Follow my blog with Bloglovin

Fair fashion outfit || handgemaakte blazer & Molinis schoenaccessoire

In dit artikel vind je een fair fashion outfit bestaande uit een handgemaakte blazer en schoenaccessoires van molinis

Hailey 4 - Fair fashion outfit || handgemaakte blazer & Molinis schoenaccessoire

De zomer is voorbij en langzaamaan begin ik mijn oude (blog)ritme weer op te pakken. Hoe kan dat beter dan door deze nieuwe periode te beginnen met een nieuwe fair fashion look! Voor deze look heb ik mij in mijn favoriete kleur zwart gehuld. Om het zwart te compenseren heb ik een zeer kleurrijke muur op het NSDM-werf in Amsterdam uitgezocht. De look maak ik af door mijn favoriete (oude) pumps, in een nieuw jasje te steken. Lees dus snel verder om alle ins and outs van deze look te ontdekken!

De blazer

Hailey 6 - Fair fashion outfit || handgemaakte blazer & Molinis schoenaccessoire

Deze blazer vind ik echt te gek! Hij is gemaakt door een student van de Amsterdamse modeopleiding AMFI. Een paar jaar geleden was ik lid van de Facebook groep “Kleding gezocht/aangeboden”. In deze groep kun je tweedehandskleding kopen en verkopen. Op een dag kwam deze blazer voorbij in mijn tijdlijn. De maker, Claudia, had een hele collectie gemaakt voor haar afstuderen. Doordat ze naar New York ging verhuizen, kon ze de collectie niet langer bewaren en bood ze haar afstudeercollectie aan via Facebook. Aangezien deze blazer helemaal mijn stijl is wilde ik hem wel hebben!

Doordat ik niet zo lang ben, is de blazer voor mij wat oversized. Maar als ik ervoor zorg dat ik hakken draag, is dat geen enkel probleem. Verder heeft de blazer een leatherlook kraag en mouwen van netstof. Dit geeft de blazer een unieke look waar ik enorm van houd!

Deze blazer is eerlijk, omdat hij lokaal en handgemaakt is onder goede omstandigheden. Ik vind de blazer extra bijzonder doordat ik weet wie het kledingstuk heeft gemaakt en waarom ze het heeft gemaakt!

Hailey 9 - Fair fashion outfit || handgemaakte blazer & Molinis schoenaccessoire

Hailey 8 - Fair fashion outfit || handgemaakte blazer & Molinis schoenaccessoire

Pumps in een nieuw jasje met Molinis

Hailey 13 - Fair fashion outfit || handgemaakte blazer & Molinis schoenaccessoire

Weet je nog de pumps die ik lang geleden kocht bij Primark, maar nu nog steeds erg graag draag? Ik heb ze in een nieuw jasje gestoken met een opzetstukje van Molinis!

Molinis is een schoenen accessoiresmerk. Met de opzetstukjes van Molinis krijgen je oude schoenen een nieuwe look. Zo kun je iedere dag nieuwe schoenen dragen, zonder dat je nieuwe schoenen hoeft te kopen. Op een comfortabele en duurzame manier kan je zo variatie aanbrengen aan je schoenencollectie.

De oprichtster van Molinis, Esther Megens, kwam in 2007 op het idee om opzetstukken voor schoenen te maken, omdat haar achillespees 10 centimeter te kort zijn. De dokter had haar aangeraden om altijd pumps dragen, omdat dit het beste past bij de stand van haar achillespees.

Doordat het lopen op pumps vaak uitdagingen met zich meebrengt (zoals een hak die tussen twee stenen blijft hangen), ging zij op zoek naar een manier om haar pumps comfortabeler te maken. Zo ontstond uiteindelijk het idee om opzetstukken te maken voor haar pumps en daarmee was Molinis geboren! Molinis geven extra steun in je pump, waardoor je pumps aanvoelen als enkellaarsjes. Daarnaast zien ze  er ook ontzettend leuk uit!

Molinis heeft een ruime collectie, dus je kunt voor iedere gelegenheid een nieuwe look creëren. Molinis worden in Portugal met de hand gemaakt. Een deel van de collectie is gemaakt van vegan leer. Ben je benieuwd naar de andere Molinis, neem dan een kijkje op hun website.

De broek

Hailey 1 - Fair fashion outfit || handgemaakte blazer & Molinis schoenaccessoire

De broek die ik draag bij deze look is van Supertrash. Toen Supertrash net was gelanceerd was ik hier een groot fan van. Hun kleding valt helemaal in mijn smaak. Helaas is Supertrash geen eerlijk merk, waardoor ik nu niet meer bij ze koop. Maar deze leather look broek draag ik nog graag! Gelukkig is hij goed te combineren met andere eerlijke en bewuste kledingstukken!

Wat vind jij van deze fair fashion look? Laat het mij weten!

Volg:
Deel deze blog!

1 Reactie

  1. Avatar for Lidia 8 september 2017 / 06:50

    Wat eenntof idee, opzetstukken voor pumps! Ik heb ze ook wel eens voor sneakera gezien, maar dit is echt classy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *