Follow my blog with Bloglovin

Even voorstellen: konijntjes Uk & Lizz

Uk & Lizz

Uk en Lizz 6 - Even voorstellen: konijntjes Uk & Lizz

Zoals je misschien weet ben ik de troste bezitter van twee konijntjes, Uk en Lizz. In de afgelopen paar maanden heb ik weleens iets over ze verteld (zie hier), maar ik heb ze nooit echt goed aan je voorgesteld. Ik vond het hoog tijd worden om hier verandering in te brengen! Daarom stel ik vandaag met gepaste trots nader aan je voor: Uk en Lizz!

Uk

Uk Lizz 2 - Even voorstellen: konijntjes Uk & Lizz

Uk is mijn jongentjeskonijn of rammelaar in correct Nederlands. Uk is een Nederlands hangoordwerg konijn en hij is twee jaar oud. Uk kwam bij mij wonen toen hij ongeveer vijf maanden oud was. Ondanks dat ik wist dat je huisdieren beter niet in de dierenwinkel kan kopen, komt Uk van de Pet’s Place.

Ik speelde al een tijdje met de gedachte om een konijntje te halen, toen ik Uk ontmoette in de dierenwinkel. Hij wist heel schattig mijn aandacht te trekken door zijn pootjes door de tralies van het hok te steken. Ik was op slag verliefd! Aangezien Pet’s Place er om bekend staat dat zij anders met hun konijnen omgaan dan de meeste dierenwinkels, besloot ik Uk toch mee te nemen. Dit kon overigens niet meteen omdat Uk nog niet op zwaar genoeg was. Twee weken nadat wij elkaar ontmoetten mocht Uk mee en inmiddels woont hij al twee jaar bij mij!

Uk is een echte dondersteen. Hij houdt niet echt van knuffelen. Meestal gaat hij ervandoor als je hem probeert te aaien, maar zo nu en dan (meestal als hij net wakker wordt) dan vindt hij het wel fijn om geknuffeld te worden. Maar vergis je niet, als Uk er genoeg van heeft, dan krijg je eerst een duw en daarna gaat hij er vandoor. Haha!

Uk Lizz 8 - Even voorstellen: konijntjes Uk & Lizz

Ik noemde Uk al een dondersteen, dat komt ook omdat hij ontzettend goed is in dingen slopen! Alle plinten in mijn woning zijn aangevreten en dat is allemaal het werk van Uk. Ook zitten er tandjes in mijn boekenkast, keukenstoelen en eettafel. Uk heeft een huis vol met speelgoed, maar iets kapot maken wat eigenlijk niet mag is natuurlijk veel leuker! Verder houdt Uk en ook van om stiekem mijn slaapkamer binnen te sluipen (wat niet mag), om vervolgens onder het bed dozen kapot te maken.

Uk houdt verder veel van slapen. Met een grote regelmaat schrik ik me een ongeluk omdat Uk er levenloos bij ligt. Gelukkig droomt hij vaak over eten en is hij tijdens zijn slaap druk aan het kauwen, waardoor ik weet dat hij nog leeft!

Uk Lizz 1 - Even voorstellen: konijntjes Uk & Lizz

Bijna dagelijks schrik ik me dood omdat Uk en zo bij ligt.

 

Uk en Lizz 3 - Even voorstellen: konijntjes Uk & Lizz

Of zo!

Over eten gesproken, daar houdt Uk wel van! Uk houdt in het bijzonder veel van banaan en wortels. Uk houdt van eten, maar hij is ook kieskeurig. Hij eet lang niet alles. Spinazie, meloen, komkommer daar houdt Uk niet van!

Uk kan goed bedelen om een koekje! Hij rent dan de hele tijd achter mij aan en loopt tussen mijn voeten door. Aangezien Uk geen knuffelkont is, weet ik dat hij een koekje wilt als hij zo doet. En ik ben zo’n zacht ei die dat koekje ook altijd geeft…

Lizz

 

Uk en Lizz 5 - Even voorstellen: konijntjes Uk & Lizz

Mijn meisjeskonijn (of voedster) heet Lizz. Lizz is een Lotharinger en zij is nu 1,5 jaar oud. In dit artikel vertelde ik je al uitgebreid hoe Lizz en ik elkaar hebben gevonden. Ik wilde een vriendinnetje voor Uk hebben en via de konijnenopvang is Uk gekoppeld aan Lizz.

Lizz is een totaal ander konijn dan Uk. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua innerlijk. In tegenstelling tot Uk, houdt Lizz ontzettend van knuffelen. Als je Lizz een aai over de bol geeft, gaat zij altijd even herzitten zodat ze optimaal kan genieten van haar aaitjes. Ook steekt Lizz regelmatig haar koppie onder mijn hand zodat ik weet dat ik haar moet aaien. Als ze door het huis rondloopt en ze wil geaaid worden dan duwt ze tegen mijn been. Dan weet ik tenminste dat het knuffeltijd is!

Uk Lizz 9 - Even voorstellen: konijntjes Uk & Lizz

Lizz is ook een heel erg braaf konijn. Als zij iets ondeugends doet en je zegt “Lizz, nee” dan houdt ze altijd gelijk op waar ze mee bezig is. Uk daarentegen die heeft nog nooit van het woord “nee” gehoord en gaat altijd onverstoord verder! Ik vind het altijd zo zoet om te zien dat Lizz zo braaf luistert!

Uk en Lizz 4 - Even voorstellen: konijntjes Uk & Lizz

Lizz kijkt heel boos, maar ze is heel lief hoor! Echt waar!

Verder houdt Lizz ontzettend veel van liggen op een yogamat. Als ik mijn yogamat tevoorschijn tover, komen zowel Uk als Lizz altijd heel nieuwsgierig kijken wat ik aan het doen ben. Lizz maakt altijd heel veel vreugdespongetjes (ook wel “binkies” genoemd) als de yogamat er ligt. Daarom heb leg ik geregeld ’s avonds een oude mat voor haar neer zodat ze daar lekker vrolijk op kan springen!

Ook Lizz houdt heel veel van banaantjes, maar ook aardbeien vindt ze erg lekker! Lizz houdt eigenlijk wel van al het eten. Daar waar Uk vaak zijn neus ophaalt voor nieuwe dingen, probeert Lizz altijd in ieder geval een hapje en meestal eet ze ook alles op!

Uk en Lizz - Even voorstellen: konijntjes Uk & Lizz

Hopelijk heb je nu een beetje een beter beeld van wie Uk en Lizz zijn! Ik kan denk ik nog wel vijftien A4’tjes vol schrijven over Uk en Lizz, maar voor vandaag houd ik het maar hierbij! Ik vind het in ieder geval heel gezellig dat Uk en Lizz bij mij wonen en ik ben ontzettend blij met ze!

Heb jij ook huisdieren? Zo ja, wat voor soort en hoe heten ze?

 

Volg:

7 Reacties

 1. Avatar for Marieke 12 september 2016 / 18:47

  Aguuuut wat een schátjes! Ik schrik me ook regelmatig dood van mijn konijn (die helaas geen konijnenvriendje wil door een trauma dat ze heeft opgelopen bij de vorige eigenaar 🙁 ) die dan héél erg geflopt is…! Eén keer dachten mijn vriend en ik echt dat ze dood was, maar toen kwam ze ineens weer slaperig met d’r koppie overeind. Als ik ze zo bij elkaar zie (zo lief als ze elkaar wassen!) vind ik het stiekem wel jammer dat Nibbit geen vriendje wil, maar ach, zo is ze nu eenmaal gelukkiger 🙂

  Super leuk je blog trouwens! Ik heb ook een jaar gepaaldanst (super leuk!), maar ben helaas gestopt omdat ik me volop op het hardlopen wilde concentreren. Ik ga je volgen 🙂

  • Avatar for Hailey 13 september 2016 / 11:29

   Oh, wat jammer dat Nibbit geen vriendje wil! Maar wel goed dat jij hebt geprobeerd om haar te koppelen! Als ze niet wil en alleen blijer is, dan is dat zeker goed! Sommige konijntjes vinden dat fijn! Maar twee konijntjes is inderdaad wel heel erg gezellig hoor! Ze zijn heel lief voor elkaar en halen samen konijnenkwaad uit, heel erg zoet!

   Grappig dat jouw konijntje ook vaak slaapt alsof ze dood is! Dat verschilt geloof ik wel per konijn. Uk doet dit bijna dagelijks, Lizz heb ik hier nog nooit op kunnen betrappen. Sterker nog, volgens mij slaapt Lizz nooit! Haha! Die zit altijd en het is niet aan haar af te zien dat ze slaap!

   Dankjewel voor je complimentje! Super lief om te horen!! Leuk dat je ook hebt gepaaldanst! Ik heb het juist anders om! Ik heb een tijdje hard gelopen, maar ben gestopt zodat ik meer kan paaldansen! Jij hebt ook een leuke blog! Ik volg je terug! Gezellig!

  • Avatar for Hailey 23 maart 2017 / 12:33

   Zo leuk, Stephanie! Konijntjes zijn inderdaad the best! Ik heb trouwens drie weken geleden een clickertraining gevolgd en ben nu met mijn konijntjes aan het trainen! Hopelijk lukt het me om ze een paar kunstjes – zoals “lig op schoot en vindt het fijn” – aan te leren! Het artikel over jouw konijntjes is zo leuk! Het toverde een glimlach om mijn gezicht! Uk heeft overigens zeker wel facistische trekjes, dus daar heb ik mijn handen aan vol ;-)! Liefs!

   • Avatar for Stephanie 29 maart 2017 / 07:24

    Clickertraining! Wat leuk. Ik heb ooit het apparaatje gekocht, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet geoefend heb. Wel doe ik vaak spelletjes met de konijnen. Dat ze met hun neusje moeten ruiken waar een sloepje zit en dan iets moeten optillen of wegschuiven bijvoorbeeld. Succes met het ‘clickeren’. Zullen je konijnen prachtig vinden!

 2. Avatar for Jenn 7 april 2017 / 08:34

  Wat een schatjes! Wij hebben op dit moment nog 4 konijntjes, maar het aantal heeft nogal gewisseld de afgelopen jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *