Follow my blog with Bloglovin

Video | 5 tips om een optimist te worden

5 tips om een optimist te worden

Eerder deelde ik mijn verhaal waarin ik vertelde dat ik vroeger een rasechte pessimist was. Al sinds mijn studententijd identificeerde ik mijzelf als “pessimist”. In iedere situatie wist ik wel de negatieve kant als eerste te belichten. Had ik een tentamen gemaakt, dan ging ik ervanuit dat ik het sowieso niet had gehaald. Solliciteerde ik ergens, dan hield ik er sterk rekening mee dat de keuze niet op mij zou vallen. Ging er iets niet goed, dan wist ik zeker dat het ook nooit meer goed zou komen.

Ik was mij goed bewust van mijn pessimisme en maakte mijzelf wijs dat ik hier niets aan kon doen. Ik heb een vervelende jeugd gehad, bij een allesbehalve positieve moeder, dus hoe kon ik in hemelsnaam optimistisch door het leven gaan?

Tegenwoordig probeer ik juist positief in het leven te staan, en ik kan je vertellen, dat maakt het leven een stuk leuker. In mijn video van vandaag deel ik daarom mijn 5 tips die mij hebben geholpen om een optimist te worden.

Bekijk de video hieronder:

 

Wil je liever lezen? Dit zijn de 5 tips die ik deel in de video:

Tip 1 – Mediteer

Mijn eerste stap naar een positieve mindset maakte ik door te beginnen met mediteren. Ik volgde een mindfulness cursus en zo ontdekte ik voor het eerst dat er een relatie zit tussen hoe je denkt en hoe je je voelt. Dat ik vaak helemaal niet zo blij was, kwam voor een deel door de manier waarop ik dacht.

Mediteren zorgt ervoor dat je veel bewuster wordt van de gedachten die je hebt. Het geeft je de tools om vervolgens van een afstand naar de gedachten te kijken en het ook weer los te laten.

Tip 2  – Lief zijn voor jezelf of de situatie

Op het moment dat je je ervan bewust wordt dat je een negatieve gedachte hebt, bekijk of je die gedachten kunt omzetten naar een positieve en liefdevolle gedachte. Mocht je bijvoorbeeld worden afgewezen bij een sollicitatie, denk dan niet “Kun je dan ook helemaal niets?” maar denk iets troostends. Dat is een veel vriendelijkere manier om naar de dingen van het leven te kijken en zo programmeer je jezelf ook om positiever te denken.

Tip 3 – Denk positief!

Dat klinkt misschien als een open deur, maar ik ga het toelichten.  Misschien ken je wel het boek “The Secret”. Hierin wordt de wet van de aantrekkingskracht beschreven. Alles op aarde bestaat uit energie. Alles wat je denkt, dat trek je aan.

Denk je aan negatieve situaties, dan trek je dat aan. Denk je aan positieve dingen, dan trek je dat aan. Met je gedachten straal je vibes of frequenties het universum in. De uitdrukking is niet voor niets, “alles wat je aandacht geeft, groeit”. Dat is echt zo! Als jij gefocust bent op negatieve dingen, dan zeg je tegen het universum, onbewust, ik wil negatieve dingen in mijn leven. En dat is nu net wat je niet wilt.

Probeer dus aan positieve dingen te denken, zodat je ook positieve dingen gaat aantrekken.

Mocht je hier meer over willen weten. Je kunt het boek The Secret van Rhonda Byrne lezen. Daarnaast gebruik ik in mijn coachingsessie ook Law of Attraction coaching. Zo kan ik je helpen om je doelen te behalen. Mocht je daar meer over willen weten dan kun je mij altijd een berichtje sturen.

Tip 4 – Wees dankbaar

Oefenen met dankbaarheid uitstralen is ontzettend belangrijk en nuttig als je optimistischer wilt worden. Want als je dankbaar bent, dan ben je al bezig met positief zijn. Je komt direct in een positieve mindset en dat is belangrijk voor hoe jij je voelt.

Bovendien helpt het je om te zien wat voor een mooie en goede dingen je hebt in je leven. Want hoe zwart de nacht ook lijkt, ergens schijnt de zon. En dat geldt ook voor jouw leven. Er is altijd iets te vinden waar je dankbaar voor bent. Vogels die fluiten, de zon die schijnt of zelfs de regen die valt.

Tip 5 – Zeg liefdevolle affirmaties tegen jezelf

Wat ook heel goed werkt is om dagelijks positieve affirmaties tegen jezelf te zeggen. Affirmaties zijn een soort mantra’s waarin je iets dat je gelooft keer op keer tegen jezelf zegt. Dus je zegt bijvoorbeeld tegen jezelf “ik ben waardig, ik ben geliefd, ik vertrouw erop dat ik hier goed in ben”.

Met deze zinnetjes kun je jezelf programmeren om positief te denken over jezelf of over een situatie. Dit werkt kalmerend. Je kunt in iedere situatie waarin je merkt dat je negatief gaat denken, minstens een minuut een affirmatie in jezelf herhalen. Je zal merken dat je daarna al een stuk rustiger wordt.

De optimisme challenge

 Ik wil je uitdagen om de komende vijf dagen aan de slag te gaan met deze tips. Dus mediteren, lief zijn voor jezelf, dankbaar zijn, positief denken en affirmeren. Dit hoeft niet veel tijd te kosten. Als je iedere dag 1 minuut mediteert, affirmeert en dankbaar bent, dan heeft dat al een groot effect. Dat kost maar 3 minuten. Positief denken doe je gedurende de dag. Je kunt er voor kiezen om aan het einde van de dag op te schrijven hoe het is geweest om positief te denken. Dat kost dus nog een extra minuutje.

Evalueer aan het einde van de vijf dagen hoe dit voor je is geweest en laat het mij weten! Dit kan in de comments maar ook door een mail te sturen naar: hailey@haileynoa.com.

Vertel eens, vind jij jezelf een optimist?

Pin voor Later - Video | 5 tips om een optimist te worden

5 tips om een optimist te worden - Video | 5 tips om een optimist te worden

Volg:
Deel deze blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *