Follow my blog with Bloglovin

Recept | Vegan Rainbow Salad met tempeh

IMG 8361 - Recept | Vegan Rainbow Salad met tempeh

Het begint eindelijk lente te worden in ons land! Heerlijk! Ik kijk uit naar de langere dagen en de zwoele zomeravonden. Lekker met vrienden in het park zitten en genieten van buiten zijn. Ook heb ik ontzettend veel zin in hittegolven die zo heet zijn, dat je op het strand goud bruin kunt bakken. Zelf vind ik het heerlijk om dan salades te eten. Om alvast een beetje in de stemming te komen, deel ik een recept voor een Vegan Rainbow Salad. Enjoy!

Wat heb je nodig? 

Voor 2 personen

Dressing

 • 3 eetlepels olijf- of sesamolie
 • 3 theelepels kerrie
 • 1 theelepel laos
 • 1 theelepel kurkuma
 • Een snufje peper en zout

Salade

 • 200 gram bladspinazie
 • 100 gram eikelbladsla
 • 200 gram linzen
 • 200 gram pompoen
 • 1 avocado
 • 100 gram tempeh
 • 1 eetlepel zoute ketjap asin
 • 1/4e komkommer
 • 1 tomaat
 • 2 bolletjes humus
 • Een snufje komijn
 • Een snufje peper en zout naar smaak 
Wat ga je doen?

IMG 8360 - Recept | Vegan Rainbow Salad met tempeh

De dressing:

 1. Doe drie eetlepels olijf of sesamolie in een kom.
 2. Voeg daar de 3 theelepels kerrie, een theelepel laos, een theelepel kurkuma en peper en zout aan toe.
 3. Roer het geheel en zet het aan de kant.

De salade:

 1. Verwarm je oven op 200 graden.
 2. Was de linzen en laat ze uitlekken.
 3. Snij de pompoen in kleine blokjes.
 4. Verdeel de linzen en de pompoen op een bakplaat.
 5. Besprenkel de linzen met wat peper en zout.
 6. Laat de linzen en pompoen 30 minuten garen in de oven op 200 graden. Als je meer “bite” wilt, kun je de laatste 10 minuten je oven op grilstand zetten. Zo worden de groente lekker knapperig. Laat deze afkoelen zodra je gaar zijn.
 7. Snij de tempeh in kleine reepjes. Snij de komkommer, tomaten en avocado in plakjes.
 8. Doe de ketjap asin in een kommetje. Doe het snufje komijn erbij.
 9. Marineer de tempeh met de ketjap asin. Laat deze 10 minuten intrekken.
 10. Verwarm een koekenpan en voeg een scheutje olijfolie toe.
 11. Bak de tempeh totdat ze knapperig worden.
 12. Leg de tempeh apart.
 13. Verdeel de bladspinazie en sla over de borden.
 14. Voeg de komkommer, tomaat, avocado, linzen, pompoen en tempeh toe.
 15. Schep met een ijs- of eetlepel een bolletje hummus op en voeg deze toe aan de salade.
 16. Verdeel de dressing over de salade.

Tada! Je salade is af! Eet smakelijk! 

Ga jij dit recept uitproberen? Vergeet dan niet je foto en ervaring met mij te delen hieronder of via Facebook met @blisspalace, op Instagram via #palaceofbliss of via twitter met @palaceofbliss. Ik ben benieuwd!

 

Volg:

7 Reacties

 1. Avatar for Desi 17 maart 2017 / 11:21

  Dit ziet er echt heerlijk uit. Kun je niet even langskomen en dit voor me maken? 😀

  • Avatar for Hailey 20 maart 2017 / 21:31

   Dankjewel! Haha! Nou, wie weet gebeurt dat wel een keer ;-)!

 2. Avatar for Mariëlle 19 maart 2017 / 18:38

  Mmm, dit ziet er ZO goed uit! Ik eet sinds juni 2016 geen vlees en vis meer en ga nu richting vegan. Het is bij mij thuis alleen helaas al een probleem dat ik geen vlees eet. Ik heb net 20 minuten voor me uit gestaard aan tafel, omdat er uiensoep gemaakt met kippenbouillon en vleessnacks werden gegeten. Het ‘hoofdgerecht’ was de quiche, dit is wat ik dan gegeten heb. Maar deze zat natuurlijk bomvol kaas en ei. Ik heb er nu al zo’n afkeer tegen dat ik me heb voorgenomen om waar mogelijk vegan te eten. Dat zal op mijn werk zijn en alle tussendoortjes, zeg zo’n 80 % van alles wat ik eet. Ik hoop snel op mezelf te kunnen gaan en dan ga ik ook weer eens je blog scannen voor receptjes 😉 Sorry, moest ik even kwijt haha 😉

  • Avatar for Hailey 20 maart 2017 / 21:35

   Lieve Marielle! Wat jammer om te lezen dat het bij jou in huis niet wordt geaccepteerd dat je geen vlees wilt eten! Dat lijkt mij zo enorm lastig! Wat doe je nu dan? Eet je ’s avonds toch maar wel vlees? Wel fijn om te lezen dat je op het werk wel kunt eten zoals je dat zelf wilt. Heb je al wel eens geprobeerd om iets vega(n) te koken voor je gezin? Wellicht dat dit helpt om ze wat milder te maken tegen over jouw wensen? Hopelijk vind je snel een eigen plekje en kun je dan koken zoals jij dat zelf wilt! Ik zal in de tussentijd hard mijn best doen om wat meer recepten te posten. Dan kan je lekker aan de slag! Spuien mag altijd bij mij! Dikke knuffel voor jou!

   • Avatar for Mariëlle 21 maart 2017 / 18:15

    Hihi dankjewel voor je super lieve comment <3 Nee, nee dat zou ik echt niet kunnen! Ik heb vorig jaar 2 weken lang nee moeten zeggen tegen vlees en daarna hadden ze door dat ik het echt niet meer wilde. Daarna was er nog een lange fase van discussies, bijvoorbeeld bij BBQ's. Nu hoor ik nog af en toe wat, maar het is te doen. Voor vegan eten staan ze helaas niet open, maar ik zou inderdaad eens kunnen komen en dan niks zeggen, pas achteraf 😛 Wat betreft de recepten, super lief en die zijn altijd welkom, al is het maar voor mezelf 🙂

 3. Avatar for Galina 21 maart 2017 / 17:38

  Nou, een rondje blogs en mijn menu voor komende week is weer klaar 😛 Ik ga dit dus maken, al ga ik de pompoen wel vervangen door zoete aardappel, want die laatste heeft iets meer bite. Vooral de look van de tempeh laat me watertanden 😉

  • Avatar for Hailey 26 maart 2017 / 23:00

   Haha! Wat goed om te horen! Ja, zoete aardappel past ook heel goed! En tempeh is inderdaad zoooo lekker! Ik vind de combi ook echt heerlijk! <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *