Follow my blog with Bloglovin

7 x supermarktproducten die stiekem hartstikke vegan zijn!

Producten die stiekem vegan zijn

Untitled design 9 - 7 x supermarktproducten die stiekem hartstikke vegan zijn!

Vaak als ik aan mensen vertel dat ik vegan ben, krijg ik als reactie dat zij dat niet zouden kunnen. Veel te moeilijk! Maar wist je dat de supermarkt vol staat met producten die stiekem hartstikke vegan zijn? Zo wordt veganistisch eten ineens makkelijk! In dit artikel heb ik zeven producten die stiekem vegan zijn voor je op een rijtje gezet.

1. Mayolijn van Remia

mayolein - 7 x supermarktproducten die stiekem hartstikke vegan zijn!

Dit product heeft mij over de streep heeft getrokken om vegan te worden. Ik heb namelijk een behoorlijke frietjes verslaving. Mijn frietjes eet ik het liefst met mayonaise. Daarom dacht ik nooit vegan te kunnen worden. Gelukkig heeft Remia een vegan mayonaise op de markt gebracht die net zo lekker smaakt als de gewone mayo! Being vegan was never so easy!

NB: Remia heeft twee verschillende soorten mayolijn. Alleen de variant in de pot is vegan, dus let daarop! 

Prijs: € 1,20
Waar te koop: grotere Dirk van de Broek, Jumbo’s, grotere Albert Heijn.

2. Danerolles mini-croissants

Danerolls - 7 x supermarktproducten die stiekem hartstikke vegan zijn!

Ook als vegan kun je ‘s ochtends croissantjes eten! De mini croissants van Danerolles moet je wel eerst zelf rollen en bakken, maar dat mag wat mij betreft de pret niet drukken!

Prijs: € 2,29
Waar te koop: Bij de meeste supermarkten

3. Tonny Chocolonely pure chocolade

tony chocolonely - 7 x supermarktproducten die stiekem hartstikke vegan zijn!

Vaak wordt gedacht dat je als vegan geen chocolade meer kunt eten. Dat is gelukkig niet waar! De meeste pure chocola is vegan. Het is wel verstandig om per reep te checken of er niet toch een dierlijk product is toegevoegd. Alle pure repen van Tony Chocolonely zijn 100% vegan, dus als je het op safe wilt spelen, zit je bij hen altijd goed!

Prijs: € 2,75
Waar te koop: bij de meeste grote supermarkten zoals Ah, Jumbo, Plus.

4. Oreo originals

486958 - 7 x supermarktproducten die stiekem hartstikke vegan zijn!

Zelf was ik best verbaasd om te ontdekken dat Oreo’s vegan zijn! Ik dacht dat de witte vulling gemaakt was van melk, maar dat is niet zo! Het is gemaakt van vanille crème! Let overigens wel op! Alle originals zijn vegan, maar de meeste variaties zijn dat niet!

Prijs: € 1,10
Waar te koop: bij de meeste supermarkten.

5. Becel plantaardige boter

becel plantaardig - 7 x supermarktproducten die stiekem hartstikke vegan zijn!

Een broodje hagelslag met boter of poffertjes met een klontje boter, ook als vegan kun je dit eten! Becel is zo goed geweest om een vegan smeerboter op de markt te brengen! Heel erg fijn en niet van “echt” te onderscheiden! De smaak doet mij denken aan roomboter. Dat is niet zo goed voor je lijn, maar wel heel lekker!

Prijs: € 1,99
Waar te koop: bij de meeste grote supermarkten zoals Ah, Jumbo, Plus.

6. AH Basics Krakelingen

krakelingen - 7 x supermarktproducten die stiekem hartstikke vegan zijn!

Ook de krakelingen van de AH Basics zijn vegan. Ik ben niet iemand die vaak koekjes koopt, maar als ik ze koop dan zijn het krakelingen. Dat komt in mijn geval dus mooi uit!

Prijs: € 1,99
Waar te koop: Albert Heijn

7. Jumbo kruidencreme

Jumbo plantaardige kruidencreme - 7 x supermarktproducten die stiekem hartstikke vegan zijn!

Plantaardige kruidenboters zijn momenteel nog zeldzaam. Jumbo lijkt de eerste supermarkt te zijn die een plantaardige kruidboter verkoop. Ideaal! Deze kruidenboter ligt bij de verse smeersels!

Prijs: € 1,09
Waar te koop: Jumbo

Welke andere stiekem vegan producten heb jij ontdekt?

 Foto’s: Albert Heijn, Jumbo

Volg:

7 Reacties

 1. Avatar for Jessica J. 15 juni 2017 / 09:53

  Het zou allemaal zoooveel gemakkelijker zijn mocht een vegan-label verplicht zijn. Ik doe m’n best om zo vaak mogelijk vegetarisch of zelfs vegan te eten, maar altijd die ingrediëntenlijsten moeten doorspitten… Bedankt voor deze tips, alvast!

 2. Avatar for Linda - Zaailingen 15 juni 2017 / 11:31

  Mag ik gokken dat op nummer 1 en 3 na overal palmolie in zit? Ik vind het super dat er zoveel vegan producten verkrijgbaar zijn, maar baal er enorm van dat het dierlijke vet zo vaak vervangen wordt met grootschalige ontbossing :'(
  Dat etikettenlezen is haast een sport geworden hier, haha. Gelukkig heb ik laatst wel digestive koekjes gevonden met zonnebloemolie: vegan en palmolievrij. Dat werd pas een lekkere ‘cheese’cake 🙂

  • Avatar for Marianne
   Marianne
   30 juli 2017 / 11:26

   Daarbij word vaak vergeten op wat voor manier de apen uit de plantages worden gehouden. Palmolie zou hoog op de veganlijst moeten staan als je weet dat ze een aap levend verbranden zodat zijn geschreeuw de andere apen laat vluchten.
   Niet alle plantages doen dit maar het is gebruikelijk dit te doen. Het zou niet eens in europa moeten worden toegelaten !

   • Avatar for Linda - Zaailingen 31 juli 2017 / 22:47

    Ja, helemaal mee eens. Ik moest ook wel eerst een paar keer over palmolie horen totdat ik doorhad wat het echt betekende, dus ik denk dat veel veganisten gewoon nog niet zo goed weten hoe het zit. Maar soms vind ik het wel frustrerend als sommige veganisten laconiek doen over palmolie en intussen helemaal flippen over de bio-industrie. Dan ga ik maar flippen over palmolie 😛

   • Avatar for Annetta
    Annetta
    30 november 2017 / 15:41

    Dank je wel voor het doorgeven. Wat verschrikkelijk. Zal er ook beter op letten!

  • Avatar for Susanne
   Susanne
   8 augustus 2021 / 07:40

   Hoi, ik zag je reactie en moest denken aan een artikel dat ik laatst las: https://www.veganisme.org/informatie/is-het-vegan/ingredienten/palmolie/

   Het komt erop neer dat het niet gebruiken van palmolie geen oplossing is en zelf meer schade kan veroorzaken op lange termijn, omdat plantagehouders dan andere gewassen zullen gaan verbouwen om te kunnen leveren. Omdat palmolie tot nu toe een van de meest duurzame opties blijkt, is de kans dat zo’n ander gewas nog milieuvervuilender is erg groot. Zonnebloemolie – wat je in je reactie verkiest boven palmolie – wordt hier als voorbeeld genoemd, omdat dat zo’n vijf keer meer land nodig heeft dan palmolie. Het artikel komt geloof ik niet echt met wat dan wél de oplossing is.

   Nu steeds meer mensen bekend zijn met de problemen van palmolie, zal een marketingcampagne van een producent die palmolie vervangt door zonnebloemolie goed klinken, maar de vraag is dus of dat echt zo is. Afgaande op dit artikel lijkt het een marketingverhaal.

   Ik weet het ook niet en het is maar een enkel artikel, maar voor zover ik kan zien, is het wel gebaseerd op wetenschappelijke bronnen. En ik merk inmiddels dat iedere keer als ik op het gebied van grondstoffen de juiste keuze probeer te maken, het toch niet helpend blijkt omdat het systeem nog verrotter in elkaar zit dan ik dacht.

 3. Avatar for carla
  carla
  6 oktober 2018 / 11:22

  vegan eten en koken kost zeker in het begin (het eerste jaar) heel wat meer bewust bezig zijn met eten,het is nog steeds niet zo dat winkels een afdeling vegan hebben waar we alles kunnen vinden ,ook al komt er steeds meer bij,het blijft zoeken.Recepten zoeken die je lekker vind,de vegan producten die niet overal verkrijgbaar zijn,de smaak die kan tegen vallen met als resultaat mopperende kinderen,het van de ene naar de andere winkel gaan enz het kost gewoon veel meer tijd .Maar….en dat houd mij op het juiste pad,ik doe alles wat in mijn vermogen ligt om het dierenleed wat vlees eten in zich heeft uit mijn leven te bannen .En ja dan die palmolie ,idd ook daar zit weer veel leed aan .Dus lieve mensen ,ga door met etiketten lezen,doe het voor de dieren in het wild en in die vreselijke horror slachthuizen en megastallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *