Follow my blog with Bloglovin

Stel je vragen over de kledingindustrie op 24 april aan zeventien kledingmerken!

2 Stel vragen aan kledingmerken - Stel je vragen over de kledingindustrie op 24 april aan zeventien kledingmerken!

Wellicht houd jij je al een tijd bezig met het verduurzamen van je garderobe. Goede kans dat je al het nodige hierover hebt gelezen en dat je regelmatig de Palace of Bliss Fair Fashion Merkengids erop na slaat. Maar het zou zo maar kunnen zijn dat je toch met onbeantwoorde vragen zit. Vragen zoals hoeveel invloed hebben kledingmerken op arbeidsomstandigheden in fabrieken en wat doen ze nou echt aan het verbeteren ervan? Als dat zo is, dan heb ik goed nieuws! Op Fashion Revolution Dag – 24 april 2018- beantwoorden merken die zijn aangesloten bij Fair Wear Foundation deze en meer vragen tijdens een online Q&A marathon.

Zeventien kledingmerken beantwoorden jouw vragen via Facebook live

Zeventien leden van Fair Wear Foundation doen mee aan de Facebook livestream. Fair Wear Foundation is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die zich inzet voor een eerlijke en duurzame kledingindustrie. Merken die lid zijn van Fair Wear Foundation hebben zich eraan gecommitteerd om te voldoen aan acht arbeidsnormen. Deze arbeidsnormen zijn gebaseerd op de normen van de International Labour Organization (ILO). In dit artikel over kledingkeurmerken lees je hier meer over.

De merken beantwoorden ter plekke vragen over wat zij doen om een positief verschil te maken in de levens van de mensen die hun kleding naaien, knippen en inpakken. Na een half uurtje is het volgende merk aan de beurt.

Deelnemende merken beantwoorden alle vragen op de Facebook pagina van Fair Wear Foundation. Tussen alle merken door, gaan ook ook de Fair Wear landenvertegenwoordigers in India, Bangladesh en Myanmar in op vragen van geïnteresseerden.

In Nederland doen mee Anna van Toor, Claudia Sträter, Expresso, King Louie en Kings of Indigo (KOI). Daarnaast doen mode- en outdoor merken mee uit België, Duitsland, Zweden en Zwitserland.

De details

Op de bovenstaande afbeelding kun je zien op welke tijden de verschillende merken live zijn. Dit is de ultieme kans om je prangende vragen te stellen aan je favoriete merk.

Alle details op een rij:

Datum: Dinsdag 24 April 2018

Locatie: Fair Wear Foundation Facebook page

Tijd: 10:00 – 19.30

Wat ga jij vragen aan jouw favoriete merk?

 

Volg:
Deel deze blog!

4 Reacties

 1. Avatar for Mariëlle 23 april 2018 / 20:21

  Oh wat goed zeg!! Ik ga morgen naar een event in Amsterdam, ben benieuwd 🙂

 2. Avatar for Linda - Zaailingen 23 april 2018 / 23:04

  Wat een toffe actie! Ik heb net besloten dat ik de hele week via instagram merken ga lastig vallen met #whomademyclothes 🙂 Fashion revolution!

  • Avatar for Hailey 30 april 2018 / 12:09

   Wat goed dat je dat hebt gedaan! Hoe is het bevallen en heb je al reacties gehad?!

   • Avatar for Linda - Zaailingen 30 april 2018 / 14:20

    Helaas totaal geen reacties, maar dat had ik ook niet echt verwacht. Ik hoop dat ik niet de enige was die van zich liet horen en er achter de schermen uiteindelijk toch dingen gaan veranderen. Intussen blijft ik in ieder geval met mijn portemonnee stemmen op tweedehands en fair fashion 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *