Follow my blog with Bloglovin

Nieuw vegan restaurant in Amsterdam: Mr. & Mrs. Watson

In Amsterdam is onlangs een nieuw vegan restaurant geopend: Mr & Mrs. Watson. In dit artikel lees je hoe ik deze plant based food bar heb ervaren.

In maart van dit jaar kwam er een heel fijn filmpje voorbij op mijn Facebook tijdlijn. Het was een promofilmpje van een crowdfundingsactie voor een nieuw vegan restaurant in Amsterdam. Mr. & Mrs. Watson zou het restaurant gaan heten en het zou volledig veganistisch zijn. De crowdfunding was succesvol en op 27 augustus jl. opende Mr. & Mrs. Watson haar deuren. Inmiddels ben ik er al twee keer wezen eten. Hoe dat was, vertel ik je hieronder!

Over Mr. & Mrs. Watson

IMG 0127 1 - Nieuw vegan restaurant in Amsterdam: Mr. & Mrs. Watson

De missie van Mr. & Mrs. Watson is om een verandering teweeg te brengen in de Amsterdamse horecacultuur. In andere wereldsteden zoals Londen, Berlijn en New York is het geen enkel probleem om fijne vegan restaurants te vinden. In Amsterdam is dit helaas nog niet zo. Amsterdam telt zo’n 5000 vegans en uit onderzoek van de oprichters van Mr. & Mrs. Watson is gebleken dat er in Amsterdam maar vijf vegan restaurants zijn. Tijd om hier verandering in te brengen!

Mr. & Mrs. Watson wil plantaardig eten aantrekkelijk en toegankelijk maken voor iedereen. Dit doet ze door heerlijke gerechten en bijzondere drankjes te serveren, allen gemaakt met liefde. De oprichters van Mr. & Mrs. Watson, Kirsie en Aleid, willen de plantaardige keuken op de kaart zetten. Zij willen laten zien dat je een positieve impact op de wereld kan verbinden aan genieten.

Mijn ervaring

Mr. & Mrs. Watson is op 27 augustus 2017 officieel geopend, maar in de week voor de opening kon je al langs komen voor een tasting menu. Aangezien ik stond te poppelen om deze nieuwe hotspot uit te proberen, heb ik direct een tafeltje voor twee gereserveerd.

Het interieur

IMG 0122 - Nieuw vegan restaurant in Amsterdam: Mr. & Mrs. Watson

Het interieur van Mr. & Mrs. Watson vind ik er te gek uit zien. De bar is een echte eyecatcher met de zwart witte tegels en koperkleurige lampen. Er worden frisse kleuren gebruikt, die het uiterlijk van Mr. & Mrs. Watson een heel modern uiterlijk even.

Het voorgerecht

IMG 0138 1 - Nieuw vegan restaurant in Amsterdam: Mr. & Mrs. Watson

Het voorgerecht bestond uit twee borden. Op het ene bord vond ik een gazpachio, tarte en witlofsalade. Alle drie waren heerlijk! Op het tweede bord lag een vegan kaasplankje. Daar ben ik best van onder de indruk. Je mag weten, dat ik geen een fan ben van vegan kaas. Ik heb al vaak gehad dat een vegan kaas niet echt lijkt op het echte spul. Daarom vermijd ik vegan kaas liever.

Maar man o man, twee van de drie vegan kaasjes van Mr. & Mrs. Watson waren bijna niet van echt te onderscheiden! Op het kaasplankje vond ik een stukje brie, blauwaderkaas en kaasfondue. De brie en de blauwaderkaas hadden niet alleen de smaak, maar zelfs ook de structuur van de real thing! Heel erg indrukwekkend! De kaasfondue vond ik eerlijk gezegd minder goed lijken, maar desondanks vond ik het wel lekker.

Verder vond ik bij het kaasplankje een stukje quiche en een eiersalade, die ook niet van “echt” te onderscheiden waren. Bijna eng zo goed!

IMG 0136 1 - Nieuw vegan restaurant in Amsterdam: Mr. & Mrs. Watson

Het hoofdgerecht

IMG 0144 - Nieuw vegan restaurant in Amsterdam: Mr. & Mrs. Watson

Als hoofdgerecht kregen we drie stukjes van de hoofdgerechten die op de kaart te vinden zullen zijn: pulled no-pork, een stamppotje met seitan worst en een groente lasange. Alle drie vond ik verrukkelijk en de seitan worst smaakte echt naar vlees. Ondanks dat ik alle drie de gerechten lekker vond, was de pulled no-pork absoluut mijn favoriet.

Het nagerecht

IMG 0150 1 - Nieuw vegan restaurant in Amsterdam: Mr. & Mrs. Watson

Het nagerecht was een vegan tiramisu. Hier ben ik serieus hysterisch enthousiast over! Dit was denk ik wel de lekkerste tiramisu die ik ooit heb gehad, en het is nog vegan ook! Fan-tast-tisch!

Mijn tweede bezoek

IMG 0358 1 - Nieuw vegan restaurant in Amsterdam: Mr. & Mrs. Watson

Na dit zeer geslaagde eerste bezoekje, wilde ik zo snel mogelijk nog een keer terug om de gewone kaart uit te proberen. Aangezien de kaasjes de vorige keer zo goed waren bevallen, stond ik erop om te beginnen met een kaasplankje.

Er zaten dit keer ook een aantal andere kaasjes op, waaronder een kruidenkaas. De structuur hiervan week wat af van de echte kaas, maar de smaak was zeker goed. Mijn tip voor Mr. & Mrs. Watson is om iets meer brood te serveren bij het kaasplankje. Er lagen nu maar 2 stukjes brood bij en dat is te weinig voor zoveel lekkere kaasjes.

Als hoofdgerecht nam ik wederom de pulled no-pork en deze was, net als de eerste keer, verrukkelijk.

IMG 0363 - Nieuw vegan restaurant in Amsterdam: Mr. & Mrs. Watson

Conclusie

Het feit dat ik in drie weken tijd al twee keer bij Mr. & Mrs. Watson ben wezen eten zegt genoeg: ik ben fan! Mocht je zin hebben in lekker vegan eten in een fijne ambiance, dan moet je zeker bij Mr. & Mrs. Watson zijn!

Ga dat zien!

Mr. & Mrs. Watson is zes dagen per week geopend. Doordeweeks geopend vanaf 11.00 uur (lunch vanaf 12.00) en in het weekend vanaf 10.00 uur (lunch vanaf 12.00 uur). Op maandag zijn ze gesloten.

Je vindt Mr. & Mrs. Watson aan de Linnaeuskade 3 in Amsterdam. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website.

Ben jij al bij Mr. & Mrs. Watson geweest?

 

Volg:
Deel deze blog!

3 Reacties

  1. Avatar for Linda - Zaailingen 5 oktober 2017 / 18:23

    O man, je hebt geen idee hoe jaloers ik ben! Ik was daar een tijdje terug speciáál voor de kaasjes, maar die serveren ze blijkbaar niet voor 18 uur. Als jij vegan kaas niet lekker vindt en deze wel, dan wil ik ze al helemaal graag proeven. Binnenkort in de herkansing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *