Follow my blog with Bloglovin

Positief de Coronacrisis door: 3 dingen die ik doe

Positief de Coronacrisis door- 3 dingen die ik doe

Inmiddels heb ik geen idee meer of we nu in week 3, 8 of 101 van de Corona Lockdown zitten. Ik ben de tel kwijt. Wat ik wel weet is dat Nederland en de rest van de wereld in quarantaine zit en dat we er rekening mee moeten houden dat dit nog even zal duren. Het is daarom extra belangrijk dat je je koppie ophoud en, ondanks alles, positief blijft. Maar hoe doe je dat?

Ik ben erachter gekomen dat er drie dingen zijn die mij helpen om positief de Coronacrisis door te komen. Ik deel graag met je wat deze drie dingen zijn. Hopelijk helpt het jou ook om deze maffe tijd door te komen.

Soms is het leven gewoon k*k. Punt.

Voordat ik mijn tips met je deel, wil ik eerst real met je zijn. Vaak wordt gedacht dat “positief zijn” betekent dat je altijd doet alsof het goed gaat door geen aandacht te besteden aan het negatieve. Gewoon een glimlach opzetten en blij en vrolijk doen.

Ik zie dat niet zo. Want laten we wel stellen, soms is het leven gewoon kak en baal je. Punt. Dat is prima en dat mag ook. Ik ga je in deze blog dus niet vertellen dat je je gevoelens moet onderdrukken en doen alsof het goed gaat. Waarom niet? Omdat dit niet werkt. Simpel.

Dus voel je je rot en zie je het even niet zitten? Erken dan dat dat zo is. Dat werkt 100x beter dan je gevoelens wegstoppen.

Let wel: je gevoelens erkennen betekent overigens niet dat je je erdoor laat meeslepen. Want ook daar ga je je ook niet beter van voelen. Wat je wel kunt doen is het volgende:

  1. erken dat je je niet zo top voelt.
  2. onderzoek waar die gevoelens en emoties vandaan komen.
  3. doe wat je moet doen om je beter te voelen.

In een volgende blog zal ik hier dieper op in gaan. Totdat die blog is geschreven kun je altijd mijn EFT Tapping sessie om Angst en Stress te verminderen doen. Dat helpt ook heel goed wanneer je niet zo lekker in je vel zit.

3 dingen die ik doe om positief te blijven

De dingen die ik doe om positief te blijven hebben vooral te maken met mijn mindset. Ze helpen mij om mijn energie en gedachten positief te houden. Dit is wat ik doe:

1. Ik kijk (bijna) geen nieuws

Een aantal jaar geleden, toen de MH17 net was neergestort, ben ik gestopt met het nieuws kijken. In die tijd keek en las ik bijna ieder bericht dat over de ramp werd geplaatst. Ik merkte na een aantal dagen dat ik mij steeds slechter en angstiger ging voelen.

Op dat moment herinnerde ik me een artikel van blogster Sophie waarin zij vertelde dat zij was gestopt met het nieuws kijken. Het nieuws gaat vaak over negatieve zaken. Misdaad en geweld, rampen, crises. Het is weinig om vrolijk te worden. Dat is precies wat ik ook ervaarde. Ik was helemaal opgezogen in de ellende van de MH17 waardoor ik mijzelf ook ellendig ging voelen.

Toen ik mij hiervan bewust werd, besloot ik niet meer naar het nieuws te kijken/luisteren/lezen. Alles wat echt belangrijk is hoor ik ook wel zonder het nieuws op de voet te volgen. Al het nieuws dat mij mogelijk angstig of gestresst maakt, hoor ik bijna niet meer. Dit heeft een positief effect op hoe ik mij voel.

Ik ben erg blij dat ik mijzelf al een aantal jaar geleden op deze manier in bescherming heb genomen. Hierdoor kan ik nu al het nieuws over de Coronacrisis goed filteren. De persconferenties van Mark Rutte kijk ik wel. Al het andere nieuws rondom het virus bekijk ik in principe niet. Hetzelfde geldt trouwens voor actualiteitenprogramma’s zoals Jinek, M en Op1.

Soms krijg ik een en ander doorgestuurd door vrienden. Dit scan ik meestal op hoofdlijnen. Zo voorkom ik dat ik word opgeslokt door het nieuws en door de negative vibe die daar vaak aan hangt.

2. Niet piekeren

In het verleden zou ik mijzelf ontzettend druk hebben gemaakt om de huidige situatie. Piekeren gaf mij het gevoel dat ik controle had. Ik was er “mee bezig” door er veel over na te denken.

Inmiddels weet ik dat dit he-le-maal niets oplost. Mijzelf druk maken zorgt alleen maar voor stress en angst. Dit helpt helemaal niets. Sterker nog, het zorgt ervoor dat deze periode zwaarder wordt.

Daarom probeer ik mij zo min mogelijk zorgen te maken. Ik heb namelijk totaal geen controle op de situatie. Piekeren verandert daar niets aan. Ik accepteer de situatie zoals die nu is, pas me aan en ga zo goed als ik kan door met mijn leven.

3. Ik focus mij op de positieve gevolgen van de crisis

Als gevolg van de crisis ben ik het grootste deel van mijn inkomen kwijt. Naast mijn bloggen en coachen werkte ik namelijk ook als zzp’er in een yogastudio. Deze is sinds de lock down gesloten. Met mijn blog verdien ik geen geld en mijn Soul Purpose coaching business zit nog in de opbouwfase. Op dit moment heb ik nagenoeg dus geen inkomsten, en dat is best balen.

Desondanks zie ik dat deze periode ook positieve dingen met zich meebrengt. Ik heb bijvoorbeeld nu extra tijd om aan mijn business te werken. Zo heb ik onlangs een e-book ‘Ontdek Wat Je Wilt’ uitgebracht en ben ik nu bezig met de ontwikkeling van een mini-meditatiecursus.

Ik heb minder sociale contacten door de crisis, maar het contact met de mensen die ik nog wel spreek is veel intenser, hechter en daardoor waardevoller geworden. Dat maakt mij enorm blij. Ook al kan ik ze alleen via een scherm spreken, dit gebeurt in volle aandacht.

Er is genoeg dat lastig of naar is als gevolg van de Coronacrisis. Dat weet ik. Natuurlijk is het een stuk lastiger om positief te blijven wanneer je naasten ziek of zwakker zijn, of er andere uitdagingen zijn.

Maar onthoud: wat je aandacht geeft dat groeit. En wanneer je ervoor kiest om aandacht te besteden aan dat wat positief is, dan is dat wat groeit. En dan is dat dus ook wat je zal herinneren aan deze periode. Het mooie, het goede, het positieve. Focus je aandacht op wat wel goed gaat. Zo hou je de moed erin en kom je met een positiever en lichter gevoel deze periode door.

Ik hoop enorm dat je blij en veilig bent. Zo goed als je kunt. Ook hoop ik dat mijn blog je helpt om, ondanks alles, positief te blijven. Het leven is nu eenmaal veel mooier wanneer je lacht.

Pin voor Later 300x150 - Positief de Coronacrisis door: 3 dingen die ik doe
Positief de Coronacrisis door 3 dingen die ik doe 3 300x450 - Positief de Coronacrisis door: 3 dingen die ik doe
Volg:
Deel deze blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *