Follow my blog with Bloglovin

[Video] Waarom duurzaam & bewust leven mij gelukkiger heeft gemaakt

 

Hoe duurzaam en bewust leven gelukkig maakt - [Video] Waarom duurzaam & bewust leven mij gelukkiger heeft gemaakt

Afgelopen dinsdag vertelde ik je al een en ander over hoe duurzaam en bewust leven ervoor heeft gezorgd dat ik een stuk gelukkiger ben geworden (lees de blog hier). Omdat ik niet uitgepraat raak over dit onderwerp ben ik voor mijn camera gekropen om hier nog wat meer over te vertellen. Bekijk de video hieronder of bekijk het rechtstreeks via mijn YouTube Kanaal. Liever lezen? Hieronder vind je een samenvatting van wat ik in de video vertel!

 

Duurzaam leven is groter dan jijzelf

Geluk en duurzaamheid lijken misschien twee verschillende dingen. Toch heb ik in mijn leven ervaren dat ze hand in hand gaan. Als gevolg van trauma’s uit mijn jeugd ben ik een aantal jaar geleden thuis komen te zitten met een burn-out en PTSS-klachten. Deze periode was absoluut vervelend, maar als ik er nu op terugkijk zie ik ook dat het mij veel heeft gebracht. Voor het eerst in mijn leven kon ik namelijk écht ontdekken wie ik ben, wat ik wil en wat ik belangrijk vind in het leven.

Al van kinds af aan heb ik een grote liefde voor dieren en de natuur. Daarom heb ik altijd al een interesse gehad in de duurzame levensstijl en werd ik eerst vegetariër en later vegan. Toen ik opnieuw mocht ontdekken wat ik belangrijk vond in het leven, ontdekte ik dat duurzaam leven een grote meerwaarde had voor mij. Duurzaam leven is namelijk groter dan jijzelf. Het is een onzelfzuchtige daad, waarbij liefde voor een ander voorop staat.

Een shift in je mindset

Op het moment dat je besluit vaker duurzame keuzes te maken, ontstaat er een shift in je mindset. De keuzes die je maakt zijn niet alleen goed voor jezelf, maar ook goed voor een ander. Er zit compassie, liefde en een gevoel van samenhorigheid achter. En geloof me, dat geeft jou ook weer een goed gevoel! Zo kom je in een opwaartse spiraal terecht, waarbij jij een bewuste keuze maakt die goed is voor jezelf en een ander, daardoor voel je je goed. Dit gevoel wil je vasthouden en daardoor besluit je de volgende keer weer een bewuste en duurzame keuze te maken waardoor je het goede gevoel in stand houdt.

Zo gaat duurzaamheid en geluk hand in hand

Dit is ook wat ik ontdekte. Hoe meer ik mij richtte op duurzaam leven, hoe meer ik mij goed ging voelen en hoe meer ik een geluksgevoel ging ervaren. Eigenlijk hielp ik mijzelf, door het welzijn van anderen centraal te stellen in mijn leven. En zo gaat duurzaamheid en gelukkig leven voor mij hand in hand. Ik vind mijn geluk in het maken van keuzes die bijdragen aan het geluk van een ander.

Tips & tricks op HaileyNoa.com

Wellicht leef jij al heel duurzaam of ben je op zoek naar manieren waarop je dit kunt doen. Op mijn YouTube kanaal en website, HaileyNoa.com, deel ik tips, tricks en tools waarmee jij makkelijker bewuster en duurzamer kunt leven. Want je hoeft hiervoor echt niet heel je leven op z’n kop te zetten. Maak het klein, begin met iets dat voor jou makkelijk is, en ga van daaruit verder. Duurzaam leven is makkelijker dan je misschien denkt en je goed en blij voelen daardoor ook! Te gek, toch?

Vertel eens, heb jij ervaren dat geluk en duurzaamheid hand in hand gaat? Ik ben benieuwd naar je verhaal!

Pin voor Later - [Video] Waarom duurzaam & bewust leven mij gelukkiger heeft gemaakt

Hoe duurzaam en bewust leven mij gelukkiger heeft gemaakt - [Video] Waarom duurzaam & bewust leven mij gelukkiger heeft gemaakt

 

Volg:
Deel deze blog!

5 Reacties

 1. Avatar for Mariëlle 16 september 2018 / 08:53

  Wat een leuke video 🙂 Ik ben ook klein begonnen, maar ben nu al een heel stuk verder en ik vind het geweldig!

  • Avatar for Hailey 17 september 2018 / 17:37

   Dankjewel, Mariëlle! Leuk om te horen! Ik vind video’s maken nog wel wat spannend, maar merk ook dat ik het heel leuk vind! En ik kijk ook altijd met veel plezier naar jouw video’s! Ik kan veel van je leren! <3

 2. Avatar for Wendy
  Wendy
  16 september 2018 / 12:58

  De kop is eraf! Gefeliciteerd Hil!
  Het wachten is op meer mooie video’s.

  Liefs,
  Wendy

  • Avatar for Hailey 17 september 2018 / 17:39

   Dankjewel, lieve Wendy! Zo leuk dat je ernaar hebt gekeken! Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *