Fair fashion outfit || nieuwe combinaties maken met een jumpsuit als basis

Fair fashion outfit || nieuwe combinaties maken met een jumpsuit als basis

Bij deze fair fashion outfit laat ik je zien hoe ik een nieuwe outfit heb gecreerd door nieuwe combinaties te maken. Daarbij draag ik ook sieraden van het fair trade sieradenmerk fairbeads

Sinds ik mij bezighoud met fair fashion, ben ik op zoek gegaan naar manieren om mijn kledingkast te herontdekken. In plaats van nieuwe combinaties kopen, is het namelijk ook vaak mogelijk om nieuwe combinaties te creëren met kleding die je al hebt. Door kledingstukken bij elkaar te dragen die op het eerste gezicht “out of the box” lijken, kun je zomaar een nieuwe favoriete outfit ontdekken.

Voor de fair fashion outfit die ik je vandaag laat zien ben ik in mijn kast gedoken om te zien of ik een combinatie kon maken die ik nog niet eerder had gedragen en ik kan je vertellen, ik ben zeer tevreden over het resultaat!

Hoe ik te werk ben gegaan: de jumpsuit als basis

Bij deze fair fashion outfit laat ik je zien hoe ik een nieuwe outfit heb gecreerd door nieuwe combinaties te maken. Daarbij draag ik ook sieraden van het fair trade sieradenmerk fairbeads

Mijn inspiratie om een nieuwe combinatie te maken begon bij de jumpsuit die ik draag. Deze jumpsuit heb ik al een paar jaar in mijn kast liggen en ik beschouw hem als een echt zomer item. Hij heeft geen mouwen en een luchtige rug. Vaak draag ik hem zelfs alleen als ik op vakantie ben. Wat luchtige sandaaltjes eronder, zon op mijn bol en klaar.

Tijdens het opruimen kwam ik de jumpsuit tegen en ik kwam tot de ontdekking dat ik hem eigenlijk te leuk vond om hem alleen maar in de zomer te dragen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een manier om de jumpsuit te stylen, zodat hij ook in de koudere maanden te dragen is. Ik voegde wat (fair) fashion items die ik al had en graag draag er aan toe ét voila, mijn nieuwe outfit was klaar.

Bij deze fair fashion outfit laat ik je zien hoe ik een nieuwe outfit heb gecreerd door nieuwe combinaties te maken. Daarbij draag ik ook sieraden van het fair trade sieradenmerk fairbeads

De blazer 

Bij deze fair fashion outfit laat ik je zien hoe ik een nieuwe outfit heb gecreerd door nieuwe combinaties te maken. Daarbij draag ik ook sieraden van het fair trade sieradenmerk fairbeads

Weet je nog dat ik vorig jaar zomer een kledingruilevent organiseerde? Tijdens dit event was ik veel te druk met alle organisatorische dingen om echt met ruilen bezig te zijn. Toen het event eenmaal liep, had ik tijd om even langs de rekken te struinen. Mijn oog viel op deze blazer. Zoals je misschien wel weet, ben ik een groot fan van kleding met nep leren elementen. Verder bestaat een groot deel van mijn kast uit blazers. Deze vondst was dus een combinatie van de best of both worlds. Hij zat me als gegoten en sindsdien zijn deze blazer en ik bijna onafscheidelijk.

Wel is het zo dat ik hem altijd op een zwarte rok draag. Ziet er prima uit, maar heel spannend is het niet. Door de blazer te combineren met de jumpsuit, is deze outfit herfstproof. Als het koud is kan ik er zelfs stiekem een shirtje onder dragen. Zolang ik mijn blazer aanhoud is er niemand die het ziet! Haha! Doordat de jumpsuit zwarte details heeft, matcht de blazer extra goed. Verder zorgt de blazer er ook voor dat de jumpsuit een klassieke uitstraling krijgt.

De hoed

Bij deze fair fashion outfit laat ik je zien hoe ik een nieuwe outfit heb gecreerd door nieuwe combinaties te maken. Daarbij draag ik ook sieraden van het fair trade sieradenmerk fairbeads

De hoed die ik draag is een hoedje dat ik vond tijdens de Vintage Kilo sale waar ik een tijdje geleden naar toe ging. Het is redelijk klein hoedje en de rand is wat rommelig. Hij is niet perfect geperst zoals je dat bij een nieuw hoedje van dit soort zou zien. Dit geeft de hoed nog net iets meer een vintage feel. Ik denk me zo in dat het hoedje van een oudere dame is geweest die hem heel vaak heeft gedragen. Zo vaak zelfs, dat de rand niet meer recht is.

Door het hoedje toe te voegen wordt de outfit wat stoerder. Ik houd er wel van!

Bij deze fair fashion outfit laat ik je zien hoe ik een nieuwe outfit heb gecreerd door nieuwe combinaties te maken. Daarbij draag ik ook sieraden van het fair trade sieradenmerk fairbeads

De sieraden

Bij deze fair fashion outfit laat ik je zien hoe ik een nieuwe outfit heb gecreerd door nieuwe combinaties te maken. Daarbij draag ik ook sieraden van het fair trade sieradenmerk fairbeads

De sieraden die ik draag bij deze outfit zijn van het fair trade merk FairBeads. Dit is een sieraden en accessoiremerk dat Afrikaanse dames (en een aantal heren) de kans geeft om hun sieraden te verkopen in Nederland. Zo kunnen zij een eerlijke prijs krijgen voor de producten die zij maken en dat geeft hen de kans om een betere toekomst op te bouwen.

De ring die ik draag is gemaakt van metaal met daarin een kraal van gerecycled glas. Het is met de hand gemaakt in Nairobi, Kenia. De ketting met kralen van gerecycled glas  is gemaakt in Ghana. Doordat de kralen een redelijk neutrale kleur hebben, kleuren ze mee met de kleding die je eronder draagt. Daardoor past de ketting heel goed bij iedere outfit! De ketting is verder afgewerkt met staal.

De kleuren van de sieraden geven de outfit nog een extra kleurtje om het visueel nét wat interessanter te maken.

Ik had onlangs een interview met de oprichtster van FairBeads, Malou Tichelaar. Het hele interview lees je hier.

Bij deze fair fashion outfit laat ik je zien hoe ik een nieuwe outfit heb gecreerd door nieuwe combinaties te maken. Daarbij draag ik ook sieraden van het fair trade sieradenmerk fairbeads
De kousen 

Bij deze fair fashion outfit laat ik je zien hoe ik een nieuwe outfit heb gecreerd door nieuwe combinaties te maken. Daarbij draag ik ook sieraden van het fair trade sieradenmerk fairbeads

Al als jong meisje vond ik het heel mooi als meiden een rokje combineerde met hoge sokken. Na lang zeuren kreeg ik op een gegeven moment zulke overkniekousen. Helaas durfde ik ze uiteindelijk nooit te dragen. Het is toch net even anders dan normaal en daardoor voelde ik me toch wat onzeker.

Velen jaren laten heb ik me hier overheen weten te zetten en durf ik de overkniekousen te dragen. Wel moet ik toegeven dat dit de eerste keer is dat ik de kousen in het openbaar draag. Ik voel me toch nog steeds een beetje zelfbewust in de kousen. Stom eigenlijk, wat het ziet er hartstikke leuk uit, al zeg ik het zelf.

Door deze overkniekousen wordt de outfit geschikt om in de winter te dragen.  Zijn alleen de kousen te koud? Dan draag je er stiekem een huidkleurige panty onder en is het al een stuk warmer! Verder maken ook deze sokken de outfit ook net wat meer edgy.

De schoenen

Bij deze fair fashion outfit laat ik je zien hoe ik een nieuwe outfit heb gecreerd door nieuwe combinaties te maken. Daarbij draag ik ook sieraden van het fair trade sieradenmerk fairbeads

De schoenen zijn van het vegan schoenen- en tassenmerk Matt & Nat. In plaats dierlijke materialen gebruiken ze  gerecyclede PET-flessen, nylon, kurk, karton. Het vegan leer wordt gemaakt van PU (polyurethane) en in een enkel geval wordt PVC (polyvinylchloride) gebruikt om de levensduur van de producten te verkopen. Matt & Nat heeft daarover aangegeven dat ze dat zo min mogelijk doen. Verder worden alle producten van Matt & Nat geproduceerd in SA8000 gecertificeerde fabrieken.

Aan het begin van de zomer heb ik voor een goede prijs een aantal schoenen van Matt & Nat kunnen kopen. Je zal de schoenen van dit merk dan ook wel vaker voorbij zien komen in mijn outfitshoots.

Deze enkellaarsjes hebben een zachte binnenkant, waardoor het aanvoelt als of je op wolken loopt. Door de bredere hak is lang lopen of staan geen probleem. Ik ben hier erg blij mee. Deze enkellaarzen zijn zowel stoer als klassiek te dragen. Naar mijn mening maken ze de outfit af.

Zelf ook je kast herontdekken?

Bij deze fair fashion outfit laat ik je zien hoe ik een nieuwe outfit heb gecreerd door nieuwe combinaties te maken. Daarbij draag ik ook sieraden van het fair trade sieradenmerk fairbeads

Je ziet het. Door je kast uit te spitten en combinaties te maken die je normaal gesproken niet zou maken kun je een nieuwe leuke outfit ontdekken. Zo heb ik een outfit weten te creëren die nog de klassieke elementen heeft die ik graag draag, maar tegelijkertijd is outfit ook casual en valt ‘ie op in positieve zin. Ik ben zelf erg blij met deze combinatie en ga hem de komende maanden met veel plezier dragen!

Mijn advies is: probeer het zelf ook eens. Zoek één ding uit in je kast dat je in je outfit wilt hebben en combineer het met items die je vaak in een andere combinatie draagt of die je lang niet hebt gedragen. Ik ben benieuwd om te zien waar je op uit bent gekomen!

Heb je hulp nodig?

Bij deze fair fashion outfit laat ik je zien hoe ik een nieuwe outfit heb gecreerd door nieuwe combinaties te maken. Daarbij draag ik ook sieraden van het fair trade sieradenmerk fairbeads

Op 22 oktober lanceer ik een product dat je zal helpen om je duurzame stijl te ontdekken. Hoe en wat, houd ik nog even geheim. Houdt Palace of Bliss in de gaten om erachter te komen, wat ik voor je heb gemaakt!

Wat vind jij van deze outfit? Laat het mij weten! Vind ik leuk!  

 

Foto’s: José Chan

Volg:
Share:

4 Reacties

  1. Avatar for Mariëlle 26 september 2017 / 15:43

    Toffe outfit, staat je goed 🙂 Ben benieuwd naar je project 🙂

  2. Avatar for Lidia 27 september 2017 / 12:31

    Fantastische outfit, leuk dat je het zo combineert! Ik ben vooral weg van je overknie kousen en schoenen;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *