Follow my blog with Bloglovin

Nieuw: Palace of Bliss Eerlijke Merkengids

Palace of Bliss Eerlijke merkengids

Eerlijke merken cover - Nieuw: Palace of Bliss Eerlijke Merkengids
De maand januari is nog niet half voorbij, en vandaag kan ik één van mijn doelen voor 2017 al afstrepen. Vandaag heb ik namelijk de Palace of Bliss Eerlijke Merken Gids gepubliceerd! 
Wat deze gids is en waarom ik deze heb gemaakt vertel ik je hieronder!

Palace of Bliss = eerlijke mode

Zoals je misschien wel hebt meegekregen, heb ik ruim een jaar geleden gekozen voor eerlijke kleding. Het zat me niet lekker dat ik vaak winkelde bij kledingmerken die de aarde, mens en dier uitbuiten voor de productie van mijn kleding. Daarom besloot ik om voortaan te winkelen bij eerlijke merken waar iedereen die betrokken is in het proces blij van wordt.

Sindsdien ben ik mijzelf steeds meer gaan verdiepen in het onderwerp “eerlijke mode”. Palace of Bliss is hierdoor in de loop der tijd ontwikkeld van een algemene groene en bewuste lifestyle blog, naar een groene lifestyle blog met een specifieke focus op eerlijke mode. Meer en meer worden Palace of Bliss en eerlijke mode onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Deze groei heeft gemaakt dat ik naast mijn blog onder andere werkzaam ben als Project Manager bij een eerlijk mode platform én dat ik zelfs een lezing mocht geven tijdens het Fair Fashion Fashion Festival. Langzaam maar zeker begin ik mij te ontwikkelen tot een expert op het gebied van eerlijke mode. Het voelt wat arrogant om mijzelf zo te noemen, maar ik doe het lekker toch. Dit is namelijk ook wat ik graag wil zijn!

Aangezien ik me veel bezighoud met eerlijke mode, krijg ik regelmatig de vraag welke merken eerlijk zijn. Deze terugkerende vraag heeft mij geïnspireerd om een handzame merkengids te ontwikkelen met daarin een duidelijk overzicht van alle eerlijke merken.

De Palace of Bliss Eerlijke Merkengids

Wat deze merkengids anders maakt van andere merkoverzichten, is dat je in een oogopslag kunt zien waarom een merk eerlijk is. Er is voor gekozen om alle achtergrondinformatie over de merken achterwege te laten. Zo kun je makkelijk per merk zien of het merk voldoet aan de eisen die voor jouw belangrijk zijn.

In de loop der tijd zal steeds meer aanvullende informatie over de verschillende merken op Palace of Bliss verschijnen in de vorm van aparte artikelen. Uiteraard is alle informatie over een merk (tot die tijd) ook terug te vinden op hun website.

Welke informatie vind je in de Eerlijke merkengids?

In de Eerlijke Merkengids vind je de volgende informatie per merk:

 • Type: herenkleding, dameskleding, tassen, accessoires, sieraden, ondergoed, basics, jeans
 • Prijsniveau: tot € 50, € 50 – € 100, € 100 – € 150, € 150 en meer
 • Keurmerken: indien een merk in het bezit is van een keurmerk staat dit erbij vermeld.
 • Land van herkomst: dit is het land waar de kleding is geproduceerd.
 • De kenmerken op grond waarvan een merk als eerlijk kan worden beschouwd.

Onder de tab “Eerlijke Merkengids” vind je tevens de merken per type. Zo kun je ook per kledingtype ontdekken welke merken eerlijke zijn.

Lijst wordt aangevuld

Gelukkig komen er steeds meer eerlijke merken bij. Daarom zal ik constant bezig blijven om de lijst aan te vullen met eerlijke merken. Om ervoor te zorgen dat jij geen enkele update mist, zal ik je op de hoogte houden van de nieuwe aanwinsten in de lijst.

Ook zal er binnenkort op Palace of Bliss een overzicht verschijnen van eerlijke (web)winkels, maar daarover later meer!

Mis je een merk of heb je zelf een merk die niet in de Merkengids mag missen? Stuur dan een email naar info@palaceofbliss.nl met daarbij alle informatie waaruit blijkt dat het merk eerlijk is.

Nieuwe look

Wellicht heb je het al wel opgemerkt: Palace of Bliss heeft ook een make-over gehad! Zo’n nieuwe toevoeging aan de website verdient, vind ik, ook een nieuw uiterlijk.

Dat is niet geheel zonder reden, overigens. Ondanks dat ik mijn vorige thema nog best mooi vond, was ik over een aantal dingen niet helemaal tevreden. Daarom heb ik gekozen voor een nieuw thema. Ik vind het een goede keus, omdat de kleuren nu duidelijker zijn. Dat komt de leesbaarheid ten goede, dus dat is mooi!

Ga dat zien!

Zo, genoeg gepraat over de lijst! Klik snel op de link om de Palace of Bliss Eerlijke Merkengids met eigen ogen te bekijken!

Uiteraard mag je de lijst delen met je vrienden en familie! Zo is iedereen makkelijk op de hoogte van de eerlijkste merken!

Wat vind je van de Palace of Bliss Merkengids?

Volg:

6 Reacties

 1. Avatar for Tine 16 januari 2017 / 08:04

  zo leuk! Hier kan ik echt veel inspiratie uit halen, een heel fijn initiatief. Bedankt!

  • Avatar for Hailey 16 januari 2017 / 09:27

   Wat fijn dat je er enthousiast over bent! Dankjewel!

 2. Avatar for Claire 16 januari 2017 / 12:50

  Wat super tof Hailey! Ontzettend gaaf dat je hier zoveel werk in hebt gestoken. Ik ga snel kijken want ik ben echt dringend opzoek naar betaalbare duurzame merken. Alleen één ding over je nieuwe lay-out (die echt awesome is): het commentvak is geheel in capslock. Dit ziet er tof uit maar hierdoor is het taaltechnisch een beetje lastig haha.

  • Avatar for Hailey 17 januari 2017 / 12:19

   Dankjewel Claire voor je oplettendheid! Ik ga met de designer bekijken of dit op te lossen is, want het is inderdaad niet heel erg handig! Dankjewel!

 3. Avatar for Claire van Vrijberghe de Coningh 18 januari 2017 / 11:55

  Wauw wat is er een hoop liefde en aandacht in gaan zitten. Het eindresultaat mag er zijn. Super fijn en handig om een overzicht te hebben. Wat is jouw favoriet en wat hoop je dat deze merkengids je kan brengen? Liefs!

  • Avatar for Hailey 18 januari 2017 / 16:16

   Mijn favoriet, poeh! Ik heb er zoveel! Taj, Julia Otilia, Matt & Natt, Studio Jux, Ignore, ga zo maar door! Wat is jouw favoriete merk? Ik hoop dat de Eerlijke Merkengids een fijn naslagwerk wordt voor mensen die op zoek zijn naar eerlijke kledingmerken. Ik hoop hiermee eerlijk winkelen makkelijker te maken. Tevens hoop ik ook dat de gids (en daardoor ook Palace of Bliss) van toegevoegde waarde wordt voor eerlijke merken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.