Follow my blog with Bloglovin

VeggieWorld Utrecht: a vegan’s paradise

Veggieworld

Veggieworld1 - VeggieWorld Utrecht: a vegan's paradise

Afgelopen weekend kon ik als veggielover mijn hart weer heerlijk ophalen. Dit weekend bracht ik namelijk een bezoek aan dé internationale veganbeurs genaamd VeggieWorld! De beurs vond dit jaar voor het eerst plaats in Nederland. Ik was heel erg benieuwd naar dit mooie initiatief, dus ik ben naar Utrecht afgereisd om deze beurs te bezoeken.

VeggieWorld is Internationaal

Sinds 2011 vindt de beurs al plaats in grote steden zoals Berlijn, Parijs en Zurich. Nederland kon dus niet achter blijven. Viva Las Vega’s heeft ervoor gezorgd dat VeggieWorld naar Nederland kwam. Net als de vegan kerstmarkt van afgelopen december was VeggieWorld dus een ware vegan primière in Nederland.

VeggieWorld is een internationaal vegan food & lifestyle festival. Iedereen die geïnteresseerd is in gezonder en diervriendelijker leven, kon tijdens VeggieWorld voldoende inspiratie opdoen.

Vegan food

Vooral op het gebied van vegan food was er veel te zien en vooral veel te proeven. Een groot deel van de beurs was bezet door vegan eettentjes, waar je heerlijke vegan hapjes kon uitproberen zoals vegan sushi of soya saté. The Dutch Weedburger stond er ook. Ik wilde heel graag zo een burgertje proberen omdat ik deze burger nog nooit had uitgeprobeerd, maar de rij was echt enorm! Heel erg leuk voor The Dutch Weedburger dat ze zo een hit waren, maar ik had echt geen geduld om te wachten. Ik zou al drie keer verhongerd zijn als ik daar op had gewacht, dus The Dutch Weedburger blijft op mijn to-do list staan!

Veggieworld5 - VeggieWorld Utrecht: a vegan's paradise

Dit was maar een deel van de rij. De hele rij kreeg ik niet op de foto :-).

Kookdemo van Lisa Steltenpool

Behalve lekker vegan eten werden ook allerlei lezingen en kookdemo’s gegeven. Ik heb met veel plezier de kookdemo van Lisa Steltenpool bijgewoond waar ze onder meer liet zien hoe je een heerlijke voedzame vegan proteine shake kan maken. Als fanatiek sporter zijn dat wel welkome tips!

Veggieworld2 - VeggieWorld Utrecht: a vegan's paradise

Lisa Steltenpool

Leuke ondernemers

Wat ik het allerleukst vind aan beurzen zoals VeggieWorld, is dat ik tijdens zo een beurs leuke, groene ondernemers ontmoet.

Biopagne

Zo maakte ik kennis met Florian en Daniel van Biopagne. Deze heren hebben een tweetal heerlijke duurzame en veganistische bubbels op de markt gebracht. Tijdens een avondje bier drinken kwamen Florian en Daniel op het idee voor Biopagne. Bubbels zijn heerlijk, maar absoluut niet duurzaam. Dat moest volgens hen anders kunnen, dus het idee voor Biopagne was geboren. Behalve dat hun mousserende wijn duurzaam is, is er ook veel aandacht besteed aan een duurzame verpakking. Daarom heeft Biopagne op de voorkant van de fles geen papieren etiket, maar een die gegraveerd is. Dit maakt Biopagne ook een leuk en origineel cadeau, aangezien je een persoonlijke tekst op de voorkant van de fles kan laten graveren.

Veggieworld4 - VeggieWorld Utrecht: a vegan's paradise

Bazaar de Luxe

Ook ontmoette ik Hsuan en Michal van Bazaar de Luxe. Zij hebben hele toffe shirts met teksten die vegan en vegetarian statements maken. Behalve dat de shirts een animal minded boodschap hebben, zijn de shirts ook nog een eerlijk: ze zijn van 100% bio katoen en zijn onder goede arbeidsomstandigheden geproduceerd. Bazaar de Luxe heeft een online webshop, dus ga dat zeker checken!

Veggieworld6 - VeggieWorld Utrecht: a vegan's paradise

Lekkerineenpotje

Bij Lekkerineenpotje verkopen ze handgemaakte en natuurlijke verzorgingsproducten zoals lotions, scrubs en gezichtsmaskers. Eigenares van Lekker In Een Potje, Dewi, kwam op het idee om haar eigen natuurlijke verzorgingslijn te starten toen zij zich meer ging verdiepen in een duurzame en diervriendelijke levensstijl. Aan haar eigen keukentafel maakt zij haar verzorgingsproducten van natuurlijke, diervriendelijke, fair trade en biologische producten. Ze geeft ook workshops, dus zij kan je ook leren hoe je zelf natuurlijke verzorgingsproducten maakt.

Veggieworld3 - VeggieWorld Utrecht: a vegan's paradise

Behalve deze drie groene ondernemers stonden er nog veel meer toffe ondernemers op VeggieWorld, die de groene levensstijl op de kaart willen zetten. VeggieWorld is dus echt een paradijs voor vegans! Mocht je VeggieWorld dit jaar hebben gemist, no worries. De komende tijd vinden er andere edities plaats in onder andere Parijs, Berlijn en München. Mocht dat te ver zijn, dan kom VeggieWorld hopelijk volgend jaar weer naar Nederland.

Ik vind het heel erg tof om te zien dat de vegan lifestyle steeds meer terrein wint in Nederland en er steeds meer events worden opgezet die deze levensstijl promoten. De beurs was druk bezocht dus ik ben zeker niet de enige. Hopelijk is VeggieWorld er volgend jaar weer en wordt het dan nóg beter bezocht!

Ben jij ook bij VeggieWorld geweest? Hoe vond je het? Laat het mij weten!

Volg:

2 Reacties

 1. Avatar for sam
  sam
  11 maart 2016 / 15:32

  Hoi !
  Ten eerste,leuke blog!
  Ik was hier standhouder van de ijsfiets en vroeg me af of je hier een foto van hebt gemaakt?Mocht dit het geval zijn zou ik deze dan mogen hebben? Ik zou je heel dankbaar zijn!

  Mvg

  SamAdriaansz

  • Avatar for Hailey 11 maart 2016 / 15:53

   Hoi Sam! Dankjewel voor je bericht! Ik heb de IJsfiets inderdaad op VeggieWorld zien staan, maar ik heb helaas geen foto’s van je gemaakt. Hopelijk lukt het je om iemand te vinden die je vast heeft gelegd! Veel succes daarmee! Groetjes, Hailey

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *