Follow my blog with Bloglovin

Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok – deel 2

In dit artikel lees je een reisverslag over Chiang Mai en National Park Khoa Sok

Vorige week vertelde ik je over de avonturen die ik heb beleefd in Bangkok en Pai. Vandaag neem ik je mee met de avonturen die ik heb beleefd in Chiang Mai en het natuurpark Khao Sok.

Chiang Mai

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 12 1024x681 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Vanuit Pai gingen we met de minivan terug naar Chiang Mai. Dit is de tweede stad van Thailand. Deze stad vond ik echt te gek! Er hangt een ongedwongen en relaxte sfeer. Je merkt nauwelijks dat het een grote stad is, doordat alles laid back gaat en de bebouwing redelijk laag is. Heel erg fijn! Ik vond Bangkok een te gekke stad, maar Chiang Mai heeft mijn hart gestolen. Zeker deze fijne plek bezoeken als je naar Thailand gaat! Wij verbleven in de Banh Mi Guest House. De eigenaar van dit guest house, Paul, is erg vriendelijk en behulpzaam. Dat maakt het verblijf nog net iets leuker!

Sunday Night Market

Iedere zondag vind je op de Ratchadamnoen Road de Sunday Night Market. Ik heb hier zó van genoten! De ongedwongen sfeer van Chiang Mai was hier ook goed te voelen, geweldig!

Je vind op de Night Market allerlei eetkraampjes en souvenierstandjes. Ook staan er verschillende mensen op te treden. De markt is enorm lang, dus trek je wandelschoenen aan en struin lekker langs alle kraampjes!

Wat Pra That Doi Suthep

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 3 684x1024 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Chiang Mai staat bekend om haar vele tempels. Ik bezocht de bekendste: Wat Pra That Doi Suthep of afgekort: Doi Suthep. Deze staat bovenop de gelijknamige berg. Wij gingen met de plaatselijke taxi, songthaew, over de kronkellende weg de berg op. Eenmaal bij de poort aangekomen, moet je eerst nog 309 traptreden op voordat je er echt bent.

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 10 1024x681 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

De 309 treden van de Doi Suthep tempel

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 19 1024x658 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

De Songthaew

Het uitzicht boven op de berg is prachtig. Wij hebben hier wel een half uur van het uitzicht genoten. Ook kun je vanaf de berg goed Chiang Mai Airport zien. Vol bewondering zagen we vanaf grote hoogte vliegtuigen stijgen en dalen. Heel leuk!

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 8 1024x684 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

De tempel zelf was ook prachtig. In het binnengedeelte van de tempel vind je een heilige chedi. Dit is een klokkenvormig gebouw en een deel van het schouderbot van Boeddha zou hierin bewaard zijn. Je ziet hier veel Thaise mensen bidden, en bloemen en wierrook offeren. Prachtig om te zien hoe de lokale bevolking hun geloof belijdt!

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 5 1024x684 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Monk Chat met monk Mak

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 11 1024x681 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Naast de heilige chedi, muurschilderingen en Boeddhabeelden, kun je in Doi Suthep ook in gesprek met een monnik. Aangezien ik graag meer wilde leren over de boeddhistische levensstijl, bezocht ik het kantoortje van Monk Chat. Daar werden we vriendelijk ontvangen door monnik Mak. Hij studeert Boeddhisme aan de universiteit en als onderdeel van zijn studie houdt hij monk chats. Door met de bezoekers in gesprek te gaan over het boeddhisme en de boeddhistische levensstijl, oefent hij zijn Engelse spreekvaardigheid. Een heel erg waardevol initiatief!

Mak vertelde mij een en ander over de principes van het boeddhisme. Het was interessant om te ontdekken dat het boeddhisme veel raakvlakken heeft met de yogafilosofie. Ook vertelde hij een en ander over zijn leven als boeddhist. Mak is op elfjarige leeftijd monnik geworden. Alle Thaise jongens zijn gedurende hun leven even monnik. Voor sommige is dit drie dagen voor andere drie weken, drie maanden of drie jaar. Mak vond als kind al zoveel rust in het boeddhisme, dat hij gelijk besloot om full time monnik te worden. Zo knap van hem! Als je ooit Doi Sutphep bezoekt, vergeet dan niet langs te gaan bij de Monk Chat.

Vegan kookworkshop bij Morning Glory

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 17 1024x788 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Chiang Mai is ook een uitstekende plek om een kookworkshop te volgen! Ik vond het vegan restaurant Morning Glory, waar je een kookworkshop kon volgen. Een uitgebreide review hiervan volgt binnenkort en ik zal ook een deel van de recepten met je delen. Een tipje van de sluier: het was te gek!

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 15 1024x681 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 16 1024x681 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 13 1024x716 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Lady Boy Cabaret

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 21 1024x681 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Als je zin hebt in een hilarisch avondje uit, dan is de Lady Boy Cabaret een echt must. De ladyboys in deze show zijn echte ras entertainers, die de longen uit hun lijf playbacken. Hitjes van Abba, Lady Gaga en Whitney Houston worden met volle overtuiging en een flinke dosis humor ten tonele gebracht. En de danspasjes mogen er ook zeker zijn!

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 22 1024x841 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Elephant Nature Park 

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 7 1024x684 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Helaas komt er nog veel dierenentertainment voor in Thailand. Apen, tijgers en olifanten zijn vooral de dupe van deze industrie. Ik schreef eerder al een blog over dierenentertainment tijdens vakanties. Toeristen zijn zich lang niet altijd bewust van dit leed van dieren. In Thailand zijn ritjes op olifanten zeer populair. Ook komt het voor dat olifanten op straat of in circussen worden gebruikt om kunstjes te doen. Echt verschrikkelijk.

Gelukkig zijn er in Thailand initiatieven zoals Elephant Nature Park. Dit is een plek waar geredde olifanten een tweede kans krijgen. Daarnaast vind je hier ook geredde honden, katten en buffels.

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 24 1024x681 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Ik heb enorm getwijfeld of ik wel hier naar toe moest gaan. Ik houd enorm van dieren, en natuurlijk wilde ik graag een olifant dichtbij bekijken. Tegelijkertijd ben ik van mening dat wilde dieren, in de natuurlijk horen te leven. Ik hoor niet dicht bij een olifant te kunnen komen.

Daarmee leg ik ook de vinger op de zere plek. Doordat deze olifanten afhankelijk zijn gemaakt van mensen, kunnen zij niet meer vrij in de natuur leven. In het reservaat Elephant Nature Park leven de olifanten zoveel mogelijk alsof ze in de natuur leven. Ik heb uitgebreid onderzoek gedaan om er zeker van te zijn dat dit reservaat écht het beste voor heeft met de dieren, en niet alleen doet alsof.

Er zijn vele hectares grond beschikbaar, waar de olifanten vrij kunnen rondlopen en hun natuurlijk gedrag kunnen uitvoeren. Het was prachtig om de beesten van dichtbij te mogen meemaken. Om te zien hoe ze met elkaar speelden, badderden en relaxten. Ik geloof dat de olifanten bij Elephant Nature Park een goede plek is, met veel liefde en aandacht voor de dieren. Een bezoek aan dit reservaat zorgt er in ieder geval voor dat deze prachtige dieren een tweede kans kunnen krijgen, en ondanks alles, is dat ook iets waard.

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 25 1024x684 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Je moest goed uitkijken voor rondrennende olifanten. Grappig en best eng tegelijkertijd!

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 1 684x1024 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 9 916x1024 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Khao Sok National Park: Lake Tour en slapen op het water!

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 34 1024x684 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2Vanuit Chiang Mai vervolgden wij onze reis richting het zuiden van het land, naar National Park Khao Sok. Dit was misschien wel het leukste dat ik tijdens de hele reis heb gedaan!

Khao Sok Nationaal Park is één van de oudste regenwouden ter wereld. Je hebt hier prachtige lime stone bergen en rotsen, wild life, grotten en een prachtig meer. De natuur is hier magistraal!

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 31 1024x684 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 30 1024x681 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Om 07.00 uur stapte we op de boot om de zonsopgang te bekijken!

Verslag Thailand Chiang mai Khoa sok 36 1024x681 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Wij hebben een lake tour in het National Park gedaan. Dit houdt in dat we met een longtail boot over de Cheow Larn Lake verschillende mooie plekken van park hebben bezorgd. Ook hebben we een hike gemaakt door de jungle, die, in tegenstelling tot onze ervaring in Pai, goed te doen was, en we bezochten een grot. We hebben overnacht in huisjes op het meer. Het was een enorm bijzondere ervaring om midden in een regenwoud op het water te slapen. De nachtelijke duisternis op het water was onvoorstelbaar. Daarbij hebben we de tour met een onwijs leuke groep gemaakt. Dit is écht een aanrader! Je kunt de lake tour boeken via je hotel of hostel in Surat Thani.

IMG 2405 1 1024x768 - Mijn reis naar Thailand: Chiang Mai & Natuurpark Khao Sok - deel 2

Ben jij wel eens in Chiang Mai en/of Khao Sok geweest? Wat vond je hiervan?
Deel 1 & 3 van het reisverslag lezen? Dat kan:

Deel 1 reisverslag Thailand: Bangkok & Pai

Deel 3 reisverslag Thailand: Koh Phangan, Koh Tao & Bangkok

 

Volg:
Deel deze blog!

14 Reacties

 1. Avatar for Mariëlle 25 februari 2018 / 20:08

  Wauw, wat een gaaf verslag! Ik wil écht heel graag die kant weer op als ik dit zo zie. Ik ben zelf alleen in Sri Lanka geweest, maar wil zeker ook eens naar Thailand!

  • Avatar for Hailey 1 maart 2018 / 11:17

   Azië is zo fijn! Ik zou het liefste ook zo snel mogelijk weer terug gaan! Ik ben ook zo benieuwd naar Sri Lanka! Hoe lang ben jij daar geweest?

 2. Avatar for Geanne | Sweet Suzie 5 maart 2018 / 20:01

  Wat een mooi verslag om te lezen! Chiang Mai staat zeker nog op mijn lijstje! Toevallig kwam ik vorige week ook net weer terug uit Thailand dus ik vind het leuk om te zien dat jij daar ook een geweldige tijd hebt gehad 🙂

  • Avatar for Hailey 20 maart 2018 / 17:14

   Wat leuk dat jij ook onlangs in Thailand bent geweest! Hoe heb je het gehad? En waar ben je allemaal geweest?

   • Avatar for Geanne | Sweet Suzie 26 maart 2018 / 12:41

    Ik ben alleen een paar dagen in Bangkok geweest en bijna 2 weken in Phuket. We hebben dus niet zo veel van het land gezien, daarvoor moet ik nog een keer terug. Maar wat een prachtig land!

    • Avatar for Hailey 26 maart 2018 / 15:54

     Wat leuk om te horen! Ik vond het ook echt zo mooi! Heerlijk dat jij op Phuket bent geweest. Dat moet ook een fantastisch eiland zijn! Heb jij inmiddels al nieuwe reisplannen gemaakt?

 3. Avatar for Floor
  Floor
  14 augustus 2018 / 16:09

  Super leuk om te lezen!

  Hoe ben je van Chiang Mai naar het National Park gereist?

  • Avatar for Marc
   Marc
   28 augustus 2018 / 19:09

   Daar ben ik ook erg benieuwd naar! Hoe reis je het beste van Chiang Mai naar Khao Sok?

   • Avatar for Hailey 11 september 2018 / 14:03

    Ik ben van Chiang Mai met het vliegtuig naar Surat Tani gevlogen en vanuit daar ben ik met de bus naar het natuurpark Koa Sok gegaan. Ik had aan de rand van het park een accomodatie en zij hebben de tour het park in voor mij geboekt. Ik werd vanuit daar opgehaald met een busje om het park in te gaan.

    • Avatar for Karin
     Karin
     25 november 2018 / 21:15

     Hoi Hailey,
     Mooi reis heb je gemaakt!
     Ik zie voor volgend jaar augustus alleen rechtstreekse tickets met vertrek 15.10 en aankomst 17.00. Ik wil eigenlijk eerder op de dsg maar dit lijkt niet mogelijk. Welke maatschappij en vlucht had jij? En als jij ook om 17.00 uur landen was het te doen om nog naar het hotel/hostel te komen?

     • Avatar for Hailey
      Hailey
      Auteur
      25 november 2018 / 21:19

      Hi Karin! Ik ben met Air Asia gegaan. Wij vlogen in de ochtend. Rond 10.00 uur dus dat was in januari in ieder geval nog wel mogelijk. Daardoor was het ook goed mogelijk om bij het guesthouse te komen. Ik durf niet te zeggen hoe dat later op de dag gaat.

 4. Avatar for Femke
  Femke
  15 juli 2019 / 00:16

  Hee! Leuk om al je foto’s te zien! Hoe zijn jullie van Chiang Mai naar Khao Sok gegaan? Met welk vervoer?? Groetjess!

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   31 juli 2019 / 21:17

   Hi Femke! Sorry voor de late reactie! Wij zijn van Chiang Mai naar Suratani gevlogen en vanuit daar zijn we met de bus naar Kao Sok gegaan. Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.