Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai – Deel 1

Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai – Deel 1

Misschien heb je gemerkt dat ik een tijdje afwezig ben geweest. De reden voor mijn afwezigheid was gelukkig leuk. Ik was namelijk aan het reizen door Thailand. Op Instagram heb ik bijna dagelijks een fotootje gedeeld en via Instagram Stories waren mijn avonturen te volgen. Ik heb hier veel leuke reacties op gekregen, waarvoor dank! Ook is mij meerdere malen gevraagd of ik een verslag kon doen van de route die ik heb gereisd. En dat wil ik natuurlijk wel! Dus hierbij een klein verslagje uitgebreid verslag die in drie delen online komt. Vandaag deel 1: Bangkok en Pai!

Bangkok

DSC08444 1024x733 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

Bangkok vond ik een hele bijzondere stad. Ik had al verschillende verhalen gehoord over deze stad. Meestal waren die niet zo positief. Vaak hoorde ik dat de stad erg druk en vies was. Dit heb ik niet zo ervaren. Ik vond Bangkok heel divers en levendig. Heerlijk om de dynamiek van de stad zo mee te maken en tuktuks als razende voor bij te zien vliegen!

In deze blog lees je een verslag van mijn reis door Bangkok en Pai in Thailand

Mijn allereerste foto maakte ik op Koh San Road

In deze blog lees je een verslag van mijn reis door Bangkok en Pai in Thailand

IMG 1665 768x1024 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

Ethos: super chill vegan tentje in Bangkok!

DSC08426 1024x766 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

Fietstour Co van Kessel

In deze blog lees je een verslag van mijn reis door Bangkok en Pai in Thailand

Iedere Nederlander zal je vertellen dat je absoluut de fietstour van Co van Kessel moet doen. Ik ben hierop geen uitzondering: je MOET dit echt doen. Per fiets ontdek je namelijk allemaal bijzondere plekjes van Bangkok waar je normaal gesproken nooit zou komen. Nu klinkt fiets door Bangkok misschien wat heftig, maar dat is het niet. Je fietst door allerlei kleine straatjes, waardoor je de drukte ontloopt. Je krijgt een glimp mee van het echte leven in Bangkok. Ook bezochten we een tempel en hebben we gegeten bij een Thaise familie. Heel tof! Er zijn verschillende tours, van drie, vijf en negen uur. Ik heb de tour van vijf uur gedaan waarbij je ook een stukje met de longtail boat vaart. Heel erg leuk!

DSC08439 1024x681 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

In deze blog lees je een verslag van mijn reis door Bangkok en Pai in Thailand

In deze blog lees je een verslag van mijn reis door Bangkok en Pai in Thailand

In deze blog lees je een verslag van mijn reis door Bangkok en Pai in Thailand

In deze blog lees je een verslag van mijn reis door Bangkok en Pai in Thailand

Een mango en kokosnoot plantage in Bangkok, Thailand

In deze blog lees je een verslag van mijn reis door Bangkok en Pai in Thailand

Grand Palace & Wat Phra Kew

In deze blog lees je een verslag van mijn reis door Bangkok en Pai in Thailand

Thailand heeft veel mooie tempesl en paleizen. Wij besloten een bezoekje te brengen aan the Grand Palace. Daar vind je ook de tempel Wat Phra Kew met the Emerald Buddha. Zowel het paleis als de tempel zijn prachtig, maar je moet wel een flinke dosis geduld hebben als je dit wilt zien. Het was namelijk enorm druk!

Nu wordt dat wel vaker gezegd van toeristische plaatsen, maar zo druk als hier heb ik het nog niet eerder gezien gezien. Dit zorgde er wel voor het lastig was om echt iets mee te krijgen van de sfeer. Mocht je een ochtendmens zijn, dan is het waarschijnlijk verstandiger om vroeg in de ochtend het paleis te bezoeken. Weet wel dat je het paleis zelf niet in kan. Alleen de paleistuinen zijn toegankelijk.

In deze blog lees je een verslag van mijn reis door Bangkok en Pai in Thailand

In deze blog lees je een verslag van mijn reis door Bangkok en Pai in Thailand

DSC08630 681x1024 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

In deze blog lees je een verslag van mijn reis door Bangkok en Pai in Thailand

Wat Pho

In deze blog lees je een verslag van mijn reis door Bangkok en Pai in Thailand

In de buurt van de Grand Palace & Wat Phra Kew vind je de tempel Wat Pho. Deze staat bekend om haar enorme liggende Boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog. Verder vind je bij de tempel meer dan duizend boeddha’s. Ondanks dat Wat Pho dichtbij de toeristische Wat Phra Kew ligt, is het hier veel rustiger. Ik vond dit daardoor een veel prettigere tempel om te bezoeken. Mijn advies is om toch The Grand Palace en Wat Phra Kew over te slaan en je volledig te richten op de Wat Pho. Boek een tour met een privégids, zodat je in alle rust meer over de Thaise Cultuur kunt leren.

DSC08665 1024x681 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

Geen idee wat ze bedoelde, maar ik vond het leuk 🙂

Husky café True Love & Neverland

85CEE632 C58F 4138 B19B 496870BBD03A 1024x847 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

Kort voor mijn vertrek naar Thailand zag ik op de Facebook Pagina van Beautify.nl een berichtje over een husky café in Bangkok. Dat wilde ik wel bekijken. Het idee is eigenlijk vergelijkbaar met het Kattencafé dat wij in Amsterdam hebben. In het café kan je eten en drinken. Er is een soort play ground waar de honden rondlopen en je kan daar met hen knuffelen en op de foto.

Dagelijks zijn er twee sessies: een van 12.30 – 14.00 uur en van 15.30 – 17.00 uur. Op die momenten kan je honden bezoeken. De rest van de dag zijn de hondjes aan het uitrusten en bijkomen van alle enthousiaste mensen die met ze willen knuffelen.

DSC08736 1024x681 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

Wij waren goede vriendjes 🙂

True Love At Neverland Husky Cafe Bangkok

Kijk maar! Lief pootje op mijn schoot <3!

DSC08745 1024x773 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

Nachttrein naar Chiang Mai

IMG 1672 1024x768 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

Before

Vanuit Bangkok vervolgden wij onze reis naar Pai. Hiervoor moesten wij eerst naar Chiang Mai om daar met de minivan naar Pai te gaan. De meest voor de hand liggende opties om vanuit Bangkok in Chiang Mai te komen, is of met het vliegtuig of met de nachttrein. Wij kozen voor de nachttrein.

Achteraf blijkt dat je twee verschillende soorten mensen hebt: mensen die de nachttrein te gek vinden en mensen die de nachttrein niet zo geslaagd vinden. Ik hoor bij de laatste categorie. Dat komt omdat ik geen oog dicht heb gedaan. Slapen in een nachttrein was voor mij net iets te uitdagend: een airco op standje Noordpool, lichten (lees: TL-buizen) die de hele nacht aanbleven en een flink heen en weer schuddende trein. Ik ben op reis ook genoeg mensen tegengekomen die geweldig hebben geslapen in de nachttrein, dus laat je hier zeker niet door weerhouden als je de nachttrein overweegt! Voor mij wordt het een volgende keer wel een vliegtuig ?

Het voordeel van het reizen met de nachttrein is overigens dat je geen tijd verliest omdat je reist terwijl je (als het goed is) slaapt. Mocht je het overwegen om met de nachttein te gaan, Mirjam van Eat.Pure.Love heeft een handige blog geschreven met tips voor als je met de nachttrein naar Chiang Mai reist. Voor mij kwam deze blog net iets te laat, maar jij kan nog je voordelen hiermee doen!

In deze blog lees je een verslag van mijn reis door Bangkok en Pai in Thailand

After

Pai

IMG 1901 1024x768 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

Een van de vele hilarische borden die ik ben tegen gekomen in Thailand!

Pai is een hippie dorpje in het noorden van Thailand. De Paise hippies zijn voornamelijk Westerse backpackers. In het dorp heb je iedere avond een night market waar je vooral eten kan kopen. Het leuke aan Pai vond ik dat er heel veel Vegan eettentjes zijn, vooral op deze night market. Als vegan hoef je hier helemaal niet te zoeken naar een plek om te eten, je loopt er gewoon tegenaan. Geweldig! Ik heb hier mijn buikje hier flink rond gegeten!

DSC08795 1024x681 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

Mijn eerste kokosnoot. Hierna zouden er nog velen volgen <3

In deze blog lees je een verslag van mijn reis door Bangkok en Pai in Thailand

De Witte Buddha bij Pai

Jungletrek bij Pai

In deze blog lees je een verslag van mijn reis door Bangkok en Pai in Thailand

Wij besloten om de omgeving van Pai te verkennien met van een jungletrekking van Pai Adventures. Zij bieden verschillende trekkings aan waarbij je ook kunt overnachten bij een Thaise familie. Wij kozen voor de trek van één dag waarbij je twaalf kilometer door de jungle aflegde en onder andere grotten en watervallen bezocht.

Er werd aangegeven dat het level van deze trek “medium” is, maar ik vond het erg zwaar. Het had veel geregend in Pai, waardoor de paden erg modderig waren. Ook waren veel delen van de trek niet goed toegankelijk, waardoor we over rotsen en stenen moesten klimmen. De tocht was een flinke uitdaging, maar wel een mooie ervaring!

IMG 1938 1024x865 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

De hike startte in een klein Thais dorpje

DSC08885 1024x681 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

IMG 1934 1024x768 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

CF7DC618 3CF4 4266 97FF AEFDABD2F8B6 684x1024 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

De schade van de hike…

E3BD1174 5AF8 4E17 808D F34A979B7B79 1024x684 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

C2565C88 8E5B 42AF A319 3399E5DFB39D 1024x684 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

Vegan fried rice eten in de jungle #lifegoals

DSC08896 1024x681 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

DSC08987 1024x681 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

DSC08972 1024x681 - Mijn reis door Thailand: Bangkok & Pai - Deel 1

Ben jij al eens in Bangkok en Pai geweest? Hoe vond je het?

Deel 2 & 3 van het reisverslag lezen? Dat kan:

Deel 2 reisverslag Thailand: Chiang Mai & National Park Koah Sok

Deel 3 reisverslag Thailand | Koh Phangan & Koh Tao

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. Avatar for Mariëlle 18 februari 2018 / 09:59

  Ik ben alleen in Sri Lanka geweest en helaas niet in Thailand, maar het staat zeker op mijn lijstje. Hele mooie foto’s en leuk verslag 🙂

  • Avatar for Hailey 21 februari 2018 / 17:41

   Het is een super mooi land! En Sri Lanka staat nog op mijn wishlist! Kunnen we ervaringen uitwisselen 🙂

 2. Avatar for Linda 18 februari 2018 / 10:18

  Jaaaa wat heerlijk dat je mij weer even mee terug neemt naar Thailand! Zelf heb ik altijd wat gemixte gevoelens bij Bangkok, het heeft hele mooie dingen, maar op de een of andere manier zijn we geen match. Chiang Mai vind ik wel echt fantastisch en ik heb enorm genoten van je foto’s van Pai, wat is het daar mooi <3

  • Avatar for Hailey 21 februari 2018 / 17:42

   Wat leuk om te lezen, Linda! Chiang Mai is echt een van mijn favoriete steden geworden! Zo een fijne stad is dat! Ben jij ook weleens in Pai geweest?

 3. Avatar for Suus
  Suus
  19 februari 2018 / 09:53

  Jeeeeejjj! Deel 1 staat online! Wat ontzettend tof om te lezen en weer even terug te zijn in dat mooie land. Ben zo blij voor je dat je het zo fijn hebt gehad. Ik kijk uit naar de volgende delen! Liefs, Suus

  • Avatar for Hailey 21 februari 2018 / 17:43

   Dankjewel voor je leuke reactie, Suus! Je bent zo lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *