Follow my blog with Bloglovin

Hot Flow Yoga Amsterdam: lekker zweten, lekker soepel!

Hot Flow Vinyasa Yoga Amsterdam

IMG 8737 - Hot Flow Yoga Amsterdam: lekker zweten, lekker soepel!

Een ding dat mij altijd heeft onderscheiden van mijn vrienden, is dat ik goed tegen warmte kan. Op vakanties en dagjes naar het strand resulteert dit keer op keer erin dat ik in mijn eentje nog lig te bakken in de brandende zon, terwijl de rest allang de schaduw heeft opgezocht met een ietwat verbrand huidje.

Deze vuurvaste eigenschap maakt dat ik er niet vies van ben om te sporten in warme ruimtes. Daarom breng ik graag een bezoekje aan Hot Flow Yoga in Amsterdam. Hot Flow Yoga kun je namelijk yoga doen in een ruimte waar het tussen de 35 en 38 graden is. Me likey! Ik volgde een les bij de vestiging in de Rivierenbuurt in Amsterdam. Hoe dit was, vertel ik je in dit artikel!

Wat is hot vinyasa yoga?

IMG 8741 - Hot Flow Yoga Amsterdam: lekker zweten, lekker soepel!

Hot vinyasa yoga wordt vaak verward met Bikram yoga. De verwarring ontstaat doordat ze beide in een verwarmde ruimte worden gedaan. Bij Bikram yoga voer je altijd een vaste serie van 26 houdingen uit. Bij hot vinaysa yoga is er geen vaste serie. Hoe de les is opgebouwd, is volledig aan de creativiteit van de docent.

Verder is hot vinyasa yoga – de naam zegt het al – gebaseerd op vinyasa yoga. Dit is een dynamische vorm van yoga waarbij de ademhaling met de bewegingen worden gesynchroniseerd. De verschillende houdingen gaan vloeiend in elkaar over waardoor je in een meditatieve flow kunt komen.

De voordelen van hot vinyasa yoga 

IMG 8743 - Hot Flow Yoga Amsterdam: lekker zweten, lekker soepel!

Een belangrijke reden om hot flow yoga te doen in plaats van “gewone” vinyasa yoga, is dat de warmte ervoor zorgt voor een diepere en effectieve stretch van de spieren. Doordat je spieren sneller worden opgewarmd, ontstaat er meer ruimte in het lichaam om de houdingen intensiever uit te voeren. Hierdoor kun je het meeste uit je “practice” halen en kun je op een effectievere manier je kracht en lenigheid vergroten. Zo word je dus lekker soepel!

Verder zorgt de warmte ervoor dat je allerlei afvalstoffen uitzweet. Dit is goed onder meer voor de bloedcirculatie en je spijsvertering.

Mijn ervaring bij Hot Flow Yoga 

IMG 8735 - Hot Flow Yoga Amsterdam: lekker zweten, lekker soepel!

Wat mij direct opviel toen ik bij Hot Flow Yoga binnenstapte is de subtiliteit van de warmte. Ik heb weleens Bikram yoga gedaan en de lucht in die ruimte voelde vochtig en benauwd aan. Bij Hot Flow Yoga is dit anders. Ondanks dat de flink verwarmd is, voelt het koeler dan het is. Dit komt doordat ze bij Hot Flow Yoga de ruimte verwarmen met infrarood warmtepanelen. De warmte is hierdoor vergelijkbaar met de warmte van de zon. Dit warmt je lichaam van binnenuit op en voelt daardoor veel subtieler en natuurlijker aan.

Wat ook heel fijn is bij Hot Flow Yoga is dat alles netjes eruitziet en fris ruikt. In mijn ervaring is dit nog weleens anders geweest bij hot yoga studio’s. Verder mag je zonder extra kosten gebruikmaken van hun matjes en is er voor iedereen een handdoek beschikbaar. Erg fijn en zeker geen overbodige luxe!

IMG 8736 - Hot Flow Yoga Amsterdam: lekker zweten, lekker soepel!

Ik volgde een les bij Eva Sophie. Het was direct duidelijk dat Eva Sophie een zeer ervaren yogadocente is. Ze heeft een hele fijne stem en wist ons goed te begeleiden om in de flow van de vinyasa te komen. Daarbij had een hele leuke creatieve yogaserie bedacht! Ik word altijd blij van yogadocenten die unieke series bedenken! De les werd afgesloten met een heerlijke savasana (rusthouding) en zo verliet ik volledig uitgerust (en uitgezweet) het pand.

IMG 8742 - Hot Flow Yoga Amsterdam: lekker zweten, lekker soepel!

Docente Eva Sophie praat ons door de “Child’s pose”

Ga dat zien!

Mocht je op zoek zijn naar een fijne yogavorm en yogastudio dan kan ik Hot Flow Yoga zeker aanbevelen. Ik ben enorme fan van de warmte en de manier waarop men hier lesgeeft!

Hot Flow Yoga heeft drie vestigingen in Amsterdam: een in de Jordaan, in Amsterdam Zuid en in de Rivierenbuurt. Verder kun je er iedere dag les volgen. De vroegste les begint om 07.00 en de laatste om 20.00 uur.

Meer informatie over de lestijden en prijzen vind je op de website!

Ben jij al eens bij Hot Flow Yoga geweest? Laat me weten wat je ervan vond!

 

Volg:
Deel deze blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *