Follow my blog with Bloglovin

Verliefd op Studio JUX + Co!

Studio Jux
MG 5263 Willem de Kam - Verliefd op Studio JUX + Co!

Foto: Willem de Kam

Ken je dat gevoel dat je een winkel binnenloopt en meteen denkt: “wow, ik wil alles hebben!”? Zo voelde ik me toen ik onlangs binnenstapte bij een van de nieuwste winkels in Amsterdam: Studio JUX + Co.  Studio JUX + Co.  is de flagship store van het  Amsterdamse duurzame modemerk Studio JUX. Ik bracht de winkel een bezoekje om deze mooie duurzame winkel met eigen ogen te bekijken én om nader kennis te maken met een van de eigenaressen, Carlien Helmink.

Hoe Studio JUX begon
MG 5637 Carlien Helmink en Jitske Lundgren Willem de Kam - Verliefd op Studio JUX + Co!

Foto: Willem de Kam

Het verhaal van Studio JUX begon toen één van de oprichters, Jitske Lundgren, door India reisde. Hier ontmoette zij een man die verantwoordelijk was voor het verven van textielen. Deze man stond in een bad met paarse verf en heel zijn huid had precies dezelfde paarse kleur als de verf. Voor Jitske, die op dat moment een modeopleiding deed, was dit een eye-opener. Zij besloot op een dag ervoor te zorgen dat er mode zou bestaan die een positieve impact heeft op de wereld en de mens. Daarmee was dan ook meteen het idee voor Studio JUX geboren. “JUX“  betekent plezier in het Duits. Mode moet plezierig zijn voor iedereen: voor de consument, ontwerper én producent. Dus dat werd de missie van Jitske.

In 2008 opende Jitske haar eigen duurzame kleding fabriek in Nepal. Carlien, de businesspartner van Jitske, hielp mee met de start van Studio JUX. In eerste instantie als vrijwilliger, maar al snel werd zij managing partner. Nu zet zij zich, samen met Jitske, dagelijks in voor een eerlijke en socialere wereld en duurzame mode.

Eigen fabriek

Alle kleding van Studio JUX worden geproduceerd in hun eigen fabriek in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal.Deze kleding wordt gemaakt van duurzame materialen zoals hennep en gerecyclede PET-flessen.

Door hun eigen kledingfabriek te hebben, kunnen Carlien en Jitske de meeste impact bereiken op het gebied van sociaal en duurzaam ondernemen. Deze impact maken zij onder andere door hun Nepalese werknemers een eerlijk loon inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioen aan te bieden. Daarnaast zorgen zij ervoor dat er in hun fabriek gezonde arbeidsomstandigheden zijn en zorgen zij voor opleidingsmogelijkheden voor hun werknemers en hun gezinsleden. Ook werkt Studio JUX in Nepal samen met Terre des Hommes aan opleidingsprogramma’s voor jonge en kwetsbare Nepalezen, zodat zij een kans hebben op een betere toekomst.

Flagship store
MG 5485 Willem de Kam - Verliefd op Studio JUX + Co!

Foto: Willem de Kam

 

De kleding van Studio JUX was al sinds de oprichting van het merk te koop via hun webshop en via agentschappen zoals Charly + Mary. Jitske en Carlien wilden echter ook een fysieke plek hebben om aan te laten zien dat duurzame kleding mooi, fashionable en betaalbaar kan zijn. Zodoende hebben de twee dames een voormalige garage van 175 m2  aan de Ceintuurbaan in Amsterdam opgebouwd tot een prachtige winkel. Studio JUX + Co. is daarmee absoluut een goed visitekaartje voor duurzame mode.

Bij Studio Jux + Co. verkopen ze naast de producten van Studio Jux ook kleding en producten van andere duurzame merken. Alle producten bij Studio JUX + Co. zijn door Jitske en en Carlien geselecteerd en daarmee echte “guilt free goods”. Als je iets koopt bij Studio Jux, dan weet 100 procent zeker dat je een duurzaam en eerlijke geproduceerd product koopt. In de winkel zijn er “paspoorten” van alle merken die er worden verkocht, zodat je precies kunt zien waar en op welke manier een product is geproduceerd.

 

MG 5295 Willem de Kam - Verliefd op Studio JUX + Co!

Foto: Willem de Kam

De overige merken die worden verkocht zijn merken zoals Wunderwerk, People Tree , Qnoop, Quazi design, Sprout en Swedish Stockings. Behalve kleding verkopen ze bij Studio JUX ook producten zoals huidverzorgingsproducten, accessoires en items voor in je interieur verkocht.

Verliefd!
MG 5477 Willem de Kam - Verliefd op Studio JUX + Co!

Foto: Willem de Kam

Ik ben he-le-maal verliefd op de winkel van Studio JUX. De winkel ziet er zo mooi uit en er worden veel leuke en mooie spullen en kleding verkocht. Ik vind het fijn dat je bij Studio JUX + Co. 100 procent zeker weet dat je eerlijke producten koopt. Ik heb me moeten inhouden om niet de hele winkel leeg te kopen! Ik wilde alles hebben!

Mocht je in de buurt zijn, breng dan zeker een bezoek aan Studio JUX + Co. Je vindt hen aan de Ceintuurbaan 252 in Amsterdam. Mocht je alvast een idee willen krijgen van hun collectie, dan kan je ook een kijkje nemen in hun webshop. Maar ik beveel het je van harte aan om de echte winkel te bekijken!

Heb jij de Studio Jux + Co. al ontdekt in Amsterdam? Laat mij weten wat je ervan vindt!

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *