Mijn mooiste souvenir van mijn reis door Thailand zijn mijn recepten van vegan Thaise recepten. Ik heb deze recepten gekregen tijdens een vegan kookworkshop. En boy, oh, boy, wat ben ik daar blij mee zeg! Behalve dat ze stuk voor stuk ontzettend lekker zijn, zijn ze ook nog eens makkelijk en binnen tien minuten klaar!
Inmiddels heb ik al een paar keer een en ander klaar gemaakt voor vrienden, en iedereen wil de recepten hebben. Ik zou mezelf niet zijn als ik die niet zou delen. Helemaal aangezien het deze week de Nationale Week Zonder Vlees is. Een extra reden om het recept voor vegan Pad Thai en Thaise vegan pindasaus uit te proberen! Eet smakelijk!
Voor 4 personen
Wat heb je nodig?
Pad Thai
- 2 eetlepels olie
- 300 gram tofu
- 3 nestjes rijstnoodles
- 1 teentje knoflook
- ¼ eetlepel rode Thaise currypasta
- 1 zak Thaise wokgroente (of andere groente die je lekker vindt)
- 6 eetlepels water
- 1 theelepel (bruine) suiker
- 1 theelepel lichte Thaise sojasaus
- 1 theelepel donkere Thaise sojasaus (champignonsaus)
- handje taugé
- 1 theelepel gemalen pinda’s
- 1 theelepel limoensap.
Pindasaus
- 1 eetlepel olie
- ½ tomaat
- Rode Thaise curry pasta (verkrijgbaar bij o.a. de Albert Heijn)
- 1 eetlepel gemalen pinda’s
- 1 blikje kokosnootmelk
- 2 theelepels (bruine) suiker
- 1 eetlepel lichte Thaise sojasaus
- 1 eetlepel donkere Thaise sojasaus (champignonsaus)
- 1 theelepel limoensap
- 2 eetlepels water (eventueel)
Wat ga je doen?
Pad Thai
- Snijd de tofu in blokjes. Snijd de groente en leg dat apart.
- Kook de rijstnoodles zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit de olie in een wok.
- Wok de blokken tofu tot ze goudbruin zijn.
- Pers het knoflookteentje uit in de pan en bak het mee.
- Voeg 1 theelepel Thaise rode currypasta toe.
- Voeg de Thaise groente toe en bak ze mee tot dat ze zijn verwarmd.
- Voeg vervolgens 6 eetlepels water toe. Evenals 1 eetlepels lichte Thaise sojasaus, 1/2 eetlepel donkere Thaise sojasaus en een theelepel (bruine) suiker.
- Voeg de rijstnoedels toe aan de groente en roer het goed zodat de noodles en de groente goed mixen.
- Schep de Pad Thai op. Verdeel een handje taugé, 1 eetlepel pinda’s en 1 theelepel limoensap over de Pad Thai.
- Voeg de pindasaus toe.
Pindasaus
- Verhit de olie in een pan op hoog vuur.
- Voeg vervolgens de tomaat toe en verwarm het. Zodra de tomaat zacht is geworden, druk je deze plat met een spatel.
- Verlaag het vuur.
- Voeg 1 theelepel rode Thaise Chili pasta toe. Laat het twee minuten warm worden.
- Voeg 1 eetlepel gemalen pinda’s toe.
- Voeg 6 eetlepels kokosnootmelk toe. Als de saus te dik wordt kun je wat extra kokosnootmelk en/of water toevoegen.
- Voeg 2 eetlepels suiker toe. Evenals 1 eetlepels lichte Thaise sojasaus, 1 eetlepel donkere Thaise sojasaus en een theelepel limoensap.
- Verdeel de pindasaus vervolgens over de Pad Thai.
Eet smakelijk!
Ik moet echt eens meer van dit soort dingen proberen, maar omdat ik het niet ken vind ik het altijd moeilijk haha! Ik ga je recept opslaan 🙂
Dat snap ik! Maar het is écht heel lekker én heel makkelijk! Laat je het weten zodra je het hebt geprobeerd?
Pad Thai, zo’n heerlijk gerecht! Ik ga deze 2 gerechten zeker maken. Die pindasaus lijkt me ook erg lekker! Bedankt voor het delen.
Wat leuk, Corrie! De pindasaus is mijn favoriet! Ik kan daar geen genoeg van krijgen! Laat je weten hoe je het vond?
Pad thai is zooo ongelooflijk lekker! Je hebt me zojuist met een ontzettende craving opgezadeld, haha!
Haha! Oeps! You are welcome!hihi!
Dat klinkt heerlijk!
Dankjewel! Het is ook super lekker (al zeg ik het zelf)!