij Beyond Retro, de top. Bij Beyond Retro verkopen ze naast originele vintagekleding ook geupcyclede kleding. De top die ik draag is daar een voorbeeld van. Dit was ooit een vitrage en nu is het een croptop! De patronen van de vitrage zijn nog te herkennen in de stof, wat de top extra uniek maakt. Ik ben enorm enthousiast over deze enorm goed gelukte upcycle poging van Beyond Retro!

Hailey 01 - Outfit || een oude vitrage & sieraden By BIEK

Sieraden: By BIEK

Hailey 18 1 - Outfit || een oude vitrage & sieraden By BIEK

Ken je het Nederlandse sieradenmerk By BIEK al? Als je ze nog niet kent, dan moet je als de wiedeweerga naar hun website surfen. By BIEK maakt namelijk sieraden van oud koper. Ze hebben een grote collectie die uiteenloopt van stoere kettingen tot oorbellen en van ringen tot elegante armbanden.

De sieraden van By BIEK worden in Nederland ontworpen en met de hand gemaakt. Dit geeft de sieraden een unieke en “rauwe” look. In plaats van perfect afgeslepen sieraden, geeft By BIEK ruimte voor creativiteit en een uniek verhaal.

Het thema duurzaamheid verwerkt By BIEK ook in haar verpakkingsmateriaal. De sieraden worden verpakt in zakjes die gemaakt zijn van gerecycled vilt. Zo draagt By Biek op iedere mogelijke manier bij aan een betere leefwereld.

Ik ben een enorme fan van koperkleurige sieraden, dus de sieraden van By Biek zijn mij op het lijf geschreven. Daarnaast spreekt het verhaal van By BIEK mij ook enorm aan en houd ik van de look en feel van de sieraden van By BIEK. Wat ook leuk is trouwens, is dat je hun sieraden kunt laten personaliseren. Ben je dus nog op zoek naar een cadeau, dan is een sieraad van By BIEK een uniek cadeau! Op de website van By BIEK vind je meer over hun verhaal en hun collectie. Ik zou zeker eens een kijkje nemen!

Hailey 14 1 - Outfit || een oude vitrage & sieraden By BIEK

Hailey 17 1 - Outfit || een oude vitrage & sieraden By BIEK

Hailey 15 1 - Outfit || een oude vitrage & sieraden By BIEK

De schoenen en tas 

Hailey 16 1 - Outfit || een oude vitrage & sieraden By BIEK

Mijn go-to merk voor veganistische tassen en schoenen is zonder enig twijfel Matt & Nat. Dit is een Canadees tassenmerk dat vegan schoenen en tassen maakt van niet dierlijke materialen. In plaats daarvan gebruiken ze materialen zoals gerecyclede PET-flessen, nylon, kurk, karton en vegan leer gemaakt van PU (polyurethane) and PVC (polyvinylchloride). Hun producten worden geproduceerd in SA8000 gecertificeerde fabrieken.

Matt & Nat heeft voor iedere smaak wel iets in het assortiment. Van stoere laarsjes tot elegante tassen, bij Matt & Nat vind je het allemaal.

In deze outfit draag ik enkellaarsjes met een grote blokhak. Ik ben vergeten om een detailfoto van de schoenen te maken, dus die houd je nog van mij tegoed. Verder heb ik een gekleurde crossbody bag, waar ik heel blij mee ben! Ik heb namelijk altijd een enorme handtas bij me. Deze tas is ideaal voor de dagen waarop ik graag wat lichter wil reizen!

Hailey 02 - Outfit || een oude vitrage & sieraden By BIEK

De rok

Hailey 06 - Outfit || een oude vitrage & sieraden By BIEK

De rok die ik bij deze outfit draag, heeft geen bijzonder eerlijk verhaal. Hij is van de H&M en ik heb hem gekocht voor ik mij bezighield met eerlijke mode. Ik draag de rok heel vaak en ben er enorm blij mee! Ik vond de rok goed passen bij de rest en daarom mocht ‘ie van mij op de foto!

Wat vind jij van deze outfit?

                                                                                             Foto door: José Chan

Volg:

15 Reacties

 1. Avatar for Iris 15 augustus 2017 / 18:48

  Wat een leuke outfit en wat een prachtige foto’s!! Word er helemaal blij van:)

 2. Avatar for Linda 15 augustus 2017 / 21:32

  Oh jouw outfit en de foto’s ervan, super vrouwelijk en mooi! En die sieraden van ByBiek, zó onwijs mooi! De langwerpige oorbellen staan al even op mijn wishlist <3

  • Avatar for Hailey 15 augustus 2017 / 23:44

   Dankjewel, Linda! Ja, de sieraden van By BIEK zijn zó mooi! Ik wil ze eigenlijk allemaal hebben! Haha!

 3. Avatar for Lidia 16 augustus 2017 / 06:48

  Wat een leuke outfit! De vitrage top en de blokhakken, echt fantastisch. Zijn de schoenen ook van matt&natt? Liefs!

  • Avatar for Hailey 16 augustus 2017 / 12:09

   Dankjewel! Ja, de schoenen zijn echt geweldig! En ze zitten trouwens super lekker! Ze zijn ook van Matt & Nat!

 4. Avatar for Katrien
  Katrien
  16 augustus 2017 / 11:18

  Mooie top!
  Nu ik gelezen heb dat matt&nat werkt met pvc (meest giftige plastieksoort), ben ik toch wel net iets minder fan van het merk, bummer!

  • Avatar for Hailey 16 augustus 2017 / 12:06

   Goed punt, Katrien. Ik heb aan Matt & Nat gevraagd waarom ze er voor kiezen om met PVC te werken en op welke manier ze dat doen. Ze geven op de website aan dat ze de voorkeur geven om te werken met PU omdat dit minder schadelijk is, maar PVC is onder omstandigheden toch een optie. Zodra ik een reactie van ze heb gehad, laat ik het aan je weten!

   • Avatar for Katrien
    Katrien
    17 augustus 2017 / 10:24

    Wow, top dat je zo snel in actie schiet!

    • Avatar for Hailey 5 september 2017 / 16:53

     Hoi Katrien,

     Matt & Nat heeft gereageerd op de vraag. Zie hier hun antwoord:

     Please note that we use materials which include PVC, PU and recycled lining.The material PU is biodegradable, whereas PVC is used as it is more durable.

     I understand the concern, however it is important to note that our canvas material and linings are all recycled, this ensures to protect the environment. Also, the choice for using all our materials is simple. They are long-lasting and imitate leather, while not being leather. We choose to protect the animals around us and want to ensure their safety by not using any leather based material what so ever.

     Kun je hier wat mee?

     • Avatar for Katrien
      Katrien
      6 september 2017 / 19:24

      Bedankt om dit te delen! Een product giftig voor mens en milieu, is niet wat ik onder bescherming van het milieu reken Ik ga nog lang genieten van mijn matt&nat tasje, maar hierna kies ik toch voor een ander merk 🙂

 5. Avatar for Djuli 16 augustus 2017 / 22:31

  Wat een geweldige outfit en locatie! Love the bag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *