Deel 3 reisverslag Thailand | Koh Phangan & Koh Tao

Deel 3 reisverslag Thailand | Koh Phangan & Koh Tao

Vandaag het laatste deel van mijn verslag over mijn reis door Thailand. Lees snel hoe ik het heb gehad op de eilanden Koh Phangan en Koh Tao en wat ik de laatste dagen in Bangkok heb gedaan!

De eilanden

In dit artikel lees je een reisverslag over Koh Phangan en Koh Het laatste deel van onze reis wilden we chillen op een aantal eilanden. Thailand heeft een schat aan prachtige eilanden. Het was daarom best lastig om te kiezen welke kant we op wilden.

Koh Phangan

In dit artikel lees je een reisverslag over Koh Phangan en Koh

Uiteindelijk besloten wij om eerst naar Koh Phangan te gaan. Dit eiland staat bekend om haar full moon party’s, maar is de rest van de maand redelijk rustig. We besloten daarom om toch dit eiland te verkennen. Wij vonden Koh Phangan uiteindelijk iets te rustig. De delen waar wij zijn geweest (Hat Rin, Thong Sala) waren bijna uitgestorven. Ontelbare lege restaurants en cafés. Geweldig als je ervan houdt, maar wij vonden het iets te saai. Wij zijn hier twee dagen geweest en hebben toen vooral geluierd op het strand. Ons hotel was trouwens wel te gek!

In dit artikel lees je een reisverslag over Koh Phangan en Koh

In dit artikel lees je een reisverslag over Koh Phangan en Koh

Koh Tao

In dit artikel lees je een reisverslag over Koh Phangan en Koh

Wij vervolgden de reis naar Koh Tao. Dit eiland staat bekend om haar mooie snorkel- en duikmogelijkheden. Toen we op Koh Tao aankwamen, voelden we ons gelijk thuis. Er hing een hele relaxte vibe. De stranden waren prachtig. We hebben hier heerlijk gechild, uit een kokosnoten gedronken, in de zon gelegen en heerlijk gegeten. Het was werkelijk geweldig! Koh Tao is wat mij betreft zeker een aanrader!

In dit artikel lees je een reisverslag over Koh Phangan en Koh

In dit artikel lees je een reisverslag over Koh Phangan en Koh

 

Yoga

Reisverslag thailand Koh Phangan Koh Tao 18 1024x998 - Deel 3 reisverslag Thailand | Koh Phangan & Koh Tao

Aan het einde van mijn reis wilde ik nog zoveel mogelijk yogalessen meepakken. Ons hotel was dicht in de buurt van Shambhala Yoga. Hier heb ik meerdere malen hele fijne yogalessen gevolgd!

Muay Thai boksen

In dit artikel lees je een reisverslag over Koh Phangan en Koh

Op mijn wishlist stond ook een lesje Muay Thai Boksen. Ik moest even geduld hebben, maar op Koh Tao kwam het er eindelijk van! Samen met mijn vriend had ik een privéles Mauy Thai boksen bij Island Muay Thai! Ook een absolute aanrader! Zorg er wel voor dat je goede muggenspray meeneemt, want anders wordt je levend opgegeten!

Snorkkelen

Reisverslag thailand Koh Phangan Koh Tao 13 768x1024 - Deel 3 reisverslag Thailand | Koh Phangan & Koh Tao

Op Koh Tao kan je heel goed snorkelen en duiken. Wij besloten een eendaagse snorkel tour te doen. Ondanks dat ik niet echt een waterrat ben, vond ik het super leuk! Het water was heel helder en warm. Ik heb allerlei mooie vissen gezien. Ook heb er ik enorm van genoten om voor het eerst sinds lange tijd weer flinke stukken te zwemmen. Heel leuk dat een activiteit buiten mijn comfortzone zo goed is bevallen! Een goede reden om toch vaker iets nieuws te doen!

In dit artikel lees je een reisverslag over Koh Phangan en Koh

Terug naar Bangkok

In dit artikel lees je een reisverslag over Koh Phangan en Koh

Ons vliegtuig naar Amsterdam vertrok vanuit Bangkok. Daarom hebben wij onze reis afgesloten met nog één volle dag in Bangkok. We hebben een ander deel van de stad verkend. De reis werd goed afgesloten met een cocktail bij de rooftopbar Octave.

In een woord geweldig!

Je ziet het, in een maand tijd hebben we ontzettend veel van het mooie Thailand gezien. Het is een prachtig land, met een rijke cultuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten. Voordat ik vertrok wist ik dat ik een mooie tijd tegemoet zou gaan, maar het was veel mooier dan ik ooit had durven dromen.

Het reizen is mij ook goed bevallen en smaakt zeker naar meer! Ondanks dat ik nog maar net terug ben, begin ik stiekem al plannen te maken voor volgend jaar. Ik hoop dan weer minstens een maand op pad te gaan. Op dit moment denk ik aan Indonesië, Laos of Vietnam. Mocht je nog tips of adviezen hebben, dan sta ik hier voor open J.

Ook naar Thailand? Zeker doen!

Als jij nu twijfelt of reizen of Thailand iets voor jou is, nergens voor nodig! Het is een te gek land. Reizen is ontzettend laagdrempelig en de Facebook groep Tips Thailand is een uitkomst. Hier vind je allerlei handige tips over reizen door Thailand.

Mocht je vragen hebben of op zoek zijn naar nog meer tips, stuur me gerust een berichtje. Ik help je graag zodat jij ook een onvergetelijk avontuur kan aangaan!

Ben jij weleens in Thailand geweest? Heb je nog andere reisplannen voor de komende periode?

Deel 1 & 2 van het reisverslag lezen? Dat kan:

Deel 1 reisverslag Thailand: Bangkok & Pai

Deel 2 reisverslag Thailand: Chiang Mai & National Park Koah Sok

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. Avatar for Mariëlle 18 maart 2018 / 20:27

  Mega mega mega gaaf! Het staat ook echt op mijn lijstje <3

  • Avatar for Hailey 20 maart 2018 / 17:08

   Zo leuk! En Sri Lanka staat nu op die van mij! Kunnen we hopelijk binnenkort ervaringen uitwisselen!

 2. Avatar for Jessica J. 19 maart 2018 / 08:28

  Wat een sprookjesachtige foto’s! Thailand staat ook op ons lijstje, maar eerst nog maar wat tripjes korter bij huis. Daarvoor hebben we íéts minder budget en vakantiedagen nodig. 😉

  • Avatar for Hailey 20 maart 2018 / 17:09

   Leuk! Waar gaan jullie naar toe? Kortere tripsjes zijn ook absoluut leuk! Ik heb 1,5 jaar moeten wachten voordat we hier naartoe konden. Dat was wel een beetje lang!

   • Avatar for Jessica J. 21 maart 2018 / 12:28

    Goh, we hebben dit jaar (nog?) geen echte reisjes op de planning staan. Volgende maand gaan we wel naar Roadburn, een meerdaags festival in Tilburg en in augustus naar Brutal Assault in Tsjechië. Normaal gezien zouden we dat koppelen aan een aantal dagen Praag, maar dat lukt helaas niet met m’n vriends nieuwe baan.

    • Avatar for Hailey 26 maart 2018 / 18:10

     Dat zijn in ieder geval al hele leuke tripsjes om naar uit te kijken! We gaan daar naartoe met een groep vrienden. Leuk dat jij binnenkort een paar dagen naar Nederland komt! Ik ga volgende maand een weekendje naar Brakel in België. Ken je die plek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *