Follow my blog with Bloglovin

Ik doe mee met de VeganChallenge!

Vegan challenge

Vegan challenge - Ik doe mee met de VeganChallenge!

Op 1 april 2016 begint een nieuwe editie van de VeganChallenge. Tijdens de VeganChallenge eet je 30 dagen volledig veganistisch. Dit betekent geen zuivelproducten, geen eieren en geen vlees of vis. Ruim 2,5 jaar geleden heb ik ook mee gedaan met deze challenge. Dat heeft toen niet gemaakt dat ik veganist ben geworden. Omdat ik nog steeds de wens heb om vaker volledig plantaardig te eten, heb ik besloten dit jaar weer mee te doen aan de VeganChallenge.

Hoe werkt het?

De VeganChallenge wordt twee keer per jaar georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor veganisme. Tijdens de VeganChallenge ontvang je een maand lang iedere dag een nieuwsbrief met veganistisch recepten voor die dag. Dit zijn allemaal makkelijke, alledaagse recepten met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen. Zo wordt het dus heel makkelijk gemaakt om een maand lang een veganistische levensstijl uit te proberen.

Melk, kaas en eieren

Ik heb eigenlijk al best lang de wens om meer veganistisch te eten. Naar mijn mening eet ik veel te veel kaas. Dit heb ik altijd al wel gedaan, maar sinds ik vegetariër ben is dit veel meer geworden. Hartstikke lekker, maar kaas niet zo gezond. Het bevat namelijk veel vet en zout. Onlangs is bovendien gebleken dat kaas verslavend is. Voldoende redenen voor mij om te willen minderen.

Daarbij komt ook dat ik er toch steeds meer moeite mee krijg dat kaas van zuivel is gemaakt. Er gaat ontzettend veel dierenleed schuil achter de zuivelproductie en daar werk ik met al mijn kaasconsumptie dus aan mee. Dat is wil ik helemaal niet.

Eieren eet ik al een tijdje niet meer op mijn brood. Dit is omdat een ei ook een kip had kunnen worden en dat maakt ik niet meer graag een omeletje weg peuzel. Maar helemaal goed doe ik dit niet, want als ei ergens in is verwerkt, dan eet ik het wel op.

Waarom de VeganChallenge?

Zoals je leest worstel ik regelmatig met mijn eten. Ik eet allerlei producten die ik eigenlijk helemaal niet wil eten. Er ligt ergens toch een drempel om iets te veranderen in mijn eetgewoontes.

Daarom ben ik heel erg blij met de VeganChallenge. Dit maakt het voor mij makkelijker om bewust aan de slag te gaan met mijn eten. Ik ontvang alle recepten gewoon in mijn inbox, ik het hoef het daarna alleen nog maar te doen.

2,5 jaar geleden

Zoals ik in mijn inleiding al zei, heb ik ruim 2,5 jaar geleden ook meegedaan aan de VeganChallenge. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het mij toen erg is tegengevallen. Dit komt voornamelijk omdat ik die maand heel erg vaak vies heb gegeten.

Toentertijd waren er nog niet zo veel vegan recepten. De VeganChallenge had wel een aantal recepten, maar lang niet alles was naar mijn smaak. Dat maakte het best lastig.

2,5 jaar later

Zo’n 2,5 jaar later heb ik er wel vertrouwen in dat ik nu minder moeite zal hebben met het vinden van geschikte gerechten. Het wordt steeds normaler om veganistisch te eten. Producten zoals veganistische kaas kan je tegenwoordig gewoon bij de Jumbo kopen en de veganistische restaurantjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook zijn er best veel vegan foodblogs zoals Lisa Goes Vegan en Birdwonders. Bovendien heeft de VeganChallenge haar recepten ook uitgebreid. Dus ik verwacht wel dat het makkelijker zal worden om in april lekker te eten.

Doe je mee?

Leuk! Je kan je via www.veganchallenge.nl aanmelden en dan krijg je dagelijks de dagmenus toegezonden. Laat je het aan mij weten als je mee doet? Dat vind ik leuk!

Heb jij al eens mee gedaan met de VeganChallenge? Hoe is het je bevallen? Wat vind je van veganisme?

Volg:

2 Reacties

  1. Avatar for Tine 2 maart 2016 / 14:05

    Wat leuk dat je meedoet! Ik neem ook al 2 jaar deel omdat ik die recepten en ideetjes in mijn mailbox zo leuk vind. Toch ben ik geen veganist. Thuis ook ik altijd 100% plantaardig, maar buitenshuis stel ik me flexibeler op. Dat doe ik bewust, omdat ik hoop en denk dat ik met die flexibele levensstijl meer mensen kan inspireren. Het is vooral op gebied van kleding en cosmetica dat ik nog veel werk heb!

    Ik wens je alvast heel veel succes, en inderdaad, in blogland vind je tónnen inspiratie!

    • Avatar for Hailey 2 maart 2016 / 20:29

      Wat leuk om te horen hoe jij dat doet, Tine! De manier waarop jij plantaardig eet spreekt mij wel heel erg aan. Je bent eigenlijk een flexivegan ipv een flexitariër! Ik geloof er ook zeker wel in dat je mensen kan inspireren door er flexibel mee om te gaan. Er is niet één weg die de beste is. Iedereen doet het op zijn of haar manier en dat mag. Heel leuk! Ik zie dat jij ook vegan recepten op je website hebt! De quesadilla’s zien er goed uit! Ik zal zeker je website doorzoeken de komende tijd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *