Follow my blog with Bloglovin

Life Improvement Tag: hoe ik mijn doelen probeer te bereiken

Life improvement tag

Life improvement tag - Life Improvement Tag: hoe ik mijn doelen probeer te bereiken

Een goede manier om een blogger beter te leren kennen is door midden van een “blogtag”.  Een blogtag is een vragenlijst over een bepaald onderwerp, die de blogger kan invullen. Zo kan jij meer te weten komen over je favoriete bloggers. Ik heb nog niet eerder zo een tag ingevuld, dus het leek mij hoog tijd om “met de billen bloot” te gaan.

Linda van blog Streets Ahead heeft een Life Improvement tag gemaakt, waarbij je vragen beantwoordt over je dromen en doelen. Zoals je misschien wel weet ben qua carrière de balans aan het opmaken. Het leek mij daarom een goed idee om deze tag in te vullen. Zo kan ik mijn dromen reflecteren en leer jij iets meer over mij. Oh ja, en je kan deze tag natuurlijk ook voor jezelf invullen! Wie weet wat jij daar allemaal nog in ontdekt!

Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven?

Poeh, dat is gelijk een pittige vraag om mee te beginnen. Wat mij typeert is dat ik een duizendpoot ben met verschillende interesses. Ik blog, ik doe yoga en paaldans, ik kan goed in organiseren, ik zing. Als ik mijn leven op zo’n manier kan inrichten dat ik met al mijn talenten geld kan verdienen, dan zou ik heel erg blij zijn. Een concrete droom op dit moment is dat ik in ieder geval hoop ik dat mijn blog blijft groeien en een groen platform mag worden waar mensen door geïnspireerd worden. Dit is nu al mijn eigen bedrijfje en dat wil ik met veel liefde laten groeien tot een BEDRIJF!

Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom?

Ik steek veel tijd en aandacht in mijn blog. Iedere dag ben ik er eigenlijk wel mee bezig. Dit kan zijn door een nieuwe blogpost te schrijven, met mensen te spreken of events te bezoeken. Alles om mijzelf en mijn blog te blijven ontwikkelen en laten groeien. Verder ben ik veel aan het sporten en sportles aan het geven, zodat ik mij ook op dit gebied verder ontwikkel. Ook voer ik veel netwerkgesprekken in de hoop waardevolle connecties op te doen én om zo meer zicht te krijgen op het pad dat ik het beste kan volgen.

Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken?

Zoals je misschien wel weet heb ik op dit moment geen vaste baan. Mijn doel is om dit jaar weer een baan te vinden. Dit kan bij een werkgever zijn, maar als ik mijn werk als ZZP´er kan uitbreiden, dan is dat ook goed. Hoe en wat ben ik op dit moment aan het ontdekken. Zoveel is denk ik al wel duidelijk geworden uit mijn vorige antwoorden! Het is nog niet heel concreet, maar dat er brood op de plank moet, dat is wel duidelijk!

Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen?

Heb doorzettingsvermogen. Blijven durven om je doelen na te streven. Ook al hoor je 100 keer een “nee”, blijf door gaan. Je hebt maar één “ja” nodig om je doelen te bereiken. Dus blijf je doelen nastreven.

Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst?

Ik heb een dagplanner waar ik iedere dag op schrijf wat ik moet doen. Ook maak ik een verdeling tussen taken die belangrijk zijn en prioriteit hebben en taken die belangrijk zijn maar kunnen wachten. Zo heb ik voor mijzelf een duidelijk overzicht van wat prioriteit heeft.

Hoe ga je te werk in een super drukke periode?

Een goede duidelijke planning maken, zoals ik hierboven heb omschreven. Verder geef ik mijzelf in zo een periode ook mini-deadlines. Iedere taak geef een x-aantal minuten/uren om aan te werken. Na die tijd moet de taak af zijn. Zo motiveer ik mijzelf om door te werken en al mijn taken af te tikken. Verder probeer ik altijd mijn hoofd koel te houden. Tussendoor ontspannen met een lesje yoga kan verfrissend helpen. Dit geeft vaak nieuwe energie heb om weer vol aan de bak te gaan.

Wat is jouw #1 planning tip?

Maak je planning realistisch. Als je 25 grote taken wilt afronden op één dag, dan is de kans groot dat je je to-do lijst niet af krijgt. Bovendien is het gevaar dat zo’n lange to-do-lijst demotiverend werkt. Dus maak je planning niet te groot en realistisch. Zo blijf je gemotiveerd.

Wat is jouw ochtendritueel?

Mijn dag begint altijd met knuffelen met Uk en Lizz. Als ik opsta zitten zij smachtend of vol verlangen te wachten op brokjes, dus die geef ik hen altijd als eerste en ze krijgen dan gelijk een aai over hun bol. Verder probeer ik vaak ’s ochtends naar yoga te gaan. Als ik dat niet doe, dan begin ik de dag meestal met het lezen van een aantal blogs onder het genot van een zelfgemaakte smoothie.

Waarvan krijg je energie? Waarom?

Dat zijn verschillende dingen zoals goede gesprekken, mijn doelen behalen, productie werken en sporten. Maar ik kan ook heel erg veel energie geef is een mooie dag, spelen met Uk en Lizz en lekker koken en/of eten.

Wat doe je in het geval van een mental breakdown?

Accepteren dat het even niet gaat en even een break nemen. Dan maak ik iets lekkers te eten en ga ik een serie kijken. De volgende dag probeer ik me weer bij elkaar te rapen en verder te gaan met hetgeen ik aan het doen was.

Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?

The Talking Dress van Marieke Eyskoot inspireert mijn enorm om mijzelf verder te blijven ontwikkelen op het gebied van eerlijke kleding. Verder inspireert Flow Magazine mij keer op keer om het beste uit mijzelf te halen!

Welke film (of serie, of documentaire) heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?

Uhm, dat zou ik zo snel niet weten. Ik heb nog een aantal documentaires die ik graag zou zien, maar waar ik nog niet aan toe ben gekomen. Dus die hebben mij nog niet kunnen inspireren.

Welke blog inspireert of motiveert jou het meest? Waarom?

Er zijn veel blogs die ik volg en die ik allemaal op hun eigen manier inspirerend vind. In mijn blogpost over vrouwen die mij inspireren heb ik de blogs Naoki.nl en degroenemeisjes.nl genoemd. Deze dames inspireren mij om het beste uit mijzelf te halen. Andere blogs die ik heel fijn vind zijn Chapter Friday, Zanita en Career Girl Daily.

Welke doelen hoop jij te bereiken in het komende jaar?

Volg:

4 Reacties

  1. Avatar for Linda 20 april 2016 / 08:53

    Wat leuk dat je hem hebt ingevuld! Mooie antwoorden ook. Ik ga je nog even toevoegen aan het overzicht van de Life Improvement Tag dat ik een paar dagen terug deelde!

    • Avatar for Hailey 20 april 2016 / 10:12

      Leuk dat je er zo snel op reageert, Linda! En heel erg leuk dat je mij toevoegt aan het overzicht op je website. Je hebt een super mooie blog, dus het is een eer om daar tussen te mogen staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *