Follow my blog with Bloglovin

Nooit meer een nieuwe paraplu kopen met de storm paraplu van Senz

In dit artikel vind je een review van de Senz Paraplu

Jongens, jongens. Het is toch echt serieus Nederlands weer de laatste tijd. Grijze dagen gevuld met regen en wind. Ik word er allesbehalve blij van. Een van de dingen waar ik mij altijd erg aan kan storen als ik tijdens zulke dagen op pad ga, is dat mijn paraplu niet bestand is tegen deze herfstachtige taferelen. Na de flinke rukwind klapt mijn paraplu binnenste buiten en is hij rijp voor de prullenbak. Enorm frustrerend!

Ik ging daarom op zoek naar een alternatief dat niet na de minste of geringste windvlaag kapot gaat. Ik kwam uit bij de stormparaplu’s van Senz. Door een slim design gaan deze paraplu’s veel langer mee dan een gewone paraplu en zijn ze, naar mijn mening, een duurzaam alternatief voor de gewone paraplu.

Slim design 

Senz paraplu 5 - Nooit meer een nieuwe paraplu kopen met de storm paraplu van Senz

In tegenstelling tot de traditionele paraplu heeft een Senz paraplu een aerodynamisch design. Hierdoor komt de wind niet onder de paraplu te zitten, dus de paraplu klapt niet om. de paraplu zweeft (als het ware) op de wind. De paraplu kan door dit slimme design windstoten tot 100 km/u moeiteloos aan. Bij een normale paraplu hoef je dat zeker niet te proberen! Het slimme design van een Senz zorgt er dus voor dat je langer met je paraplu doet. Dat is goed voor je portemonnee en uiteindelijk ook voor het milieu.

Vervangende onderdelen

De levensduur van je paraplu kun je vergroten doordat je de onderdelen van de paraplu kunt vervangen als ze kapot of kwijt zijn.

Leuke designs

Zelf houd ik van een paraplu met een leuk design. Ik vind regen niet per se heel erg leuk, maar dat betekent niet dat mijn paraplu niet leuk kan zijn. Bij Senz vinden ze het ook belangrijk dat je paraplu een statement maakt die bij je past. Daarom hebben ze verschillende collecties met verschillende prints. Zo heb je paraplu’s met een design met bewegingen die in de natuur voorkomen (de In Motion collection) en de Imagine Collection die allerlei fantasierijke prints heeft.

1 - Nooit meer een nieuwe paraplu kopen met de storm paraplu van Senz

2 - Nooit meer een nieuwe paraplu kopen met de storm paraplu van Senz

3 - Nooit meer een nieuwe paraplu kopen met de storm paraplu van Senz

Mijn Senz paraplu: Wicked Checks

Senz paraplu 12 - Nooit meer een nieuwe paraplu kopen met de storm paraplu van Senz

Senz heeft zowel lange als opvouwbare paraplu’s. Zelf geef ik de voorkeur aan opvouwbare paraplu’s. Deze bewaar ik altijd in mijn handtas zodat ik nooit zonder een paraplu zit als ik er een nodig heb.

Ik koos voor de Wicked Checks paraplu uit de Imagine Wonderland collection. Zoals je kunt zien heeft deze paraplu een speels design. Ik word daar helemaal blij van! Daarom kijk ik er stiekem toch ook steeds naar uit om mijn paraplu tevoorschijn te toveren!

Senz paraplu 4 - Nooit meer een nieuwe paraplu kopen met de storm paraplu van Senz

Door het barre weer van de laatste tijd heb ik de paraplu ook al volop uit kunnen testen. Wat mij direct opvalt is dat hij veel steviger is dan mijn voorgaande paraplu. De baleinen in de paraplu zijn veel steviger en ook het handvat en de stok van de paraplu zijn van een sterk design.

Ken je dat gevoel dat de wind aan je paraplu trekt waardoor je een halve regendans moet uitvoeren om je paraplu onder controle te houden? Nou dat gevoel is verleden tijd met de Senz. Ik heb nauwelijks last van de wind onder paraplu. Heel prettig! Gelukkig houdt de paraplu mij ook droog.

Wel is het zo dat dit model geschikt is voor één persoon. Als je hier met z’n tweeën onder gaat staan, houdt vrees ik niemand het droog. Senz heeft overigens ook grotere modellen. Dus als je het belangrijk vindt, dat je met z’n tweeën onder de paraplu past, dan kun je daarnaar kijken.

Senz paraplu 10 - Nooit meer een nieuwe paraplu kopen met de storm paraplu van Senz

 

Senz paraplu 7 - Nooit meer een nieuwe paraplu kopen met de storm paraplu van Senz

 

Senz paraplu 2 - Nooit meer een nieuwe paraplu kopen met de storm paraplu van Senz

Conclusie

Senz paraplu 7 - Nooit meer een nieuwe paraplu kopen met de storm paraplu van Senz

Ik ben erg blij met mij Senz paraplu! Ik heb er al de nodige regenbuien mee getrotseerd en mijn paraplu is nog steeds even stevig en mooi als toen ik hem net kreeg. De Senz is wat mij betreft een duurzaam en slim alternatief voor de gewone paraplu.

Een eigen Senz paraplu?

Dat kan! Via de webshop van Senz kun je je eigen exemplaat bestellen! Een Senz kost gemiddeld € 59,95.

Heb jij al een Senz paraplu?

 

Disclosure

Normaal gesproken lees je op HaileyNoa.com blogs over producten die van duurzame materialen zijn gemaakt of onder eerlijke omstandigheden. Senz past niet helemaal in dit plaatje aangezien de paraplu’s niet van duurzame materialen zijn gemaakt. Toch ben ik van mening dat Senz bij HaileyNoa.com past. Door het slimme design van de paraplu gaat deze langer mee dan een gewone paraplu. Doordat het ook mogelijk is om kapotte onderdelen van de paraplu’s te vervangen, vergroot je nog eens de levensduur van de paraplu. Dit maakt Senz naar mijn mening een duurzaam alternatief voor de paraplu met het traditionele design.

 

Volg:
Deel deze blog!

7 Reacties

 1. Avatar for Jessica J. 12 december 2017 / 10:02

  Ik heb laatst ook op de site zitten neuzen! Ik vind ze heel erg mooi en ze zijn inderdaad een stuk duurzamer dan die prulletjes die na een keer gebruiken kapot zijn…

  • Avatar for Hailey 13 december 2017 / 11:46

   Ja, ben ik het helemaal mee eens, Jessica! Leuk dat je al op de website had gekeken!

 2. Avatar for Mariëlle 12 december 2017 / 20:34

  Ik kende het nog niet! Gelukkig gebruik ik amper een paraplu, maar ik baal ook altijd als ie ‘omwaait’

  • Avatar for Hailey 13 december 2017 / 11:48

   Wat goed dat je niet zo vaak paraplu’s gebruikt! Hoe komt dat? Fiets je vaak of ga je vaak met de auto? Ik fiets tegenwoordig veel meer dan vroeger. Daardoor gebruik ik ook minder vaak een paraplu dan voorheen, Maar gelukkig klapt hij nu niet meer om. Zo veel fijner!

   • Avatar for Mariëlle 13 december 2017 / 13:00

    Haha nou ik ga ook met de fiets naar mijn werk, maar heb vaak geluk met de regen. En ik vind fietsen met een paraplu ZO onhandig, dat ik dan liever nat wordt haha 😛

 3. Avatar for Nienke 12 december 2017 / 21:19

  Verschrikkelijk dat gedoe met paraplu’s. Eeuwig klappen ze om bij de minste wind. Daarom word ik nog liever nat dan dat je mij met een paraplu ziet. Maar dit lijkt wel een aardig alternatief.

  • Avatar for Hailey 13 december 2017 / 11:48

   Haha! Ja, ik ken dat gevoel, Nienke! Als je paraplu toch binnen twee seconde kapot is, kan je jezelf net zo goed de moeite besparen! Dit werkt echt top! Hoef je niet meer nat te regenen ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.