Follow my blog with Bloglovin

Help mee en maak Not A Factory een feit: 1000 T-shirts gemaakt door vluchtelingen

IN deze blog lees je alles over de crowdfunding Not a Factory, een project waarmee vluchtelingen in Griekenland werk krijgen.

Ondanks dat de krantenkoppen er niet meer vol mee staan komen er nog wekelijks (Syrische) vluchtelingen aan in Griekenland. Momenteel zijn er zo’n 60.000 vluchtelingen in Griekenland, merendeels uit Syrië. Veel van hen verblijven in vluchtelingenkampen. De situatie is vaak uitzichtloos en een perspectief op een betere toekomst ontbreekt. Daar wil de oprichter van het project “Not A Factory”, Maarten Hunink, verandering in brengen.

Daarom is Maarten een crowdfunding gestart. Met de opbrengst wil hij in Griekenland een kledingaterlier openen waar Syrische vluchtelingen T-shirts produceren. De T-shirts worden online verkocht. Zo biedt hij de vluchtelingen een kans op een betere toekomst en wordt de Griekse economie op een positieve manier ondersteund.

Hoe Not A Factory begon

not a factory 9 - Help mee en maak Not A Factory een feit: 1000 T-shirts gemaakt door vluchtelingen

De geestesvader van Not A Factory is Maarten Hunink. Maarten werkte anderhalf jaar als vrijwilliger in diverse vluchtelingenkampen in Griekenland. Hierdoor werd hij zich bewust van de noodzaak van banen voor vluchtelingen. Het geeft hen hoop, onafhankelijkheid en het voorkomt problemen zoals depressies en sociaal isolement.

In een vluchtelingenkamp in het noorden van Griekenland ontmoette Maarten Mohammed en Noor, een jong koppel die beide ervaren kledingmakers zijn. Zo kwam Maarten op het idee om een Not A Factory te starten. Not A Factory zorgt ervoor dat vluchtelingen aan het werk kunnen en zo in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

Crowdfunding

Not a factory 6 - Help mee en maak Not A Factory een feit: 1000 T-shirts gemaakt door vluchtelingen

Om het kledingalterlier werkelijkheid te maken is Maarten een crowdfunding gestart. Met het streefbedrag van € 34.000 kan de productie van 1.000 T-shirts worden gestart. Als je de crowdfunding steunt voor een bedrag van €34 ontvang je een shirt met daarop de tekst ‘This is not a T-shirt’. Deze tekst symboliseert precies wat Not A Factory is; van een lastige situatie iets moois maken. Daarom is het niet een T-shirt, het is veel meer dan dat.

Biologisch katoen van een Griekse producent

not a factory 8 - Help mee en maak Not A Factory een feit: 1000 T-shirts gemaakt door vluchtelingen

Het primaire doel van Not A Factory is vluchtelingen helpen. Maarten geeft behalve om mensen ook om de aarde en het milieu. Daarom zullen de T-shirts van Not A Factory worden gemaakt van biologisch katoen dat afkomstig is van een Griekse producent.

Steun de crowdfunding

Not a factory 3 - Help mee en maak Not A Factory een feit: 1000 T-shirts gemaakt door vluchtelingen

Je kunt de crowdfunding steunen via de website van Not A Factory. Je kunt het project steunen voor ieder bedrag. Als je het project steunt voor € 15 komt je naam op de muur van het atelier. Vanaf €34 ontvang je een shirt dat is gemaakt door één van de vluchtelingen. Dit geweldige project wil jij ook steunen, toch?

Not a factory 7 - Help mee en maak Not A Factory een feit: 1000 T-shirts gemaakt door vluchtelingen

Maak hier een donatie aan Not A Factory

 

Steun jij Not A Factory al?

 

Volg:
Deel deze blog!

4 Reacties

  1. Avatar for Roos
    Roos
    10 april 2018 / 19:47

    Woohoo! Love it! Tshirt gekocht :). ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *