Follow my blog with Bloglovin

Ik heb een missie

Ik heb een missie

Lezing FFF 3 - Ik heb een missie

Je hebt het misschien al wel voorbij zien komen op Facebook. Afgelopen zondag 16 oktober 2016 heb ik een lezing gegeven tijdens het Fair Fashion Festival! Mijn lezing ging over het verduurzamen van je garderobe. Tot mijn grote vreugde is mijn lezing goed bezocht! Dat komt goed uit, want deze lezing is onderdeel van mijn missie. En die missie, dat ben jij.

Groen en bewust leven

Als je mij vraagt wat het onderwerp is van Palace of Bliss, dan zal ik je vertellen dat ik schrijf over groen en bewust leven.  Ik heb mijzelf tot doel gesteld om duurzaam (dus groen) en bewust (mindful) in het leven te staan. Daarom probeer ik iedere dag duurzame keuzes te maken waar zowel ik, als de wereld hopelijk beter van wordt. Hoe ik dat doe, welke keuzes ik maak en op welke gebieden laat ik je zien op Palace of Bliss. Mijn doel is om jou te informeren en stiekem om jou ook te inspireren om ook vaker te gaan voor de groene en bewust optie.

Onbewust zijn in de mode

Op het gebied van mode valt nog een flinke slag te maken als het gaat om bewustzijn. Helaas is er in de mode zeer veel leed, waar de meeste mensen niet of nauwelijks weet van hebben. Iedere dag worden er kilometers van ons kikkerlandje vandaan, vrouwen en meisjes uitgebuit voor de productie van onze kleding. Ze werken soms wel zestien uur per dag en de lonen die ze hiermee verdienen zijn onvoldoende om van te leven.

Ook onze aarde heeft het zwaar te verduren als gevolg van de manier waarop wij omgaan met kleding. Grondstoffen worden uitgeput, het water, de aarde en de lucht worden vervuild bij de productie van onze kleren.

Voor stoffen zoals leer, wol, zijde en bont lijden duizenden zo niet miljoenen dieren jaarlijks. Ze leiden een verschrikkelijk leven gevuld met pijn en angst, om uiteindelijk een ellendige dood te sterven.

Als je écht zou weten wat mens, aarde en dier moeten doorstaan voor de kleding in jouw kast, zou jij dan nog steeds dezelfde keuzes maken?

Mijn missie
Lezing FFF 2 - Ik heb een missie

Foto: Eyekey Fotografie

Ik geloof dat als wij allemaal bewuster omgaan met onze kleding, de kledingindustrie er anders uit kan zien. Daarom heb ik het tot mijn missie gemaakt om iedereen, en dus ook jou, aan de duurzame kleding te krijgen. Jij bent mijn missie. Ik wil bij jou bewustzijn creëren over waar je kleding vandaan komt en wat jij kunt doen om deze industrie te veranderen.

Want als wij met z’n allen andere keuzes zouden maken op het gebied van de mode, dan kan de industrie veranderen. Dat zal niet makkelijk gaan, maar ik geloof echt dat dit kan.

Mijn lezing

Lezing FFF - Ik heb een missie

Om die missie waar te maken, is het belangrijk dat mensen weten hóe ze andere keuzes kunnen maken om deze verandering teweeg te brengen. Dit vertel ik je op Palace of Bliss, maar dit wil ik je ook offline vertellen. En daarom heb ik afgelopen weekend een sprong in het diepe genomen en heb ik een lezing gegeven over dit onderwerp.

Ik heb een heleboel tips gegeven en ik hoop dat de mensen die erbij waren er iets mee konden. Sommige tips die ik heb besproken vind je ook terug in de deze blogpost. Aangezien de tijd beperkt was heb ik niet alle mogelijkheden om te verduurzamen besproken, maar dat is alleen maar goed. Er zijn dus zo veel dingen die jij en ik kunnen doen om je garderobe te verduurzamen, dat het niet eens allemaal tijdens een praatje van een half uur besproken kan worden. Dat is alleen maar positief!

Het is mijn hartsverlangen om nog veel vaker te mogen spreken over eerlijke mode en alles wat hiermee verband houdt. Dit wil ik blijven doen totdat mijn missie op een dag niet meer nodig is.

Doe jij met mij mee?

Volg:
Deel deze blog!

2 Reacties

  1. Avatar for Lidia 22 oktober 2016 / 11:21

    Een mooie missie Haily!! En een leuk jasje draag je. Ik geef zondag mijn eerste workshoo, superleuk en heel spannend;-)

    • Avatar for Hailey 22 oktober 2016 / 20:39

      Dankjewel, Lidia! Wat leuk dat jij zondag een workshop geeft! Waar ga je dat doen en wat wordt het onderwerp van je workshop? Veel succes en plezier in ieder geval alvast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *