Follow my blog with Bloglovin

Over Hailey

Hailey 8 - Over Hailey

“Success, in life, is most easily measured by the number of days you are truly happy.” 

– Eric Edmeades

 

Ik ben Hailey, een goedlachse wereldverbeteraar, met een lichte Netflix verslaving en een serieuze patat obsessie. Ik houd van de aarde, dieren, fair fashion en ben regelmatig onderste boven in een paal te vinden. Als yogadocent deel ik dagelijks mij passie voor yoga en spiritualiteit met anderen.

Ik geloof dat iedereen het in zich heeft om het beste uit het leven te halen en zo blij en gelukkig te zijn. Alleen kan het soms uitdagend zijn om te ontdekken hoe je dit doet. I have been there. Als gevolg van mijn onveilige jeugd, kreeg ik een burn-out die werd afgetopt met een quarterlife crisis. Ik besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar het leven stevig bij de horens te pakken. Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik dat door bewust en positief om te gaan met het leven, het leven lichter wordt. Ik heb ontdekt dat duurzaamheid, yoga, mindfulness, meditatie en zelfontwikkeling de ingrediënten zijn die mij een gelukkiger mens maken.

De lessen die ik heb geleerd (en iedere dag nog leer) deel ik met je op mijn online inspiratieplatform over bewust & gelukkig leven ByHailey.nl. Door middel van blogs, vlogs, e-books en online tools laat ik je zien hoe ik bewust, positief en gelukkig probeer te leven. Het is mijn missie om jou te inspireren om de gelukkigste en meest betekenisvolle versie van jezelf te worden/zijn. Ik geloof dat jij het vermogen hebt om je leven, en daarmee de wereld, te veranderen. Ik wil je daarbij helpen. Ben jij klaar om dit avontuur samen aan te gaan?

Facebook cover ebook 2 van 2 - Over Hailey

 

MIJN VERHAAL

Na een lange zoektocht vol pieken en dalen, ondervond ik dat bewust leven waarbij duurzaamheid, mindfulness en persoonlijke groei centraal staat, mij rust en geluk bracht. Mijn verhaal over hoe ik hier ben gekomen, deel ik graag met je.

Ik ben opgegroeid in een huis dat niet veilig was. Mijn vader ken ik niet, en mijn moeder mishandelde mij lichamelijk en geestelijk. Opgroeien was als enigst kind zeker niet makkelijk. Ik schaamde me voor de omstandigheden waarin ik opgroeide en probeerde dit verborgen te houden voor mijn omgeving.

Ondanks alles wist ik dat het leven niet zo bedoeld was. Daarom deed ik goed mijn best op school en ging rechten studeren. Deze studie koos ik in eerste instantie vanuit interesse, maar dat de toekomstperspectieven van een advocaat er doorgaans rooskleurig uitzien, liet ik in mijn keuze absoluut van doorslaggevend belang zijn. Mijn studie zag ik als mijn ticket naar nieuw en vrij leven. Weg van het leven vol angst en pijn, op naar een leven vol voorspoed, geluk, status en geld.

De werkelijkheid bleek anders. Ik heb lang gedacht dat mijn jeugd mij geen blijvende schade had opgeleverd. Ik was immers niet in de goot beland. Tijdens mijn werk ontdekte ik al snel dat dit anders was. Het leven bleek niet zo maakbaar als ik altijd had gedacht. De juridische wereld waarin ik werkte bleek voor mij te hard. Die hardheid herinnerde onbewust aan mijn thuissituatie. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat ik thuis kwam te zitten met een burn-out en PTSS-klachten.

Zo begon mijn zoektocht naar heling, mijn ware ik en zingeving. Door middel van EMDR-therapie, mindfulness, yoga, meditatie en coaching kwam ik er weer bovenop en leerde ik mijzelf opnieuw kennen. Ik mocht voor het eerst ontdekken wie ik echt ben en wat ik wil. Alle keuzes die ik tot dat moment maakte waren ingegeven door de angst uit mijn jeugd. Voor het eerst kon ik ontdekken wie de echte Hailey is.

Ik leerde opnieuw leven. Daarbij heb ik ontdekt dat duurzaamheid, yoga, mindfulness, meditatie en zelfontwikkeling de ingrediënten zijn die mij een gelukkiger en tevredener mens maken. Duurzaamheid, omdat ik het onrecht dat mens, aarde en dier wordt aangedaan herken en daar iets aan kan en wil doen. Yoga, mindfulness en meditatie, omdat het mij heeft geholpen mijn ware ik te ontdekken en opnieuw heeft leren omgaan met het leven. Zelfontwikkeling, omdat ik tools heb gekregen om eindelijk te worden wie ik ben.

Fast forward naar vandaag. Mijn werk als jurist heb ik achter mij gelaten. Ik heb mij toegewijd aan een bewust en betekenisvol leven. Tijdens mijn burn-out heb ik mogen ontdekken dat een positieve mindset en bewust leven zorgt voor meer geluk. Sindsdien leef iedere dag volgens deze principes. Mijn leven is niet geworden zoals ik dat als jong meisje had bedacht, maar ik heb mijn geluk gevonden.

De lessen die ik heb geleerd, en iedere dag nog leer, wil ik met jou delen. Ik geloof dat bewust leven de sleutel is tot een gelukkig bestaan. Bewust omgaan met jezelf en de wereld en mensen om je heen. Hoe dit werkt, deel ik op ByHailey.nl. Ik laat je zien hoe ik deze ingrediënten toepas in mijn leven. Daarnaast deel ik de handvaten, de tools die hieraan bijdragen die jij direct kunt toepassen in jouw leven. Zo help ik je om the happiest and most meaningful version of you te worden.

 

GELUK DOOR MIDDEL VAN BEWUST LEVEN: MIJN PIJLERS

 

Duurzaamheid

Wanneer je goed omgaat met de wereld om je heen, dan heeft dat ook een effect op hoe jij je voelt. Daarom is geluk en duurzaamheid onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als jij je inzet voor het geluk van anderen, dan straalt dat af naar jezelf. Het respect dat je geeft aan mensen, aarde en dier heeft een weerslag op je eigen leven.

 

Maar er is zoveel dat je kunt doen! Waar begin je? Ik help je inzicht te krijgen over onderwerpen zoals fair fashion, veganisme en de duurzame lifestyle zodat je stapje voor stapje nóg bewuster leeft en een onvergetelijke impact maakt op de wereld.

Mind 

Aan de basis van een gelukkig en bewust leven staat een gebalanceerde geest. Zo vaak worden we afgeleid door onze gedachten, verwachtingen en patronen. Dit levert stress op en kan in sommige gevallen zelfs leiden tot een burn-out. Ik heb mogen ervaren dat bewust en met aandacht leven dit kan doorbreken. Belangrijke tools hiervoor zijn yoga, mindfulness en meditatie. Ik laat je zien hoe je dit kunt toepassen om zo goed voor jezelf te zorgen en de gelukkigste versie van jezelf te worden.

Grow

Voor een bewust en gelukkig leven is het belangrijk dat je weet wie je bent, wat je wilt en wat jij belangrijk vindt. Dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Been there, done that, my friend. Daarom help ik je bij je zoektocht met handige tools, tips, en tricks die je helpen te worden wie je bent. Kijk onder de categorieën Persoonlijke Ontwikkeling, Mindset en Self love voor alle tips!

Samenwerken?

Zowel online als offline bied ik verschillende mogelijkheden om samen te werken. Welke dat zijn, lees je op de pagina “werk met mij”.