Follow my blog with Bloglovin

Fair fashion outfit | Vintage met een leather look

Outfit shoot blauwe blouse, leren short

Hailey 02 - Fair fashion outfit | Vintage met een leather look

Vandaag is het weer tijd voor een eerlijke outfit! In deze outfitpost laat ik je zien hoe ik geleende kledingstukken van Lena De Kledingbibliotheek combineer met kleding die ik al in mijn kast had hangen! Het korte broekje dat ik draag, doet mij extra verlangen naar de warme zomerdagen. Helaas blijven de tempraturen op dit moment nog wat achter, dus ik blijf gewoon korte broekjes dragen en doen alsof het al warm is, totdat het wél warm is!

De blouse

Hailey 12 1 - Fair fashion outfit | Vintage met een leather look

Toen ik bij door de collectie van Lena liep te struinen, viel mijn oog gelijk op deze mooie blauwe vintage blouse van SOMMERMANN. Ik vind deze kleur blauw erg mooi. Het is mij opgevallen dat dit type blauw goed past bij mijn huidskleur. Hierdoor zie ik er in deze kleur altijd levendig en gezond uit. Dat is nooit verkeerd!

De shorts

Hailey 14 1 - Fair fashion outfit | Vintage met een leather look

 Ik ben een enorme fan van de “leather look”. Wellicht dat dit volgens sommigen niet helemaal past bij de vegan-lifestyle, maar ik zie dat anders. Bij kleding is het, naar mijn mening, vaak duidelijk dat het gaat om een imitatiestof. Het is duidelijk in kledinglabel te vinden of het gaat om echt leer of om een imitatievariant. Veel schoenen en tassen worden bovendien ook van een imitatiestof gemaakt, en voor de meeste mensen is dit geen probleem. Voor mij geldt dit ook bij kleding.

Je zal me daarom wel vaker in een outfit zien met een leather look! Deze short is van het merk Every.Day.Counts. Ik leende deze bij Lena! Ik vind hem in erg leuk, wat jij?

De blazer

Hailey 09 - Fair fashion outfit | Vintage met een leather look

Ik combineer de short en de blouse met een blazer van H&M die ik nog in mijn kast had hangen. Ik heb enorm veel blazers, ik kan eigenlijk niet genoeg blazers hebben. In combinatie met de zwarte short maakt de blazer de outfit af, door ook bij het bovenlichaam de kleur zwart terug te laten komen.

De panty

Hailey 06 - Fair fashion outfit | Vintage met een leather look

Bij deze outfit draag ik een panty van het merk Swedish Stockings. Zij maken panty’s van gerecyclede (panty)garen. Zoals je op de foto kunt zien, heeft deze panty een leuk patroontje. Ik houd daar altijd wel van!

De schoenen

Hailey 04 - Fair fashion outfit | Vintage met een leather look

Dit zijn momenteel echt mijn favoriete schoenen. Ik heb ze zo’n 3 jaar geleden bij de H&M gekocht. Ze zijn dus niet per se duurzaam of eerlijk geproduceerd, maar ik houd wel enorm van ze. Daardoor mochten ze van mij toch op de foto worden gezet!

De tas 

Hailey 15 1 - Fair fashion outfit | Vintage met een leather look

Bij deze outfit draag ik een vegan leren tasje van Denise Roobel. De tas werd door vegan & fair fashion webshop Wolf & Storm ter beschikking gesteld. Bij Wolf and Storm verkopen ze alleen maar eerlijke en vegan mode. Je vindt daar ook allerlei verschillende soorten vegan tassen. Denise Roobel is één van de merken die ze daar verkopen. Mocht je nog op zoek zijn naar een vegan tas, dan kan ik je zeker aan raden om een kijkje te nemen in de webshop!

Hailey 17 - Fair fashion outfit | Vintage met een leather look

De sieraden

Hailey 16 - Fair fashion outfit | Vintage met een leather look

Bij deze look draag ik sieraden van een aantal verschillende merken. Ik combineer sieraden van Julia Otilia, met ringen van Taj en een horloge die ik al had van Ikki.

De “Bangle Bracelet Mat” armband, goudkleurige “Mini Leaf” ring, en de “Eucalyptus Leaf” oorbellen zijn van Julia Otilia. Deze sieraden zijn onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt op Bali. Ze zijn gemaakt van zoveel mogelijk duurzame en gerecyclede materialen. De sieraden van Julia Otilia zijn allemaal erg mooi en elegant! Ik ben echt dol op de stijl van deze sieraden!

Hailey 18 1 - Fair fashion outfit | Vintage met een leather look

De blauwe en de vingertop ring zijn van Taj. Ook deze ringen zijn op Bali gemaakt onder goede omstandigheden. Ze zijn gemaakt van gerecycled zilver. De sieraden van Taj zijn stoer en hebben een hele mooi boodschap! Ik schreef eerder al een artikel over Taj. Deze lees je hier.

De outfit op een rijtje 

Blouse – Lena de Kledingbibliotheek

Sieraden – Julia Otilia, Taj, Ikki

Short – Lena de Kledingbibliotheek

Tas – Wolf and Storm

Schoenen – H&M

Blazer – H&M

Wat vind jij van deze outfit?

 

 

Foto’s: By José Chan

Volg:

12 Reacties

 1. Avatar for Sara | When Sara Smiles 19 april 2017 / 13:56

  Tof! Ook dat je lid bent van LENA. Ik zat er pas ook aan te denken om dat eens te gaan doen, maar op de één of andere manier komt het er maar niet van. Goede reminder, dit! 🙂 En je Denise Roobol tas is mooi, zeg. De panty ziet er heel stevig uit, ook een merk dat ik binnenkort echt eens uit moet proberen. Ik heb echt een pantytrauma van al die slechte kwaliteitspanty’s en daardoor durf ik maar niet te investeren in een prijziger exemplaar. Maar deze ziet er goed uit!

  • Avatar for Hailey 21 april 2017 / 21:12

   Ze hebben nu een nieuw systeem! Daardoor kan je online zien welke kleren ze hebben. Misschien dat dit het makkelijker voor je maakt om ook bij ze te gaan lenen? Ze hebben wel veel leuke dingen, dus het is wat dat betreft zeker wel de moeite waard! De panty is heel stevig! Het voelt ook anders aan dan “normale” panty’s. Het blijft wel een kwetsbaar iets, dus je moet wel voorzichtig blijven, maar ik heb wel het idee dat ze wat beter tegen een stootje kunnen!

 2. Avatar for Ashley
  Ashley
  19 april 2017 / 15:47

  Oh, want a blouse like that! Love the color and the pussy-bow on the blouse! That blue is stunning on you! By the way, where can you buy the stockings? (I’m reading this with Google translate…I think it works pretty well but I wasn’t sure if the brand is Swedish or the stocking pattern is Swedish?). It’s a cool idea to recycle stockings, since we usually only throw them out if there’s a hole, which is kind of a waste.

  • Avatar for Hailey 21 april 2017 / 21:21

   Sweetie! It’s so great to hear from you! Thanks for your effort reading my blog with Google translate!❤ The brand of the stockings is called Swedish Stockings! I’m sure you can also find them in Germany, since the Germans are so much further with sustainability than the Dutch! This is their website: https://en.swedishstockings.com/. Hugs and kisses!

 3. Avatar for Sara | MevrouwMiauw 19 april 2017 / 22:16

  Wat een ontzettend leuke outfit. Die kobalt blauwe kleur staat je heel erg mooi. Ik vind de tas ook heel erg mooi. Perfect formaatje voor een dagje weg: niet te groot en niet te klein. Alles past er in. Zo’n formaat tas heb ik ook (ook een leren tweedehandse) en ik heb al veel opmerkingen gekregen van mensen die jaloers zijn. 🙂 haha.

  • Avatar for Hailey 21 april 2017 / 21:25

   Dankjewel, Sara! Ja, die tas is echt fantastisch! Inderdaad een ideaal formaat en echt een eye catcher! Leuk om te horen dat je veel complimenten krijgt met jouw tas! Leuk is dat altijd hè als je complimentjes krijgt voor iets waar je ook echt blij mee bent! Love that! <3

 4. Avatar for Lidia 20 april 2017 / 09:41

  Fantastische outfit en hele mooie foto’s Haily!! Ik vind de sieraden van Julia en Otilla ook zo mooi. Voor mijn verjaardag kreeg ik er een ring van, waar ik zo blij mee ben.

  • Avatar for Hailey 21 april 2017 / 21:29

   Wat leuk dat je een ring hebt gekregen van Julia Otilia! Ik vind haar sieraden ook zo ontzettend mooi! Zo elegant en stijlvol! Welke ring heb je gekregen?

 5. Avatar for Claire 22 april 2017 / 17:16

  Wauw deze outfit staat je echt fantastisch. Ik ben ook fan van de leerlook (vegan ofcourse). Enne wat staat blauw je inderdaad prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *