Follow my blog with Bloglovin

Gastblog Project Cece | Hoe wordt duurzaam winkelen écht makkelijk

Project cece

Natureally - Gastblog Project Cece | Hoe wordt duurzaam winkelen écht makkelijk

Als er iets is waar ik blij van word, dan zijn dat wel “like minded people” die zich inzetten voor een duurzame kledingindustrie. De dames achter duurzame webshop passen helemaal in dit plaatje. Via de website van Project Cece kun je op een heel gemakkelijk duurzame kleding vinden. Wat je precies op de website kunt vinden en hoe gebruiksvriendelijk deze website is, vertelt één van de oprichters, Noor, je vandaag zelf! Veel plezier!

Project Cece

Wil jij graag eerlijk en duurzaam winkelen, maar vind je het lastig om de kleding te vinden waar je naar op zoek bent? Wij snappen het probleem, ten eerste is het bewuste aanbod verspreid over een groot aantal verschillende webshops en ten tweede kost het veel moeite en tijd voordat je hebt uitgezocht of het kledingstuk dat jij leuk vindt wel voldoet aan je morele eisen. Gelukkig kan het ook makkelijker! Natuurlijk ken je al de fantastische Palace of Bliss Eerlijke Merkengids van Hailey die een oplossing biedt op het tweede probleem en inzichtelijk laat zien of een merk aan jouw eisen voldoet. Nu wil ik je graag voorstellen aan een oplossing op het eerste probleem: Project Cece. Project Cece is een website die een zo groot mogelijk aanbod van zoveel mogelijk verschillende duurzame webshops inzamelt op één website!

Hoe werkt Project Cece

Project Cece lijkt op het eerste gezicht op een gewone webshop. Alle plaatjes van kleding onder elkaar en ingedeeld op categorie. Je kan selecteren op merk, winkel, kleur en prijs net zoals bij gewone webshops. Bij Project Cece kun je ook selecteren op labels die wij aan een merk toekennen. De labels waar we mee werken zijn:

 • Milieuvriendelijk: voor merken die zich inzetten om milieuvriendelijk te produceren.
 • Eerlijk: voor merken die onder eerlijke omstandigheden produceren.
 • Diervriendelijk/vegan: voor merken die diervriendelijk produceren (denk aan diervriendelijke wol etc.), of zonder dierlijke producten produceren.
 • Lokaal geproduceerd: voor merken die produceren binnen Europa.
 • Steunt lokale bevolking: voor merken die actief bijdragen aan de lokale bevolking die de kleding produceert.

infographic nl - Gastblog Project Cece | Hoe wordt duurzaam winkelen écht makkelijk

Je kan naast dat je op deze labels kunt selecteren ook selecteren op keurmerk. Keurmerken geven aan dat een merk aan bepaalde eisen voldoet en dat dit door een onafhankelijke partij getest is. Ideaal als je zeker wilt weten dat je kleding van goede bronnen komt. Weet je niet wat de keurmerken betekenen? Bij Project Cece worden ze uitgelicht op de Keurmerken pagina of je krijgt een korte toelichting door over het icoontje van het keurmerk te hoveren.

Keurmerken zijn soms wel duur voor merken, dus er zijn ook een hoop goede merken die geen keurmerk hebben. Omdat wij het belangrijk vinden dat jij toch op de hoogte bent van wat deze merken doen om verantwoord te zijn, staat er bij elk product een korte tekst over het merk waarin staat beschreven wat het merk voor weldadigs doet.

Als je bij Project Cece besloten hebt dat je een product wilt kopen en op ‘Bestel nu’ klikt, wordt je doorverwezen naar de webshop waar het item vandaan komt. Er wordt niets op de website zelf verkocht en Project Cece is dus een doorgeefluik voor bewuste mode.

In één oogopslag alle informatie

In onze product-popups zie je in één oogopslag welke labels wij aan het kledingstuk toekennen en welk(e) keurmerk(en) het heeft. Als je klikt op ‘about store/brand’, krijg je nog meer informatie. Simpel, overzichtelijk en mooi dus. We hebben natuurlijk ook alle andere informatie die je bij het shoppen nodig hebt voor je genoteerd. Zoals de maten, betaalmethodes, verzendkosten, winkel waar het verkocht wordt en het adres van de winkel.

PCCpopup - Gastblog Project Cece | Hoe wordt duurzaam winkelen écht makkelijk

Alles in één oogopslag duidelijk en een prachtige rok van Kings of Indigo!

Tijd om te shoppen!

Nu kun je dus weer heerlijk ouderwets online gaan shoppen ;). Je zoekt bijvoorbeeld naar een jas en gaat lekker browsen door een groot aanbod. Je zoekt iets voor de herfst, iets dat tegen de regen kan, maar er wel stijlvol uitziet. Dan zie je de prachtige regenjassen van Rains, bij ons op de website dankzij de webwinkel Goodfibrations. Aan de labels zie je dat het merk eerlijk en milieuvriendelijk is. Je klikt op de jas en ziet dat hij ook nog eens van gerecycled PET is gemaakt. Dat is een aankoop waar je je echt niet schuldig over hoeft te voelen!

Mayamiko is een persoonlijke favoriet. Zij maken prachtige felgekleurde kleding met Afrikaanse prints. Ze produceren in Malawi waar ze de lokale bevolking helpen met economische zelfstandigheid.

Ook voor basic essentials zoals panty’s sokken en ondergoed (binnenkort nog meer want spoiler alert: Saint basics komt naar Project Cece!) kun je bij Project Cece terecht. Het fantastische merk Swedish Stockings maakt al hun panty’s van gerecycled materiaal en als je panty kapot is kun je hem terugsturen. Zij recyclen hem dan naar Lego’s wat ik persoonlijk echt super cool vind.

Bij Project Cece hebben we dus voor iedereen wel iets! We hebben kleding voor vrouwen, mannen en kinderen met een groot variërende prijsklasse. Zo kun je ook met een wat legere studenten portemonnee bij Project Cece terecht. Er komen elke maand weer merken bij dus de keuze groeit. Wordt deel van onze movement! Kies voor Conscious Clothing!

Kende jij project Cece?

Volg:
Deel deze blog!

2 Reacties

 1. Avatar for Sara | MevrouwMiauw 22 maart 2017 / 21:14

  Oh yes! Wat een super tof initiatief is dit. Ik ga meteen eventjes kijken op de website van Project Cece. Heel erg fijn om een website te hebben met zo’n fijn overzicht. Bedankt voor het delen van deze fijn site.

  • Avatar for Hailey 26 maart 2017 / 22:56

   Ja! Ontzettend fijne website hebben deze meiden gemaakt! Heel graag gedaan! Blij om te horen dat je er iets aan hebt! <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.