Follow my blog with Bloglovin

MYOMY do goods Positive Icons campagne & vegan tassen

Myomy do goods positive icons

Afgelopen maandag was ik aanwezig bij de lancering van de Positive Icons campagne van MYOMY do goods . Voordat ik je meer vertel over deze campagne, even een disclaimer. MYOMY do goods staat bekend om haar leren tassen. Ondanks dat hun tassen zijn gemaakt van leer dat afkomstig is van dieren die zijn gestorven aan ouderdom of ziekte en de dieren dus niet zijn gedood voor de productie van de tassen, past MYOMY do goods niet één op één bij Palace of Bliss. MYOMY do goods heeft echter voor haar Positive Icons campagne een vegan tas van gerecyclede materialen geproduceerd. Aangezien zo’n vegan tas wél past bij Palace of Bliss en ik verbinding belangrijker vind dan verschillen, heb ik ervoor gekozen wel aanwezig te zijn bij het event.

Dat gezegd hebbende vertel ik je graag wat meer over het event, de Positive Icons campagne en de MYOMY do goods vegan tas!

Positive Icons expositie

DSC07843 - MYOMY do goods Positive Icons campagne & vegan tassen

MYOMY do goods bestaat dit jaar 10 jaar en heeft al sinds haar oprichting de doelstelling om een verschil te maken binnen de mode-industrie. Daarom worden al haar producten Fair Trade gemaakt. De ambachtslieden in India verdienen met hun vakwerk een eerlijk loon, gezondheidszorg en onderwijs voor de hele familie. De productie wordt zo milieuvriendelijk mogelijk gedaan.

Zo’n 10-jarig bestaan is een goed moment om de afgelopen jaren te evalueren en veranderingen in te zetten. Toen oprichtster Marja Baas onderzoek deed naar het type gebruiker van de MYOMY do goods tassen, ontdekte ze dat de meeste gebruikers mensen zijn die de ambitie hebben om iets goed te doen voor de wereld. Dit heeft Marja geïnspireerd om een campagne te lanceren waarbij het positieve verhaal van de dragers van de tassen wordt verteld.

Met deze campagne wil MYOMY do goods aantonen dat iedereen een ‘Positive Icon’ kan zijn en een impact kan maken. Hoe klein of groot ook. Of je nu een verantwoorde tas maakt of draagt of op een hele andere manier. Dat is een boodschap die mij in ieder geval ontzettend aanspreekt!

De Positive Icons campagne gaat gepaard met een foto-expositie van zestien bijzondere portretten en verhalen. De makers van de tassen spelen hier een hoofdrol, naast een aantal prominente Nederlanders die de tassen dragen. Onder de geportretteerden bevinden zich onder andere Willemijn Verloop, directeur van Social Enterprise NL, Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland en Victoria Koblenko.

De vegan tassen van MYOMY do goods

DSC07849 - MYOMY do goods Positive Icons campagne & vegan tassen

In samenwerking met de Utrechtse organisatie i-did Slow Fashion Movement heeft MYOMY do goods een drietal vegan tassen ontwikkeld. Deze tassen worden gemaakt van oude kleding van onder andere de landmacht en de zorgsector. I-did Slow Fashion Movement is een sociale onderneming die een werkplaats heeft in Utrecht. Hier werken vrouwen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn veelal vrouwen met een bijstanduitkering. Door hun werk bij i-did Slow Movement leren ze een ambacht en vergroten zij hun kans op een betere toekomst.

De samenwerking tussen MYOMY do goods en i-did zorgt dus niet alleen voor het hergebruik van oude kleding, maar ook voor een kans op een mooie toekomst voor vele mensen. Een win-win situatie, als je het mij vraagt!

DSC07882 - MYOMY do goods Positive Icons campagne & vegan tassen

DSC07846 - MYOMY do goods Positive Icons campagne & vegan tassen

De lancering

DSC07867 - MYOMY do goods Positive Icons campagne & vegan tassen

De lancering van de Positive Icons campagne werd gedaan door actrice en duurzame fashionista Victoria Koblenko. Ik bewonder Victoria al jaren. Eerst als jong meisje die iedere avond de avonturen van Victoria volgde bij Goede Tijdens Slechte Tijden. Tegenwoordig bewonder ik Victoria onder meer om het goede voorbeeld dat zij geeft op het gebied van duurzame mode. Zij durft haar bekendheid in te zetten om een duurzame levensstijl te promoten en I love that a lot! Het was dan ook erg leuk om haar in levende lijve te mogen zien! Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik een beetje star stuck was, maar desondanks wilde Victoria met mij op de foto! Waarvoor dank!

DSC07861 - MYOMY do goods Positive Icons campagne & vegan tassen

Na een interessant programma, waarbij een aantal van de positive icons hun verhalen vertelde, konden de foto’s van de icons worden bewonderd tijdens een expositie. Het was een interessante ochtend, die ontzettend goed georganiseerd was!

Ik hoop dat de campagne veel mensen inspireert om een positive icon te worden! Daar kunnen we er immers niet genoeg van hebben!

Zelf ook een positive icon worden?

Mocht deze campagne je aanspreken, dan is er goed nieuws. Je kunt zelf namelijk ook actief deelnemen aan deze campagne door je foto met een MYOMY tas te delen via social media. Voeg de hashtags #PositiveIcons en #MYOMYdogoods toe en maak kans op een reis voor twee personen naar India. Meer details hierover vind je op deze pagina. 

Was jij al bekend met de positive icons campagne van MYOMY do goods?

Volg:

1 Reactie

  1. Avatar for Kim 4 juni 2017 / 10:41

    Ja, ik vind het zo’n goede campagne! Toevallig afglopen dinsdag langs geweest voor een interview 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *