Follow my blog with Bloglovin

Verminder stress en angst met Tapping (EFT)

Verminder stress en angst met Tapping (EFT)

Iedereen zegt het, en ik zeg het ook: het zijn gekke tijden.

Het Coronavirus beheerst op het moment het dagelijks leven. Bijna de hele wereld zit in lock down. Sportscholen, scholen en horeca zijn dicht. Alle evenementen zijn tot in ieder geval 1 juni afgelast. En niemand weet tot wanneer het allemaal voorbij is.

Los van alle praktische ongemakken die het Coronavirus oplevert, leven veel mensen ook in angst en onzekerheid.

“Wat als ik ziek word? Of iemand van wie ik hou? Wat gaat er gebeuren met de economie? Kan ons zorgstelsel deze crisis wel aan?’

Deze onzekerheid levert voor vele angst en stress op. Wat volledig begrijpelijk is..

Mocht jij je ook angstig voelen, dan wil ik je graag helpen. Een simpele, snelle en effectieve manier om stress en angst te verminderen is door middel van ‘Tapping’. Ik leg je graag uit wat tapping is en hoe het werkt. Ook vind je in deze blog een gratis tappingsessie zodat je het gelijk kunt uitproberen. 

WAT IS TAPPING?

Tapping (ook wel ‘EFT’ of ‘Emotional Freedom Technique’) is een holistische zelfhulpmethode waarbij je met je vingers op het lichaam tikt. Hierdoor komt spanning en stress vrij en voel je je snel weer beter.

Tijdens het tappen tik je namelijk op verschillende energiebanen in het lichaam (meridianen). Deze meridianen worden ook in de Chinese acupunctuur gebruikt. 

Het idee achter tapping is het volgende: negatieve emoties en/of gedachten, verstoren je energie flow. Hierdoor kan energie niet vrij door het lichaam stromen en ontstaan er blokkades.

Deze blokkades doen zich voor in de vorm van bijvoorbeeld angstige gedachten, stress in het lichaam of pijn.

Door met je vingers op de meridianen te tikken, terwijl je uitspreekt wat er aan de hand is en positieve affirmaties opzegt, komen de blokkades los en voel je je snel weer beter. 

HET WERKT ÉCHT!

Als je nog nooit van tapping hebt gehoord, dan klinkt dit misschien wat vaag, Maar geloof me: het werkt! De werking van tapping is inmiddels wetenschappelijk bewezen en wordt ook veelvuldig gebruikt voor bijvoorbeeld traumaverwerking.

Bovendien hoef je het zelf alleen maar te proberen om te kunnen merken dat tapping een groot verschil kan maken in hoe jij je voelt. 

ERVAAR HET ZELF  

Graag laat ik je kennismaken met tapping in de onderstaande video. Ik ben onder andere getraind Tapping Therapeut en gebruik deze methode ook in mijn coachingsprogramma’s. Ik heb een Tappingscript geschreven om angst en stress als gevolg van de Corona-situatie te verminderen. Je bekijkt de sessie hier:

DEEL DEZE TAPPINGSESSIE

Voel je vrij om de tapping sessie te delen met vrienden en familie die ook wat verlichting kunnen gebruiken. Daar is het voor!

Heb jij de bovenstaande tappingsessie gedaan? Zo ja, hoe vond je het?

Pin voor Later - Verminder stress en angst met Tapping (EFT)
Verminder angst en stress met tapping EFT 300x450 - Verminder stress en angst met Tapping (EFT)
Volg:
Deel deze blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *