Follow my blog with Bloglovin

Sinterklaas vieren alsof ik zes jaar oud ben

Sinterklaas vieren

Sinterklaas vieren alsof ik zes jaar oud ben - Sinterklaas vieren alsof ik zes jaar oud ben

Ahh, het heerlijk avondje. Wat jammer dat het weer voorbij is! Het winterseizoen is niet aan mij besteed. Om kerst geef ik niet veel. Maar Sinterklaas. Ah Sinterklaas, wat houd ik ervan! Als kind viel dat wel mee. Het was namelijk toen niet heel vanzelfsprekend dat ik van de Sint iets kreeg. Daarom geniet ik er nu extra van, als Sint mijn schoentje wel weet te vinden.

Nu denk je misschien “huh?!” Laat ik zeggen dat ik niet een jeugd heb gehad zoals de meeste kinderen in Nederland. Thuis was het niet altijd gezellig en ja… daardoor reed de Sint ook wel eens stilletjes mijn huisje voorbij.

Toen

Zo weet ik nog wel heel goed een pakjesavond waarop ik van de Sint sokken en een zakje chips kreeg. Behalve dat dit op zichzelf niet een bijster leuk cadeau is, had Sinterklaas de sokken uit mijn la gehaald en het zakje chips uit de voorraadkast.

Mijn cadeautjes waren niet ingepakt en de sokken uit mijn la herkende ik meteen. Ik had niet lang voor Sinterklaas een doos met kleine zakjes chips gekregen en als echte “kleine-chips-monster” (wat ik overigens nog steeds ben) wist ik haarfijn hoeveel zakjes chips ik nog over had. Bij het natellen van de zakjes wist ik dan ook gelijk dat Sinterklaas, geen cadeau voor mij had gekocht, spullen uit de kast mijn schoen had gestopt. Ik begreep het niet. Waarom zou Sinterklaas zo iets doen? Was ik dan niet lief geweest?

Natuurlijk kan je zeggen dat de Sint in elk geval de moeite genomen om iets in mijn schoen te doen. Maar dat is logisch. Toch?

De volgende dag op school hield ik tijdens het rondje in de kring maar wijselijk mijn mond. Alle andere kinderen hadden skeelers of een Barbie gekregen van de Sint. Ik mijn eigen sokken. Het zal vast aan mij liggen dat Sint niet meer moeite heeft genomen. Dacht ik…

Nu

Inmiddels weet ik gelukkig beter. En sinds ik Sinterklaas mag vieren met de familie van mijn vriend, is het heerlijk avondje ook echt een heerlijk avondje! Er zijn dan veel cadeaus, gedichten, een houtkachel, lieve mensen en warme chocolademelk! Yum!

Sinterklaas vieren alsof ik zes jaar oud ben 2 e1454878882175 - Sinterklaas vieren alsof ik zes jaar oud ben

Vol smart kijk ik nu ieder jaar weer uit naar 5 december. Sinterklaas liedjes zing ik overigens het hele jaar door. Want mijn hart klopt niet alleen in december vol verwachting. En daar hoort dan een liedje bij.

Zo rond oktober denk ik al na over mijn verlanglijst. En in november maak ik mijn verlanglijst ook alsof ik nog zes jaar ben.  Dit jaar stonden maar 28 items op mijn verlanglijst! Ik heb daarmee niet eens alles gevraagd wat ik wilde hebben!

Vanaf halverwege november kan je mij er regelmatig op betrappen dat ik “ It’s the Most Wonderful Time of the Year” van Andy Williams zing. Daarmee bedoel ik dan uiteraard de Sinterklaasperiode.

Op pakjesavond ben ik als een kind zo blij en bijna niet te houden. We zitten dan ieder jaar weer heel warm bij de houtkachel. Van iedereen krijg ik dan minstens één cadeau met gedicht. Het cadeautje komt altijd van mijn verlanglijst, dus oude nieuwe sokken krijg ik niet meer. Ik geef iedereen natuurlijk ook minstens een cadeau en een gedicht.

Ik ben dit jaar ben ik weer enorm verwend door de Sint en dat voelt zo fijn!. En net alsof ik echt 6 jaar oud ben, heb ik van de Sint de dvd van Disney’s Frozen gekregen. En daarmee ben ik als een kind zo blij! Dat pakjesavond vroeger niet net zoals nu was, vind ik heel jammer. Maar misschien waardeer ik daardoor alles wat ik nu wel krijg, alleen maar meer.

Voor mijn nieuwe familie hoeft pakjesavond overigens niet meer zo, maar ja, tegen zo een blij ei kan je toch geen nee zeggen?

Sinterklaas vieren alsof ik zes jaar oud ben 3 - Sinterklaas vieren alsof ik zes jaar oud ben

Heeft Sinterklaas jou dit jaar ook een bezoekje gebracht? Wat heb je gekregen? Of hoeft Sinterklaas van jou niet meer zo?

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.