Follow my blog with Bloglovin

Vandaag ben ik dankbaar. Morgen ook.

Vandaag ben ik dankbaar. Morgen ook.

Dat het leven niet altijd makkelijk is, dat ervaren we vroeg of laat allemaal. Deze ongemakken kunnen we in van alles ervaren. Je relatie loopt niet goed, je gezondheid werkt niet mee, noem maar op.

Bij mij doet het ongemak zich nu voor op het gebied van carrière. Vorige week heb ik te horen gekregen dat mijn contract niet wordt verlengd vanwege bedrijfseconomische omstandigheden. Het gaat niet goed met het bedrijf en samen met drie andere collega’s ga ik eruit. Ontzettend sh*t, dus.

Ik weet van mijzelf dat het risico bestaat dat ik mijn humeur door deze situatie laat verpesten en ga lopen sippen. Tegelijkertijd realiseer ik mij ook dat de situatie vervelend is, maar dat ik met sippen niets opschiet. Ik moet positief blijven en door.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar manier om positief te blijven. Ik ontdekte dat uit onderzoek van onder meer Sonja Lyubomirsky, Professor aan de Stanford University, is gebleken dat het gevoel van dankbaarheid het algehele geluksgevoel vergroot.

Dit komt onder meer doordat je door dankbaar te zijn, je focust op dat wat er wel, in plaats van enkel stil te staan bij dat wat er niet is. Zo wordt het makkelijker om ook in donkere tijden de lichtpuntjes in je leven te zien. Dit helpt om de situatie makkelijker te accepteren zoals deze is, waardoor het allemaal wat minder zwaar wordt.

Door dagelijks drie dingen te noteren waar je dankbaar voor bent, voel je je na twee weken al beter. Dat klinkt goed, toch?

Ik heb dan ook besloten om de komende twee weken iedere dag dankbaar te zijn voor drie dingen en te onderzoeken wat deze houding van dankbaarheid met mij doet.

Laat ik vast beginnen met dankbaar te zijn voor vandaag.

Vandaag ben ik dankbaar voor:

  1. Mijn lieve collega’s, waarvan een aantal in hetzelfde schuitje zitten en de andere onwijs met mij meeleven;
  2. Het heerlijke glas rode wijn dat ik drink tijdens het schrijven van deze blog;
  3. De paar vrije dagen die ik toevallig al gepland had.

Ik ben heel benieuwd hoe ik mij over twee weken voel! Dus houd mijn blog in de gaten en volg de ontwikkelingen.

Een groter gevoel van algeheel geluk wens ik iedereen toe, dus doe jij ook mee met mijn onderzoek naar dankbaarheid? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *