Follow my blog with Bloglovin

Waarom luchtzuiverende planten goed zijn voor je gezondheid

Waarom luchtzuiverende planten goed zijn voor je gezondheid

De kans is groot dat jij, net als ik, iedere dag je best doet om gezond te leven. Je eet gezond, slaapt genoeg en sport regelmatig. Helemaal top!

Maar let je er ook op dat de lucht in je huis een beetje gezond is? Tot een tijd geleden, deed ik dit niet… Helemaal nu wel veel thuis zitten vanwege de Coronacrisis is het extra belangrijk om de lucht in je woning zuiver te houden.

Vervuilde lucht in huis

Zonder dat je het door hebt, adem je dagelijks vervuilde lucht in. Binnenshuis is dit zelfs meer dan buiten! Wow!

Dit komt onder andere doordat de spullen in ons huis schadelijke stoffen uitstoten. Daarnaast zorgt adem en zweet er ook voor dat de lucht in huis wordt vervuild. Niet een heel fijn idee, maar helaas wel waar.

Doordat woningen en gebouwen zo goed geïsoleerd zijn, blijven veel van deze schadelijke stoffen in huis hangen.

Sick building syndrome

Deze vervuilde lucht kan ook effect hebben op je gezondheid. Denk aan klachten zoals:

 • hoofdpijn
 • droge ogen
 • astma
 • luchtwegproblemen
 • duizeligheid
 • concentratieproblemen

Deze klachten worden ook wel de ‘sick building syndrome’ genoemd. Mocht je op kantoor werken en heb je tijdens het werk last van deze klachten? Dat zou zo maar te maken kunnen hebben met de luchtkwaliteit.

Plants to the rescue!

Luchtzuiverende planten Greenlifeshop 1440x2163 - Waarom luchtzuiverende planten goed zijn voor je gezondheid

Gelukkig is er een simpele oplossing voor dit probleem, namelijk planten! Uit een onderzoek van NASA uit de jaren ’80 is zelfs gebleken dat sommige planten wel 70 tot 80% van de schadelijke stoffen uit de lucht te halen! Luchtzuiverende planten kunnen via hun bladeren en stam schadelijke stoffen uit de lucht opnemen en neutraliseren. Ook zetten ze CO2 om in zuurstof. Dit zorgt voor een hogere luchtvochtigheid, wat een positief effect heeft op hoe je je voelt. Eventuele gezondheidsklachten kunnen al binnen drie dagen na het plaatsen van een plant verdwijnen!

Daarnaast zien planten er natuurlijk ook super leuk uit in je huis, dus alleen maar reden te meer om je huis vol te zetten met planten!

Luchtzuiverende planten van Green LifestyleStore.nl

Luchtzuiverende planten Greenlifestylestore 1440x1071 - Waarom luchtzuiverende planten goed zijn voor je gezondheid

Ik mocht laatst een plant uitzoeken bij de online plantenwinkel GreenLifestyleStore.nl. Deze webshop is opgericht door de plant loving zusjes Britt en Denise. Zij kopen de planten in bij Nederlandse kwekers, waardoor je verzekerd bent van de beste kwaliteit. Het doel van de zusjes is om je te helpen bij het creëren van een groene, gezonde en stijlvolle leefomgeving. Dat doen de planten perfect!

Ik koos voor 2 beauties:

BANANENPLANT (MUSA)

 SLAGERSPLANT (ASPIDISTRA ELATIOR)

De Bananenplant is een echte luchtzuiverende plant. De Slagersplant is dat iets minder, maar doet nog steeds zijn werk.

Andere goede luchtzuiverende planten zijn:

1. Scindapsus pictus

2. Monstera

3. Aloë vera

4. Ficus elastica

5. Parijsvogelplant (strelitzia)

6. Philodendron xanadu

7. Varens

Green Lifestyle Store verkoopt ze allemaal, dus neem zeker een kijkje op hun website. De planten zijn trouwens ook heel betaalbaar! Zeker een aanrader wat mij betreft!

Een plant online bestellen? Dat gaat toch niet goed?

Greenlifestylestore.nl 1440x1920 - Waarom luchtzuiverende planten goed zijn voor je gezondheid

Ik had nog nooit een plant online besteld, dus ik vroeg me af of dat wel goed zou gaan. Tot mijn grote verbazing werden mijn planten in 2 te gekke dozen geleverd! De dozen zien er zo leuk uit! Die wilde ik eigenlijk ook een mooi plekje geven!

De platen zaten stevig ingepakt en zijn helemaal heel aangekomen. De planten zaten al in een mooie pot, dus ik hoefde ze alleen uit de doos te halen en ze te installeren op hun nieuwe plekje.

Mocht je nog op zoek zijn naar een mooie luchtzuiverende plant of een leuk cadeau, dan raad ik het je zeker aan om een kijkje te nemen in de webshop van Green Lifestyle Store. Er zit vast iets leuk voor je bij!

Welke luchtzuiverende plant ga jij in huis halen? 

Pin voor Later - Waarom luchtzuiverende planten goed zijn voor je gezondheid
Luchtzuiverende planten en de greenlifestylestore 6 - Waarom luchtzuiverende planten goed zijn voor je gezondheid
Volg:
Deel deze blog!

1 Reactie

 1. Avatar for floris
  floris
  22 oktober 2020 / 15:28

  Interessante blog om te lezen. Ik zal meer van zulke planten moeten aanschaffen. Ik had nooit hieraan gedacht. Ik zag planten als een manier om een ruimte een andere sfeer te geven. Deze blog zal ik zeker verder delen. Dank je voor het delen van deze informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *