Follow my blog with Bloglovin

Minimalistisch werken met een uitwisbaar notitieboekje van Greenstory

Uitwisbaar notitieboekje van Greenstory, voor minimalistisch en duurzaam werken

Zonder enige twijfel ben ik een ontzettende paper lover. Ik word enorm blij van mooie notitieboekjes, schriften, post-its, to-do-lijstjes, weekplanners en agenda’s. Door mijn liefde voor papier heb ik in de loop der jaren behoorlijk wat boekjes en planners verzameld. Doordat ik sinds een jaar aan het minimaliseren ben, en al dat papier ook niet per se duurzaam is, ben ik op zoek gegaan naar een duurzame en minimalistische manier waarop ik mijn liefde voor papier tot uiting kan brengen. En het is mij gelukt! Ik ben nu namelijk he-le-maal verknocht aan de uitwisbare notitieboekjes van GreenStory!

Hoe werkt de Greenbook?

Het pronkstuk van Greenstory is hun uitwisbare notitieboekje: de Greenbook. Dit bestaat uit whiteboard pagina’s die je keer op keer kunt uitwissen. Het Greenstory-boekje wordt geleverd met een speciale magic pen die uitwisbaar is. Op de achterkant van de pen zit een gum waarmee je makkelijk kleine foutjes kunt uitwissen.

Wanneer je klaar bent met een pagina en deze helemaal wilt uitwissen, kun je gebruik maken van het microvezeldoekje en de speciale spray die worden meegeleverd. Hiermee veeg je in een keer de hele pagina schoon. Zo kun je keer op keer de pagina’s hergebruiken.

Vooral mijn to do-lijsten en maandplanners voor mijn content op ByHailey.nl veranderen nog weleens. Ik vind het fijn dat ik met dit uitwisbare boekje goed overzicht kan houden en makkelijk wijzigingen kan aanbrengen!

Stel je eigen notitieboek samen 

Greenstory notitieboek 5 1440x1041 - Minimalistisch werken met een uitwisbaar notitieboekje van Greenstory

Wat ik ook te gek vind aan de notitieboekjes van Greenstory is dat je de inhoud zelf kunt samenstellen. De pagina’s zijn makkelijk in en uit te klikken. In dit filmpje zie hoe dit werk. Ik houd van to-do-lijstjes, week- en maandplanners én notitiebladen. Voor al deze dingen had ik aparte boekjes en vellen. Dat zorgt niet alleen voor veel los papier, maar het is voor mij ook erg onoverzichtelijk. In je Greenstoryboekje kun je zelf bepalen welke soort vellen je erin wilt hebben. Zo kun je dus alles wat je belangrijk vindt op één plek bewaren.

Ik koos voor de uitwisbare planner als basis. Hierin zitten 10 uitwisbare gelijnde pagina’s, 1 jaarplanner, een maandplanner voor 2 maanden en een weekplanner voor 2 weken. Deze heb ik aangevuld met losse to-do list pagina’s en losse tabbladen waarmee ik de verschillende delen makkelijk kan scheiden. Ik heb op mijn tabbladen geschreven. Deze zijn niet uitwisbaar, dus houd daar rekening mee, mocht je dit ook willen doen.

Greenstory uitwisbaar notitieboekje 5 - Minimalistisch werken met een uitwisbaar notitieboekje van Greenstory

Mijn Greenstory boekje ligt tegenwoordig altijd bij mijn werkplek en ik gebruik hem als planner voor mijn werkzaamheden. Mijn maandplanner gebruik ik als de basis voor mijn contentkalender. Hierin maak ik een overzicht van alle content die er die maand op ByHailey.nl verschijnt. Omdat ik vooral in de plan fase nog weleens schuif met content, is het fijn dat ik makkelijk hetgeen ik heb opgeschreven kan uitwissen met de magic pen of de spray.

Behalve deze opties hebben ze ook nog allerlei andere soorten pagina’s die je kunt toevoegen zoals nutrition planners, habit-trackers, to-do lijstjes met een andere opmaak, pagina’s met lijntjes en stippeltjes, muziekpapier en blanco papier. Ze hebben dus voor ieder wat wils!

Uitwisbaar notitieboekje greenstory - Minimalistisch werken met een uitwisbaar notitieboekje van Greenstory

Style je GreenBook naar jouw smaak!

Greenstory notitieboek 1 1440x998 - Minimalistisch werken met een uitwisbaar notitieboekje van Greenstory

Behalve de binnenkant, kun je ook de buitenkant van je Greenstory naar je eigen wensen samenstellen. Ik heb gekozen voor een zwarte vegan leren coverk die is gemaakt door een broer en zus uit Thailand. Deze cover geeft mijn boekje een hele chique uitstraling! Eventuele losse blaadjes kan ik trouwens ook makkelijk kwijt in deze cover. Zo houd ik alles bij elkaar. Daarnaast heb ik gekozen voor een kaft met een marmer look voor het boekje zelf. Ik word helemaal vrolijk van alle mooie kleuren van deze kaft! Ik blijf ernaar kijken ☺. 

Toch een aantekening bewaren? Dat kan met je telefoon!

Greenstory 2 1440x964 - Minimalistisch werken met een uitwisbaar notitieboekje van Greenstory

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je toch een aantekening wilt bewaren. Dat kan heel handig door de pagina’s te scannen met je telefoon. Als je een iPhone hebt, hoef je daarvoor niets te installeren: het scannen kan via de “Notities” app die standaard op je telefoon zit.

Als je een Android hebt, dan kun je de pagina’s scannen met de Camscanner app. Voor zowel de iPhone als Android geldt dat je ook via Evernote en Dropbox scans kunt maken. Heel handig dus!

Aantekeningen die ik maak tijdens de calls van mijn coachingsopleiding maak ik in mijn GreenBook en scan ik vervolgens met de app. Dit zijn namelijk aantekeningen waarvan ik niet zeker weet of ik ze later nog nodig heb. Het is wel handig om ze te bewaren, maar ergens vind ik het ook zonde van de ruimte en het papier om dat in een papierenboekje te doen. Ik vind het heel handig dat ik de pagina’s na de calls weer opnieuw kan gebruiken.

Leuke opbergaccessoires 

Greenstory notitieboek 2 1440x964 - Minimalistisch werken met een uitwisbaar notitieboekje van Greenstory

Naast de fijne notitieboekjes heeft Greenstory ook mooie vegan opbergaccessoires. Ik ben erg blij met de handige vegan leren oordophouders. Het wil mij namelijk nog weleens overkomen dat ik mijn oordoppen kapottrek doordat ze los in mijn tas liggen. Met deze handige houders rol ik ze makkelijk op en houd ik ze langer goed. Wel zo duurzaam!

Greenstory notitieboek 4 1440x1033 - Minimalistisch werken met een uitwisbaar notitieboekje van Greenstory

Om ervoor te zorgen dat ik mijn werkplek en mijn Greenstory producten goed georganiseerd hou, gebruik ik de mooie vegan leren opbergtas. Zo hoef ik nooit te zoeken en wanneer ik buiten de deur werk en heb ik alles makkelijk bij elkaar.

Mocht ik ooit een sjiek feestje hebben, dan kan ik de tas trouwens ook als clutch gebruiken. Hij ziet er mooi uit én heeft een bijzondere herkomst. Dat geeft me wat te vertellen tijdens de borrel ;-).

Vind je ritme-pagina’s

 Greenstory notitieboek 3 1440x962 - Minimalistisch werken met een uitwisbaar notitieboekje van Greenstory

Een van mijn goede gewoontes is dat ik iedere ochtend een ‘miracle morning’ ritueel doe waarbij ik onder andere mediteer, intenties voor de dag zet en dankbaar ben. Tot mijn grote vreugd heeft Greenstory hele handige ‘Vind je Ritme’-pagina’s die precies voor zo’n soort ochtendritueel bestemd zijn! Super leuk dat Greenstory mij helpt om iedere dag heel dankbaar en blij door het leven te gaan!

Stone Notebook: omdat je soms toch papier nodig hebt

Greenstory uitwisbaar notitieboekje 9 - Minimalistisch werken met een uitwisbaar notitieboekje van Greenstory

Hoe fijn een uitwisbaar notitieboekje ook is, soms is papier toch ook erg handig. Daarom heeft Greenstory de Stone Notebook ontwikkeld. Ik gebruik mijn Stone Notebook voor mijn aantekeningen tijdens de colleges van mijn coachingsopleiding, aangezien ik zeker weet dat ik die voor een langere tijd wil bewaren.

De pagina’s zijn gemaakt van steenafval en gerecycled plastic. Dit bespaart bomen en heeft daardoor minder impact op het milieu! Daarnaast is de Stone Notebook ook waterdicht. Als je per ongeluk een kop thee over je boekje laat vallen, zijn al je aantekeningen dus veilig! Heel fijn! Verder is het papier van de Stone Notebook ook veel steviger dan gewoon papier. Hierdoor is het lastiger te scheuren. Nog een reden waarom je aantekeningen extra veilig zijn!

Wat ook opvallend is aan de Stone Notebook is dat het papier veel zachter is dan dat van de meeste notitieboekjes. Dit komt doordat er geen vezels in het papier zit. Ik vind het daardoor een feest om in mijn de Stone Notebook te schrijven! Mijn pen vliegt over het papier! Alle pagina’s zijn trouwens ook genummerd. Heel handig als je je aantekeningen snel wilt terugvinden!

Let er wel op dat je de Stone Notebook niet bij het oud papier legt, maar bij het plastic, zodat het kan worden gerecycled.

Greenstory uitwisbaar notitieboekje10 - Minimalistisch werken met een uitwisbaar notitieboekje van Greenstory

Mijn ervaring 

Greenstory 1440x962 - Minimalistisch werken met een uitwisbaar notitieboekje van Greenstory

Ik ben ontzettend blij met mijn Greenstory boekjes. Ondanks dat ik zoveel mogelijk digitaal probeer te plannen, vind ik een fysieke planner soms ook erg prettig. Ik vind het heel handig dat ik nu snelle to-do lijstjes of mijn maandplanning op papier kan maken, zonder dat ik daarbij papier verspil. Mijn GreenBook helpt mij dus om mijn minimalistische doelen te bereiken. Ook vind ik het prettig dat ik mijn aantekeningen alsnog kan digitaliseren met mijn telefoon. Zo hoef ik nooit iets weg te doen voordat ik er echt klaar mee ben.

Wanneer ik wel klaar ben met een pagina kan ik deze eenvoudig wissen. De pagina’s blijven mooi en schoon. Mochten ze op een dag toch aan vervanging toe zijn, dan hoef ik niet het hele boekje opnieuw aan te schaffen maar alleen de desbetreffende pagina’s. Dat is ook fijn voor de portemonnee!

Verder vind ik het ook van toegevoegde waarde dat je je GreenBook helemaal naar je eigen smaak kunt inrichten. Hierdoor weet ik zeker dat ik het ook veel zal gebruiken, want alles wat ik nodig heb, zit in dit boekje. Daarnaast is het een uniek concept en ziet het er ook nog eens leuk uit! Zo wordt minimalistisch werken leuk én makkelijk!

Je eigen Greenstory 

Greenstory uitwisbaar notitieboekje 8 - Minimalistisch werken met een uitwisbaar notitieboekje van Greenstory

De notitieboeken van Greenstory zijn verkrijgbaar via de webshop van Greenstory. Hier vind je ook de Stone Notebook en alle losse pagina’s, extra pennen in verschillende kleuren en diktes en accessoires. Je hebt al een basic Greenstory notitieboekje voor € 16,50 (en een uitwisbaar kladblok vanaf €13.50). Daarnaast krijgen studenten 10% korting wanneer ze vanuit hun studentenmail een foto van hun studentenpas mailen naar wecare@ourgreenstory.com. Een leuk cadeau dus om te onthouden voor de aankomende feestdagen!

Vertel eens, ben jij net als ik ook zo’n paper lover? En heb je weleens een duurzaam of uitwisbaar notitieboekje gebruikt? Hoe is het je bevallen?

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Greenstory.

 

 

Volg:
Deel deze blog!

2 Reacties

  1. Avatar for Mariëlle 23 oktober 2018 / 21:01

    Tof artikel heb je ervan gemaakt! Ze hebben mooie producten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *