Follow my blog with Bloglovin

Review: Voedingssupplement Spirulina van Holland & Barrett

Holland & Barrett Spirulina

Spirulina 2 - Review: Voedingssupplement Spirulina van Holland & Barrett

Wekelijks sport en beweeg ik in meer dan 20 uur per week. Ja, je leest het goed 20 uur! Mijn lichaam heeft dan ook flink wat ondersteuning nodig, om op een gezonde manier zoveel te kunnen bewegen. Daarom ben ik een aantal maanden geleden begonnen met vegan proteine shakes en voedingssupplementen. Sindsdien slik ik onder andere vitamine D, magnesium, Vitamine B-100 en Vitamine B 12. Aan deze lijst is sinds kort een voedingssupplement toegevoegd: Blauwgroene alg Spirulina. Je kunt Spirulina kopen bij Holland & Barrett.

Tot Holland & Barrett (voorheen “De Tuinen”) mij vroeg om Spirulina uit te proberen, had ik hier nooit eerder van gehoord. Na een zoektocht op Google kwam ik er al snel achter dat Spirulina top spul zou moeten zijn. Het zorgt namelijk voor een verhoogde vitaliteit, krachtopbouw en een snel spierherstel! Dat wilde ik uitproberen! Of de Spirulina doet wat het belooft, lees je hieronder!

Wat is Spirulina? 

Spirulina 4 - Review: Voedingssupplement Spirulina van Holland & Barrett

Spirulina is een blauwgroene zoetwateralg, die van nature groeit bij mineraalrijke meren. Hierdoor bevat Spirulina een zeer uitgebreid voedingsprofiel, wat het een geweldig supplement maakt. Het bevat namelijk 11 vitamines, 18 aminozuren en 10 mineralen. Verder bevat het ook belangrijke omega 3 verzuren, zit het vol met anti-oxidanten én bestaat het voor 60% uit eiwitten. En dat allemaal in één pil! Het is trouwens ook volledig plantaardig en daardoor geschikt voor veganisten!

Al deze eigenschappen van Spirulina zorgen ervoor dat het een positief effect heeft op je immuunsysteem, algemene gezondheid en spieropbouw. Doordat Spirulina vol zit met gezonde stoffen, is het een waardevolle ondersteuning voor het lichaam en werkt het als een krachtige energiebooster. Mocht je het interessant vinden om meer te weten te komen over de exacte samenstelling van Spirulina, dan kan ik je de website www.Spirulina.nu aanraden.

Spirulina 3 - Review: Voedingssupplement Spirulina van Holland & Barrett

De ingrediënten: Spirulinapoeder, Antiklontermiddelen (Magnesiumstearaat, Silicumdioxide)

Mijn ervaring met Spirulina

Spirulina 2 - Review: Voedingssupplement Spirulina van Holland & Barrett

De dagelijks aanbevolen hoeveelheid Spirulina is drie keer daags drie tabletten. Ik schrok daar in eerste instantie best van. Ik vind het namelijk al een hele uitdaging om te onthouden dat ik één keer per dag mijn vitaminen moet slikken. Het leek mij daarom een uitdaging om nóg twee “vitaminen momenten” toe te voegen aan mijn dag. Uiteindelijk ging dit overigens best goed. Ik heb ervoor gezorgd dat het potje in het zicht bleef staan, waardoor ik het niet snel zou vergeten om mijn Spirulina te slikken.

Al na een paar dagen merkte ik verschil ik mijn lichaam. Eerlijk is eerlijk, minimaal 20 uur per week sporten en bewegen is best veel. Daardoor is mijn lichaam ook regelmatig moe en voelt het zwaar aan. Vooral in de ochtenden en in de avonden heb ik hier vaak last van. Uiteraard hoopte ik dat Spirulina hét wondermiddel zou zijn die al deze ongemakken als sneeuw voor de zon zou doen verdwijnen. In werkelijkheid was ik eerder sceptisch en verwacht ik niet al te veel van de pillen.

Toch was het tegendeel waar. Al nadat ik Spirulina zo’n vier dagen gebruikte viel het mij op dat het ontwaken uit mijn slaap makkelijk ging en dat ik mij fitter voelde in de ochtend. Ook merkte ik al snel dat mijn energielevel na het lesgeven hoger was en dat het mij minder kracht kostte om na mijn lessen terug naar huis te fietsen. Daar waar ik normaal gesproken aan het einde van de avond afgepeigerd thuis kom, heb ik sinds het gebruik van de Spirulina nog wat kracht en energie over. Ook merk ik dat mijn spierherstel sneller gaat, doordat ik minder last heb van spierpijn en stijfheid. Dat zijn allemaal hele fijne effecten als je het mij vraagt!

Conclusie 

Ik ben heel erg blij dat Holland & Barrett mij kennis heeft laten maken met Spirulina. Spirulina is toch wel eens soort wondermiddel en daardoor kan ik er nu al niet meer zonder. Spirulina blijf ik daarom zonder enig twijfel dagelijks slikken. Mocht jij op zoek zijn naar iets wat je energieniveau ondersteunt of je helpt als het gaat om uithoudingsvermogen en krachtopbouw, dan kan ik je Spirulina van harte aanbevelen.

Bij Holland & Barret hebben ze twee formaten potten met Spirulina: een met 60 stuks voor € 8,39 en 200 stuks voor € 22,99. Op de website van Holland & Barrett vind je alle informatie over de verkooppunten.

Ken jij Spirulina al?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Holland & Barrett. De Spirulina is aan mij ter beschikking gesteld.

Volg:

6 Reacties

 1. Avatar for Eva 18 januari 2017 / 09:16

  Wat interessant! Ik wist niet dat Spirulina daarbij kon helpen.Ik ga mij er ook maar eens in verdiepen!

  • Avatar for Hailey 18 januari 2017 / 16:05

   Ja! Ik ben er echt enthousiast over! Het werkt echt heel erg goed!

 2. Avatar for Claire 18 januari 2017 / 12:04

  Wauw interessant! Toch ben ik altijd heel huiverig of Dit soort dingen wel echt werken… Ik bEtwijfel dan of het niet ‘in je hoofd’ zit.

  • Avatar for Hailey 18 januari 2017 / 16:07

   Dat snap ik! Dat heb/had ik inderdaad ook. Maar ik voel me wel echt een stuk beter sinds ik spirulina gebruik. Verder heb ik niets aan mijn patroon veranderd, dus dit moet wel de veroorzaker zijn! De beste test zou misschien wel zijn door tijdelijk te stoppen. Wie weet dat ik dat nog een keer uittest!

 3. Avatar for Froukje 18 januari 2017 / 12:48

  Interessant! Ik was altijd al nieuwsgierig en ga toch maar een potje halen om uit te testen! Mijn lijf heeft het zwaar met herstellen na de operaties.. Dankjewel voor het delen!

  Xx

  • Avatar for Hailey 18 januari 2017 / 16:09

   Ai, nog niet helemaal herstelt begrijp ik? Ik zou het dan zeker een kans geven! Volgens mij hebben ze bij Holland & Barrett nu ook een aanbieding op alle voedingssupplementen, dus dan kan je het wat “makkelijker” uitproberen. Laat je weten hoe het bevalt? Dat vind ik leuk om te horen! Hoe bevalt de kleding trouwens!?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *