Follow my blog with Bloglovin

Sophie Stone: een sophisticated fair fashion webshop

Sophie Stone

 

Sophie Stone 3 - Sophie Stone: een sophisticated fair fashion webshop

Nederland is een fair fashion webshop rijker! Op 29 februari jl. lanceerde Anna Sophie haar fair fashion webshop die luistert naar de naam Sophie Stone. Afgelopen was er in Amsterdam West een pop-up store van Sophie Stone. Als fair fashion lover kon ik de kans niet aan mij voorbij laten gaan. Ik bracht daarom Anna Sophie en haar winkel een bezoekje.

Hoe Sophie Stone begon

 

Het verhaal van Sophie Stone begon in 2013 toen Anna Sophie nadacht over eerlijk en biologisch eten. Eerlijk en verantwoord eten wordt steeds populairder. Dit zag Anna Sophie om haar heen, maar dit kwam zij ook in haar dagelijkse werkzaamheden tegen.

Het viel Anna Sophie op dat de mode achter bleef bij deze trend. Winkels waar je mooie, goed zittende en vlotte duurzame kleren kon kopen waren er niet echt. Vanuit haar wens om stijlvolle, vrouwelijk en on-trend fair fashion te kopen werd het idee voor Sophie Stone geboren. Anne Sophie volgde haar droom, zei haar baan op en nu is haar eigen webshop met mooie fair fashion een feit!

Sophie Stone 4 - Sophie Stone: een sophisticated fair fashion webshop

Fair & vegan fashion

 

Kenmerkend voor Sophie Stone is haar sophisticaded fair fashion: mode en accessoires van opkomende duurzame merken met een urban, vrouwelijke en stijlvolle look.

Zoals ik je ook in dit artikel vertelde worden veel kleren onder slechte arbeidsomstandigheden gemaakt. Als je bij Sophie Stone winkelt hoef je daar niet bang voor te zijn. Alle kleding en accessoires die je in de webshop vindt zijn onder goede, eerlijke omstandigheden gemaakt en zo milieuvriendelijk als mogelijk. Bovendien is ook een groot deel van de collectie diervriendelijk en daarmee geschikt voor vegans.

Sophie Stone 5 - Sophie Stone: een sophisticated fair fashion webshop

Collectie

 

Sophie Stone heeft een zeer gevarieerde collectie. Van sokken tot sieraden, van jurken tot truien. Je kan merken zoals Armed Angels, Beautiful Story en People Tree vinden bij Sophie Stone. Sophie Stone is op dit moment in Nederland zelfs de enige webshop  die de sokken van Rich & Vibrant en de shirts van Phill & Lui verkoopt!

Sophie Stone 2 - Sophie Stone: een sophisticated fair fashion webshop

De sokken van Rich & Vibrant.

Handige site!

 

Op de website van Sophie Stone word je verder goed geïnformeerd over de herkomst van de artikelen. Bij ieder item vind je een uitgebreide omschrijving van het materiaal, de wijze waarop het kledingstuk is geproduceerd, of het een fair-keurmerk heeft en of het item vegan is. Dit maakt de website zeer overzichtelijk en je kan binnen een handomdraai zien met wat voor soort item je te maken hebt. Heel erg handig.

Ook vind je bij de artikelen suggesties voor combinaties en op de website kan je uitgebreide informatie vinden over de verschillende materialen die worden verkocht. Dit geeft Sophie Stone naar mijn mening net iets extra’s; niet alleen webshoppen maar ook actief de consument informeren en bewuster maken. Ik vind dat zeker een grote toegevoegde waarde!

Sophie Stone 1 - Sophie Stone: een sophisticated fair fashion webshop

De prachtige sieraden van A Beautiful Story.

Check it out!

 

Genoeg reden om de webshop te bekijken dus! Ik vind het heel erg tof dat Anna Sophie de moed heeft gehad om haar droom te volgen en om haar webshop te beginnen. Ik heb het afgelopen weekend ook tegen haar gezegd, maar ik heb echt heel erg veel bewondering en respect voor haar besluit.

Mocht je de pop-up store hebben gemist, niet getreurd. Op 26 en 27 maart staat Sophie Stone op de Local Goods Market in Amsterdam (Hannie Dankbaarpassage 37). Maar je kan natuurlijk ook heerlijk webshoppen via www.sophiestone.nl. Dus go check it out!

Wat vind jij van de webshop Sophie Stone? Laat het mij weten!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *