Follow my blog with Bloglovin

Een tweede leven voor mijn merkkleding via The Next Closet

Via The Next Closet kun je designer kleding kopen en verkopen. Meer over The Next Closet lees je op Palace of Bliss

Vorig jaar rond deze tijd was ik bezig met de Minimalism Game: een spel waarbij ik iedere dag afstand deed van spullen die ik niet meer gebruikte. Ik deed afstand van 465 artikelen. Best een prestatie, al zeg ik het zelf. Mijn hele huis heb ik doorzocht, maar één plek heb ik angstvallig weten te ontwijken: mijn kledingkast. Een jaar later ben ik er ein-de-lijk klaar voor om mijn kledingkast onder handen te nemen. Vandaag begin ik door afstand te nemen van mijn merkkleding. 

Een fair fashion addict met een overvolle kledingkast: het bestaat! 

Je zou het van een fair fashion addict zoals ik misschien niet verwachten, maar ik heb een overvolle kledingkast. Voordat ik mij bezighield met fair fashion, kocht ik iedere maand nieuwe kleding. Ik had ontelbaar veel abonnementen op fashion nieuwsbrieven en tijdens iedere sale liet ik mij verleiden tot een nieuwe aankoop.

Dit shopgedrag heeft ervoor gezorgd dat ik jaren later nog steeds een volle kledingkast heb. In de afgelopen jaren ben ik al flink aan de slag gegaan met het minimaliseren van mijn kledingkast. Het nodige heb ik al gedoneerd en ik heb zelfs overwogen om een capsule wardrobe te starten. Aangezien ik nog zoveel kleding heb waar ik nog van houd, is een capsule wardrobe voor mij nu nog niet aan de orde. Stukje bij beetje probeer ik afstand te doen van de kleding die ik niet meer draag.

Een tweede leven voor mijn schatjes  

TheNextCloset ShareYourCloset 1 - Een tweede leven voor mijn merkkleding via The Next Closet

Ik vind het vooral lastig om mijn merkkleding weg te doen. Dit komt omdat ik niet zoveel merkkleding heb. Alles wat ik heb, heb ik altijd met veel zorg en aandacht uitgezocht. Desondanks zitten er wat miskopen bij. Bijna alles dat ik uit mijn kast heb opgeduikeld past nét niet. Het is net te groot of net te klein en ja, dan draag ik het niet. Dat is best logisch. Dus hoeveel ik ook van deze items houd, het is tijd geworden om ze los te laten.

Gelukkig kan ik mijn kledingstukken een tweede leven geven door ze te verkopen. Alles is nog zo goed als nieuw, dus ik weet zeker dat iemand anders hier heel blij mee zal zijn. Daarbij is merkkleding doorgaans van een betere kwaliteit dan fast fashion, waardoor mijn oude schatjes nog jaren meekunnen. Ook is verkopen natuurlijk ontzettend duurzaam doordat er geen nieuwe grondstoffen worden gebruikt voor de kledingstukken. Een perfecte win-winsituatie dus!

Mijn kleding op The Next Closet

Daarom heb ik vier kledingstukken aangeboden via The Next Closet. Dit is een handige website en app voor tweedehands merkkleding. The Next Closet maakt het mogelijk om unieke merkkleding tegen een fijn prijsje te kopen, maar ook te verkopen. Aangezien ik de kledingstukken zelf niet meer draag en ze nog wel goed en mooi zijn, hoop ik er iemand anders blij mee te maken.

Ik heb ervoor de gekozen om de kleding aan te bieden via The Next Closet omdat ik hun missie een warm hart toedraag. Dat is namelijk om de tweedehands kledingmarkt mainstream te maken. Met hun website en superhandige app inspireren en motiveert The Next Closet mensen om te investeren in kwaliteit en hergebruik. Zo draagt zij een belangrijk steentje bij aan het uitbannen van fast fashion.

Hoe werkt het?

Via de website kun je zelf je tweedehands merkkleding aanbieden. Je maakt foto’s en bepaalt de verkoopprijs van de items. Als je iets verkoopt, ontvang je een gratis verzendlabel om de verkochte items naar de koper te sturen. Van The Next Closet ontvang je 80% van de verkoopprijs.

Voor een aantal luxe merken is er ook een premiumservice beschikbaar. Dit houdt in dat The Next Closet voor jou de verkoop regelt. Jij stuurt je kleding op naar The Next Closet, als je iets verkoopt, dan zorgt zij ervoor dat het tijdig bij de koper terechtkomt. Jij hoeft daarvoor niets meer te doen. Als je gebruikmaakt van deze service is 50% tot 60% van de opbrengst is voor jou. Meer informatie verkopen via The Next Closet lees je hier.

Mijn aanbod 

Dit is een glimp van de kleding die ik aanbied.

The Next Closet - Een tweede leven voor mijn merkkleding via The Next Closet

Mijn gehele aanbod vind je terug via deze link.

Het zou natuurlijk ontzettend leuk zijn als jij iets van mij koopt! Mocht dat zo zijn, tag mij dan in een foto op social media. Ik zie graag bij wie mijn schatjes terecht zijn gekomen!

Mijn collectie

Schermafbeelding 2018 03 19 om 10.12.58 - Een tweede leven voor mijn merkkleding via The Next Closet

Deze kledingstukken worden via The Next Closet aangeboden. Dit zijn een paar van mijn favorieten!

Naast mijn eigen kleding vind je op The Next Closet ook een selectie van mijn persoonlijke favoriete die hoog op mijn wishlist staan. Het zijn allemaal mooie items van duurzame merken. Wie weet staat er ook iets tussen dat jij mooi vindt?! Mijn collectie met favoriete kun je hier bekijken!

Heb jij al eens kleding aangeboden via The Next Closet?

 

Volg:
Deel deze blog!

2 Reacties

  1. Avatar for Mariëlle 19 maart 2018 / 18:14

    Ik heb eindelijk een kijkje genomen op United Wardrobe en vind het super leuk. Hier zal ik ook eens kijken 🙂

    • Avatar for Hailey 20 maart 2018 / 17:07

      Ja, zeker doen! Dit is absoluut net zo leuk! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *