Follow my blog with Bloglovin

Nieuwe yogastudio in Amsterdam West: The Breathing Space

I recently visited the new yoga studio The Breathing Space in Amsterdam. Find out how it was on Palace of Bliss!

Amsterdam is een nieuwe yogastudio rijker, genaamd The Breathing Space! Ik werd door een van de oprichters, Mercedes Parellada, uitgenodigd om een lesje mee te doen. Dat wilde ik wel! En man, o, man. Dit is goed bevallen! Hoe goed? Je leest hier!

Hoe The Breathing Space begon

Dario puja small 1024x768 - Nieuwe yogastudio in Amsterdam West: The Breathing Space

The Breathing Space is op gericht door Mercedes Parellada en Lana Beex-Osborn. Mercedes komt uit Buenos Aires, en is een voormalig balletdanseres. Na vijftien jaar verruilde Mercedes haar spietsen voor een carrière als manager in de Amsterdamse horeca. Om zen te blijven tijdens deze uitdagende baan, deed Mercedes yoga. Wat begon als iets om fit te blijven, werd voor Mercedes al snel een bron van innerlijke kracht en balans. In 2009 besloot Mercedes een opleiding tot yogadocent te volgen. Al snel opende zij de succesvolle yogastudio Hotpod.

In 2017 sloeg zij de handen ineen met Lana. Zij was voorheen werkzaam als wetenschapper. Ook Lana heeft een switch gemaakt en haar leven in het teken van de yoga gesteld. De vriendinnen Lana en Mercedes delen de passie voor yoga. Het was daarom ook alleen maar logisch dat zij samen een plek in Amsterdam creëerden waar yoga centraal staat. Daarmee was The Breathing Space geboren.

Missie van The Breathing Space

Space Yogastudio Amsterdam West 7 1024x768 - Nieuwe yogastudio in Amsterdam West: The Breathing Space

Lana en Mercedes willen met The Breathing Space een plek creëren die de kracht, eenvoud en schoonheid van yoga uitstraalt. Daarbij willen ze een thuis zijn voor hun studenten en ze begeleiden op hun weg naar persoonlijke groei. Yoga gaat voor Lana en Mercedes verder dan lichaamsbeweging. Het is een manier om jezelf te ontdekken en krachtig en zelfverzekerd te worden. Bij The Breathing Space mag je dit ontdekken. De docenten helpen je hierbij en helpen je om de verbinding tussen lichaam en geest te vinden. Zodat je mag groeien als mens. Op je mat maar ook daarbuiten.

Yogastijlen bij The Breathing Space

Bij The Breathing Space kun je terecht voor een divers aanbod aan yogalessen, namelijk:

 • Klassieke Vinyasa Yoga
 • Asthanga Led (halve serie en hele serie)
 • Asthanga Mysore
 • Restorative Yoga
 • Asana Lab, gericht op de juiste uitlijning in de yogahoudingen

Mijn ervaring bij The Breathing Space 

De ruimte

Space Yogastudio Amsterdam West 1 1024x755 - Nieuwe yogastudio in Amsterdam West: The Breathing Space

Wat me als eerste opviel toen ik binnenkwam bij The Beathing Space, was de fijne vibe

en de mooie inrichting. De theetuin is aangekleed met houten meubels. Ook op de muren vind je hout en allerlei mooie planten. De plek straalt rust en warmte uit. Dat is precies waar ik naar op zoek ben, als ik naar een yogastudio ga. De studio ziet er verder netjes uit. Er zijn schapjes waar je je schoenen kwijt kan en ook is er een nette plek om je jas op te hangen.

Er is één studio waar de yogalessen plaatsvinden. Ook deze ruimte is prachtig. Het hout is ook hier terug te vinden. Zo zijn er onder andere ruime houten kluisjes in de studio, waar je je waardevolle spullen kwijt kunt. Verder is de ruimte aangekleed met planten en is er een mooi altaar in de studio bekleed met geurende wierrook. De ruimte is goed verwarmd. Daar houd ik wel van tijdens yoga. Vooral in de winter. Matten, blokken, bolsters en andere props zijn allemaal aanwezig.

Space Yogastudio Amsterdam West 6 1024x681 - Nieuwe yogastudio in Amsterdam West: The Breathing Space

Space Yogastudio Amsterdam West 2 1024x691 - Nieuwe yogastudio in Amsterdam West: The Breathing Space

Space Yogastudio Amsterdam West 5 1024x681 - Nieuwe yogastudio in Amsterdam West: The Breathing Space

De les 

Space Yogastudio Amsterdam West 8 1024x768 - Nieuwe yogastudio in Amsterdam West: The Breathing Space

Ik heb op vrijdagochtend een klassieke Vinyasa Yoga les van Lian bijgewoond. Zij is opgeleid door Mercedes en Lana, en is een vriendelijke, vrolijke en spontane dame. Zij ving mij vriendelijk op en begeleidde mij naar mijn mat. Ik voelde me meteen helemaal op mijn gemak gesteld.

De les begon met een meditatie, waarna Lian ons begeleidde in een krachtige en heel fijn flow. Dit was echt wat ik nodig had! Lian gaf goede en duidelijke instructies. Het was duidelijk dat Lian goed wist waar ze het over had. Ze gaf alle studenten voldoende aandacht en wist goed hoe ze je beter in een houding kon helpen. Na een uur en een kwartier mochten we ontspannen. Moe, maar zeer voldaan, ontwaakte ik uit de savansana. Zonder overdrijven was dit een van de fijnste lessen die ik in tijden had gevolgd. Dit heb ik Lian denk ik ook wel zo’n 20 keer verteld. Echt, mijn complimenten voor hoe zij les heeft gegeven.

Space Yogastudio Amsterdam West 9 1024x768 - Nieuwe yogastudio in Amsterdam West: The Breathing Space

Space Yogastudio Amsterdam West 10 1024x768 - Nieuwe yogastudio in Amsterdam West: The Breathing Space

Het beste cadeau aan jezelf

Het beste cadeau dat je jezelf kan geven, is een lesje bij The Breathing Space. Echt waar. De les die ik heb gevolgd was van een zeer hoge kwaliteit. Het is een fijne studio, met docenten die weten waar ze het over hebben en toegevoegde waarde bieden. Precies wat ik zoek in een yoga studio. Volgens mij is het wel duidelijk, maar ik noem het toch nog maar even: ik ben fan!

Ontdek het zelf

Je vindt The Breathing Space aan de Van Kinsbergenstraat 50H in Amsterdam West. Meer informatie en het rooster vind je op hun website: https://www.thebreathingspace.nl/.

Ben jij al eens bij The Breathing Space geweest?

 

Volg:
Deel deze blog!

4 Reacties

 1. Avatar for Mariëlle 14 februari 2018 / 08:47

  Ziet er tof uit zeg! Ik doe yoga gewoon thuis, maar het lijkt me wel leuk om toch weer eens een lesje buiten de deur te doen.

  • Avatar for Hailey 21 februari 2018 / 17:30

   Het is echt een andere ervaring als je yoga in een studio doet. Ik weet zeker dat je het leuk zal vinden!

 2. Avatar for Sara | MevrouwMiauw 15 februari 2018 / 18:17

  Wat klinkt dit als een fijne les zeg. Lekker kleinschalig en intiem. En die tuin, wauw! Ik ben nu zelf ook sinds kort bezig met yoga. De lessen die ik bijwoon volg ik vaak met vrij veel mensen waardoor dat stukje persoonlijke aandacht nogal eens mist. Maar ik mag niet klagen hoor, want de prijs-kwaliteitsverhouding vind ik absoluut ontzettend goed.

  • Avatar for Hailey 21 februari 2018 / 17:31

   Het was echt een hele fijne les! En de ruimte is ook heel knus, waardoor er altijd ruimte blijft voor persoonlijke aandacht! Leuk dat jij ook met yoga bent begonnen! En dat het zo goed bevalt! Ik had daarover gelezen op jouw site! Welcome to the club!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *