Follow my blog with Bloglovin

Review: vegan pizza’s van Mastino

Mastino

Mastino 3 - Review: vegan pizza’s van Mastino

Als er iets is dat ik heerlijk vind, dan is het wel op zondag in mijn joggingbroek pizza eten! Yum! Naast frietjes is pizza zeker een van mijn favoriete gerechten. Dat is culinair niet heel hoogdravend, maar wel heel erg lekker!

Klein dingetje, ik ben sinds het voorjaar van 2016 een soort van vegan geworden (lees maar) en dat is “pizza-technisch” niet heel handig.

Gelukkig zag ik kort na mijn stap richting het veganisme een post op Instagram van de dames van Go With The Glow die vegan pizza’s aan het eten waren bij pizzeria Mastino in de Amsterdamse Pijp. Dat moest ik natuurlijk ook uitproberen! Inmiddels ben ik er al twee keer wezen eten en vandaag vertel ik je hoe dat is bevallen!

In een woord geweldig!

 

Mastino 2 - Review: vegan pizza’s van Mastino

Ik kan nu heel lang om de hete brei heen draaien, maar ik vind Mastino in een woord geweldig! Mastino wordt gerund door echte Italianen, waardoor ik mij bij Mastino in mijn favoriete vakantieland Italië waan. Mastino is een droom die uitkomt van de Zuid-Italiaanse eigenaresse, Novella. Vol passie en plezier rent zij rond in haar knusse Mastino en maakt ze het haar gasten naar de zin.

Bij Mastino vind je dan ook traditionele pizza’s die gemaakt zijn volgens grootmoeders recept. De pizza’s worden gebakken in een traditionele houtoven die achterin het restaurant staat, voor de ultieme authentieke ervaring. Ik houd ervan!

Healthy pizza’s

 

Mastino 1 - Review: vegan pizza’s van Mastino

Uiteindelijk gaat het bij Mastino natuurlijk om het eten: pizza! Maar bij Mastino gaan ze net een stapje verder. Want misschien herken je wel het gevoel dat je ontzettend veel zin had in een pizza, maar dat jij je na het eten toch wat schuldig voelt omdat dit niet de gezondste keus was. Bij Mastino kennen ze dit gevoel wel, dus daar moest iets tegen worden gedaan!

Daarom kan je bij Mastino ook kiezen voor een pizza met een spelt, meergranen of soya bodem! Briljant! Aangezien ze dus ook verschillende vegan pizza’s op het menu hebben staan, kun je je pizza nog net iets gezonder maken door de kaas ervan af te laten. Goed bedacht door de dames en heren van Mastino!

Vegan pizza’s en kekke drankjes

 

Bij Mastino hebben ze inmiddels 4 vegan pizza’s op het menu staan. Daarnaast staan er ook pizza’s met vlees op het menu, dus ze hebben voor eenieder wat wils.

De eerste keer ging voor de Full Moon met vegan pesto kaas, tomatensaus, rucola, cherry tomaten en pijnboombitten. Tijdens mijn tweede bezoek koos ik voor de Pizza Veggie met vegan kaas en diverse groenten. Allebei de pizza’s waren heerlijk!. De eigenaar vertelde mij trouwens dat de kazen worden gemaakt van cashewnoten. Interessant hè!?

Mastino 4 1024x768 - Review: vegan pizza’s van Mastino

De Pizza Veggie.

 

mastino 8 768x1024 - Review: vegan pizza’s van Mastino

De Full Moon

Wat ik ook heel leuk vind aan Mastino is dat ze ook allerlei kekke drankjes serveren zoals bier met basilicum en bier met bergamot. En ja, die smaken ook erg goed!

Mastino 6 768x1024 - Review: vegan pizza’s van Mastino

Bier met bergamot. Erg lekker!

Tijdens mijn eerste bezoek aan Mastino had ik na de pizza ook ruimte voor een stukje vegan cheesecake met chocolade, pistache en rozenblaadjes van SharpSharp uit Rotterdam. Ik heb het toetje alleen direct verorberd, waardoor ik er geen foto van heb. Maar geloof me het was, net als de rest, lekker!

Crowdfunding voor de tweede Mastino

 

Mastino 7 - Review: vegan pizza’s van Mastino

Op 15 januari 2017 zal de tweede vestiging van Mastino openen op de Bilderdijk 192. Deze vestiging zal Mastino V heten en hier zullen ze enkel vegetarische, veganistische én glutenvrije pizza’s! De eigenaresse Novella vertelde mij dat ze 15(!!) veganistische pizza’s op het menu zullen hebben. Hallo vegan heaven!

Ze kunnen alleen financieel nog wel wat hulp gebruiken en daarom zijn ze een crowdfunding gestart. Op deze website kun je die bekijken en kan je een bijdrage leveren.

Ga dat zien!

 

Mocht je in de buurt zijn van de Amsterdamse Pijp, dan kan ik je een bezoekje aan Mastino zeer aanbevelen! Meer informatie vindt je op de website en op de  Facebookpagina.

Je vindt Mastino aan de Eerste van der Helstraat 78 hs in Amsterdam.

Ben jij al een bij Mastino geweest?

Volg:

2 Reacties

 1. Avatar for Sara
  Sara
  19 november 2016 / 20:53

  Yumm ! VIER VEGAN PIZZA’S? Wil ik direct allemaal even proeven. Helaas ben ik dit in Brugge nog niet tegengekomen. Heb zelf wel al eens vegan pizza gemaakt, maar niets evenaart een echte verse Italiaanse pizzabodem.. (vind ik!)

  -xo Sara

  • Avatar for Hailey 22 november 2016 / 21:49

   Ja! Iedere keer als ik naar dit artikel kijk, krijg ik weer honger! Ze zijn erg lekker, dus misschien is het een reden om een dagje naar Amsterdam te komen :-)?! Het is inderdaad best lastig om zelf een echt lekkere pizza te maken. Bij Mastino hebben ze ook een houtoven, dat maakt de boven nog lekkerder! ( en nu heb ik weer zin in pizza, haha!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *