Follow my blog with Bloglovin

Update Palace of Bliss Merkengids

Fair fashion merkengids, eerlijke merkengids, duurzame mode

Fair Fashion Merkengids - Update Palace of Bliss Merkengids

Weet je nog dat ik in januari de Palace of Bliss Eerlijke Merkengids lanceerde? Ik heb goed nieuws, de merkengids is uitgebreid met een overzicht van (web)winkels die eerlijke mode verkopen! Super handig! Daarnaast heeft de gids een kleine rebranding gehad. Wat er allemaal precies is gebeurd, lees je hieronder!

Waar kun je eerlijke kleding kopen? 

Om te beginnen is de Merkengids ontzettend goed door jullie ontvangen! Daar ben ik erg blij mee! De gids wordt goed bezocht en regelmatig hoor ik van mensen dat ze erg blij zijn met de lijst! Daar doe ik het voor!

Ondanks dat de Merkengids goed werd ontvangen, was het ook meteen duidelijk dat velen van jullie nog zaten met de vraag waar je eerlijke kleding kunt kopen. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet de moeite zou nemen om dit inzichtelijk voor je te maken! Daarom is vanaf nu de Merkengids uitgebreid met een overzicht van fysieke winkels en webshops die eerlijke mode verkopen.

Fair Fashion kledingwinkels: een toelichting 

De lijst met kledingwinkels waar je eerlijke kleding kunt kopen is gesorteerd per provincie en binnen de provincies zijn de steden op alfabetische volgorde gesorteerd. Bovenaan de pagina kun je op de provincie van je keuze klikken om naar dat deel van de lijst te springen. Zo hoef je niet de hele pagina door te scrollen.

Verder vind je op de lijst een mix van winkels die alleen maar eerlijke mode verkopen, winkels die naast eerlijke mode ook reguliere mode verkopen, en tweedehandswinkels. In de legenda bovenaan de pagina kun je vinden hoe er onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende winkels.

Rebranding van Eerlijke Merkengids naar Fair Fashion Merkengids

Zoals aangegeven heeft de Merkengids een nieuwe naam gekregen. Voortaan heet te de gids de Fair Fashion Merkengids. Dit heeft te maken met dat er verschillende termen in omloop zijn die allen wijzen op eerlijke mode. Denk aan termen zoals duurzame mode, sustainable fashion, eco mode, bio mode, eerlijke mode, fair fashion en zo kan ik nog wel even doorgaan!

Dat is eerlijk gezegd best lastig, want hoe kies ik uit al deze termen de beste term om te omschrijven waar de Merkengids over gaat? Uiteindelijk heb ik, mede na een Google zoekwoordenonderzoek, ervoor gekozen voor de term “Fair Fashion”.  Ondanks dat dit geen Nederlandse term is, wordt Fair Fashion ook in Nederland veel gebruikt. Meer dan eerlijke mode. Onder Fair Fashion valt – naar mijn mening – duurzame mode, vegan mode en eerlijk geproduceerde mode. Daarom is dit een prima overkoepelende term om het type mode te omschrijven waar Palace of Bliss zich op richt.

Regelmatig geupdate! 

Ook deze lijsten zullen regelmatig worden geüpdatet! Heb jij of ken jij een webshop of winkel die thuis hoort in de gids? Neem dan contact met mij op via info@palaceofbliss.nl.

Staat jouw favoriete (web)winkel al op de lijst?

Volg:

6 Reacties

 1. Avatar for Sara | MevrouwMiauw 31 mei 2017 / 20:41

  Wauw. Wat heb je dit stukje op je site goed verbeterd. Ik was laatst op je site aan het rondneuzen en de indeling zoals ‘ie nu is, miste ik een beetje. Hele goede stap dus!

  • Avatar for Hailey 3 juni 2017 / 11:57

   Wat leuk om te horen, Sara! Dankjewel! Als je nog opmerkingen hebt of andere verbeterpunten, deel ze zeker met me! Ik sta open voor feedback! Ik ben in ieder geval blij om te horen dat de website nu gebruiksvriendelijker is!

 2. Avatar for Jessica 3 juni 2017 / 10:21

  Super dat je dit doet! Sophie van Naoki de beauty afdeling! Je mag er zeker trots op zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *