Follow my blog with Bloglovin

Fair fashion outfitpost | Okergele jas en zwarte basics

Fair outfit Palace of Bliss

Hailey 12.2 - Fair fashion outfitpost | Okergele jas en zwarte basics
Voor 2017 heb ik mijzelf een aantal doelen gesteld. Eén van deze doelen is om eerlijke mode (nog) meer zichtbaar te maken op Palace of Bliss. Wekelijks schrijf ik verschillende artikelen waarmee ik je hoop te informeren over de herkomst van onze kleding. Ook hoop ik je met mijn artikelen te inspireren om vaker voor duurzame kleding te kiezen. Toen ik in december 2016 het afgelopen jaar evalueerde, realiseerde ik me dat ik veel over eerlijke mode heb geschreven, maar dat ik dit nog te weinig aan je heb laten zien. Hier ga ik vanaf vandaag verandering in brengen!

Outfitposts op Palace of Bliss

Ik ga dit doen door regelmatig outfitposts te delen. De outfits zijn samengesteld van “oude” kleding die ik nog in mijn kast heb hangen, tweedehandskleding, eerlijke kleding en kleding die ik heb geleend van Lena De Kledingbibliotheek. Met deze outfitsposts wil ik je laten zien dat het dragen van eerlijke kleding niet betekent dat je hoeft in te leveren op stijl. Ten onrechte wordt dit vaak namelijk wel gedacht.

De tijd dat je alleen maar in jute truien kon rondlopen als je bewust om gaat met kleding, is gelukkig al lang achter ons. Dat wil ik graag laten zien. Ik wil je vertellen waar mijn kleding vandaan komt en ik wil je inspireren om zelf ook vaker duurzame outfits samen te stellen. Wellicht zie je bij mij een outfit die je mooi vindt (of juist niet), en kan ik je zo ook helpen om je eigen stijl beter te leren kennen.

Dit voornemen sluit trouwens goed aan op mijn missie om iedereen aan de eerlijke mode te krijgen. Met deze outfitsposts moet dat haast wel lukken, toch?

Fotograaf José Chan

Mijn outfitsshoots worden (in de meeste gevallen) gemaakt door fotograaf José Chan. Zij werkt geregeld samen met bloggers voor outfitshoots. Ze heeft heel veel ervaring en ze weet perfect wat nodig is om een outfit goed vast te leggen. Ik ben erg blij dat ik haar heb gevonden en met haar mag samenwerken!

De outfit

Voor mijn eerste outfit heb ik een combinatie gemaakt van verschillende soorten kleding.

De jas

 Hailey 08.2 - Fair fashion outfitpost | Okergele jas en zwarte basics

De okergele jas is van het merk Baronia Junges Modell. Ik vond de jas bij Lena De Kledingbibliotheek. Bij hen kun je maandelijks kleding lenen tegen een vast bedrag. Mocht je toe zijn aan iets nieuws, dan kan je je geleende kledingstuk terugbrengen en iets nieuws uitzoeken. Dit zorgt ervoor dat goede kleding niet ligt te stoffen achter in de kast, maar nog een tweede, derde of zelfs vierde leven krijgt.

Vooral de kleur van deze jas vond ik heel erg mooi! Inmiddels is de winter bijna voorbij (gelukkig), maar ik weet nu al welke jas ik komende winter graag wil dragen!

Het shirt

Hailey 03.2 - Fair fashion outfitpost | Okergele jas en zwarte basics

Het shirt dat ik draag is de Vintage Longsleeve van ROYAL BAMBOO. Dit is by far mijn favoriete shirt. Dit komt door de hoge hals. Dit maakt het shirt net wat interessanter dan een gewoon zwart shirt. Dit shirt is naar mijn mening een goed voorbeeld dat basickleding niet saai hoeft te zijn! Verder is het shirt gemaakt van bamboe; een duurzaam materiaal (Lees hier het artikel over bamboekleding).

De broek

Hailey 14.2 - Fair fashion outfitpost | Okergele jas en zwarte basics

De broek die ik op de foto’s draag vond ik ook bij Lena en is van het merk Kuyichi. Kuyichi is een eerlijk merk dat ook in de Palace of Bliss Merkengids terug te vinden is. Hun jeans worden onder eerlijke omstandigheden gemaakt van bio-katoen. Ik draag eigenlijk bijna nooit broeken, maar deze broek vind ik erg fijn zitten! Ik overweeg inmiddels om een paar eigen Kuyichi jeans aan te schaffen.

De schoenen

Hailey 06.2 - Fair fashion outfitpost | Okergele jas en zwarte basics

De schoenen heb ik al heel erg lang. Ik moet bekennen dat ik de schoenen zo’n zes jaar geleden bij de Primark heb gekocht. Desondanks wil ik je toch deze schoenen laten zien. Ik ben niet perfect (duh) en daar ben ik graag eerlijk over. Ik wil je geen onrealistisch beeld voorhouden, want daar schiet niemand wat mee op. Ik heb voldoende kleding die niet eerlijk is, maar waar ik wel blij mee ben. Het feit dat ik deze schoenen zo lang geleden heb gekocht en ze nog steeds met veel plezier draag, is voor mij voldoende om ze toch duurzaam te vinden.

De tas

Hailey 11 - Fair fashion outfitpost | Okergele jas en zwarte basics
De tas die ik draag is van het merk Denise Roobel. Zij maakt prachtige tassen die allemaal van vegan leer zijn. De tas is aan mij ter beschikking gesteld door de vegan eerlijke mode webshop Wolf and Storm.

Wat vind je van mijn outfit?

Foto’s: José Chan

Volg:

13 Reacties

 1. Avatar for Claire 20 maart 2017 / 09:46

  Wauw wat een toffe outfitpost Hailey! De jas staat je echt fantastisch. Wat leuk dat je die ook hebt geleend bij de kledingbibliotheek. Ik baal zo dat die niet bij mij in de buurt zit. Wat heeft José Chan ook mooie foto’s gemaakt!

  • Avatar for Hailey 20 maart 2017 / 21:19

   Dankjewel, Claire! Ze hebben ontzettend veel leuke dingen! En binnenkort kan je bij hen ook online kleding lenen, dus dat is voor jou misschien wel een optie!?

 2. Avatar for Sara | When Sara Smiles 20 maart 2017 / 11:42

  Prachtige foto’s en outfit! En ik vind je tas zo tof! En ik kende het merk Royal Bamboo nog helemaal niet, dus daar ga ik meteen eens naar kijken 🙂 Het is alleen maar extra duurzaam dat je jouw Primark heels nu blijft dragen, ondanks dat je er niet meer zou kopen. Livia Firth zou trots op je zijn met haar 30 wears, haha. Ik zit er ook aan te denken om kleding te lenen bij LENA, ik moet bekennen dat er nog nooit ben geweest. Goede reminder, thanks!

  • Avatar for Hailey 20 maart 2017 / 21:24

   Dankjewel, Sara! Ja, die jas is echt fantastisch! Aankomende winter weet ik wel wat ik ga lenen! <3 Royal Bamboo is echt een heel erg fijn merk! Ik weet zeker dat jij hun producten ook fijn gaan vinden! Bij Lena kan je binnenkort ook online kleding lenen, dus dat is ook heel makkelijk! Liefs!

 3. Avatar for Sophie 20 maart 2017 / 11:46

  Wat een leuke post! En een goed idee om ook echte outfits en items te laten zien op deze manier. Ik merk het op Naoki ook: als ik over duurzame mode blog vinden mensen het wel interessant, maar als ik daadwerkelijk items laat zien dan willen ze het ook echt kopen. Ik denk dat die mix dus goed is en dat je zo de meeste mensen bereikt en kunt inspireren 🙂

  • Avatar for Hailey 20 maart 2017 / 21:26

   Dankjewel, Sophie! Ik hoop het! Ik ben benieuwd hoe het bij mijn lezers het ontvangen en of het hen motiveert om vaker eerlijk te kopen. Ik hoop het! ?

 4. Avatar for Marlieke 20 maart 2017 / 12:04

  Wat is het een mooie shoot geworden! Echt een heel mooie look. Zo zie je maar weer dat fair fashion zó stijlvol kan zijn! We want more :D.

  • Avatar for Hailey 20 maart 2017 / 21:28

   Dankjewel, lieve Marlieke! Fair kan zeker mooi zijn! Binnenkort volgen de andere looks! Met nog betere foto’s van de tas! Dus stay tuned! <3

 5. Avatar for IRIS 20 maart 2017 / 13:20

  Wat een toffe foto’s zijn het geworden! Ik vind vooral de jas echt super mooi <3

  • Avatar for Hailey 20 maart 2017 / 21:29

   Dankjewel, iris! Ik bedank me ineens dat ik helemaal ben vergeten om te reageren op je berichtje over het afspreken ?! Sorry! Laat het maar weten zodra je weer in het westen bent, dan gaan we een datum prikken!

 6. Avatar for Lidia 20 maart 2017 / 15:33

  Wow wat istie tof geworden, prachtige foto’s! Enne ja die Primark restjes in je kledingkast, dat herken ik wel haha. Maar zoals Sara zegt, als het de #30 wears haalt dan ben je toch nog best duurzaam bezig;-).

  • Avatar for Hailey 20 maart 2017 / 21:30

   Dankjewel, Lidia! Ik ben ook heel blij met het eindresultaat! Gelukkig maar! Haha! Ja, mijn Primark restjes draag ik ondanks alles gelukkig met nog veel plezier! ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *