Follow my blog with Bloglovin

Vandaag ben ik jarig! Mijn hopen, dromen en wensen voor de toekomst

Vandaag ben ik 31 geworden. Een goed moment om terug te kijken of het afgelopen jaar en mij hopen, wensen en dromen voor de toekomst te formuleren.

Hailey 08 - Vandaag ben ik jarig! Mijn hopen, dromen en wensen voor de toekomst

Vandaag ben ik 31 jaar geworden. Vorig jaar was ik op deze dag lichtelijk in paniek. De grote 3-0 stond ineens voor de deur en ik had daar allerlei gedachten en emoties bij, want 30 jaar dat klinkt toch al erg volwassen. Het afgelopen jaar heb ik een beetje kunnen wennen aan mijn 30-ers status en van paniek is vandaag gelukkig geen sprake. Deze dag is voor mij dan ook een mooie gelegenheid om vooruit te blikken naar de toekomst en stil te staan bij mijn hopen, dromen en wensen voor de toekomst.

Een moment van reflectie: hoe het afgelopen jaar was

Terugkijkend op het afgelopen jaar, viel mij iets op. Daar waar in de voorgaande jaren altijd wel een grote verandering heeft plaatsgevonden, was dit het afgelopen jaar niet echt het geval. Natuurlijk heb ik besloten om werken als freelancer een kans te geven en dat was een verandering, maar het was voor mijn gevoel niet zo groots als ik werken voor een nieuwe werkgever bijvoorbeeld heb ervaren. Ik ben verder gegaan op de weg waar ik al op zat en dat voelde (en dat doet het nog steeds) goed.

Zoals ik ook in mijn artikel over Berkeley vertelde, ervaar ik voor het eerst sinds een lange tijd weer rust in mijn leven. De achtbaan die ik de afgelopen jaren heb ervaren, is dit jaar tot stilstand gekomen. Enerzijds is dit gek, want ik ben eraan gewend geraakt dat er altijd wel iets aan de hand is. Anderzijds is het ook heerlijk dat het leven eindelijk rustig is en zonder gedoe. Dat is voor de ook wel eens fijn.

Hopen, dromen en wensen voor de toekomst

Ondanks dat ik geniet van de rust, zijn er wel wensen die ik heb voor de toekomst. Ik ben en blijf nu eenmaal een ambitieus. Ik heb niet de bedoeling om mij te verliezen in allemaal dingen die ik van mijzelf moet doen, maar rustig werken aan wat dromen en wensen, moet volgens mij best kunnen. Naast leven in een goede gezondheid, zijn er nog een paar dingen die hoog op mijn wensenlijst staan.

Relatie

De maand augustus zit vol feestelijke momenten bij mij in huis. Op 30 augustus ben ik namelijk tien jaar samen met mijn vriend. Iedere keer als ik dat zeg, schrik ik bijna van hoe lang dat al is. Het voelt alsof ik gisteren verliefd werd op mijn vriend, maar we zijn toch alweer tien jaar verder.

Ik vind het best kneuterig om dit te zeggen, maar het lijkt mij super leuk om samen oud en gerimpeld in het bejaardentehuis de hele dag Rummikub te spelen. Dat duurt (gelukkig) nog even, maar dit is zeker een wens die ik heb voor in de verre toekomst! #almostcantwait

Palace of Bliss

Dat ik ambitieus ben als het gaat om Palace of Bliss, heb ik nooit onder stoelen of banken geschoven. Ik hoop dan ook dat Palace of Bliss blijft groeien en mij de kans geeft om dagelijks mensen zoals jij te helpen navigeren naar een duurzame en bewuste lifestyle.

Ik hoop dat ik in de toekomst een positieve bijdrage mag leveren aan een duurzamere en eerlijke (mode)wereld. Dit zou ik graag zowel online doen als offline door middel van lezingen over fair fashion of duurzaam leven en consultancy werkzaamheden. Het is niet met een pen te omschrijven hoe erg ik hoop dat dit in mijn toekomst ligt. Fingers crossed dat deze droom uit mag komen dus!

Sport  

Op het gebied van sport heb ik best een bizarre reis gemaakt. Tot mijn 25-ste sportte ik nauwelijks. Doordat ik paaldansen ontdekte is dit totaal veranderd en werk ik nu zelfs als sport- en yoga instructeur.

Ik hoop dat ik dit tot na mijn pensioen kan blijven doen. Daarnaast hoop ik dat ik in de komende jaren de kans krijg om mij te blijven ontwikkelen. Ik hoop nog meer kennis te krijgen over het menselijk lichaam, voeding en yoga zodat ik mensen nog beter kan begeleiden in hun fit & zen journey. Ook hoop ik meer tijd vrij te kunnen maken om zelf te sporten zodat ik ook op fysiek niveau kan blijven groeien en ontwikkelen.

Daarnaast ben ik enorm nieuwsgierig naar allerlei andere sporten en die hoop ik in de komende jaren allemaal uit te proberen. Wie weet wat voor een sporten ik over vijf jaar misschien wel doe!

Reizen

Iets dat ik de afgelopen dertig jaar niet echt ben geweest, is een wereldreiziger. Tijdens mijn studententijd heeft een verre reis maken mij nooit echt getrokken. Ik was vooral geïnteresseerd in studeren in het buitenland en gelukkig heb ik dat ook twee keer mogen doen. De wereld ontdekken stond daardoor niet op mijn prioriteitenlijst.

Ik hoop in de toekomst (op een zo duurzaam mogelijke manier), meer van de wereld te ontdekken. Aankomende januari hoop ik deze wens al een stukje in vervulling te laten gaan. Ik ga dan namelijk ruim een maand naar Thailand. Geen idee of zo lang en ver reizen iets voor mij is, maar ik ga het ontdekken. Mocht het bevallen, dan heb ik nog een heel lijstje met mooie bestemming (ver en dichtbij) die ik hoop te bewonderen in mijn toekomst.

Dieren

In de blog over hoe ik vegetariër werd, vertelde ik je dat ik in Berkeley een dierenrechtenadvocaat heb ontmoet. Sinds deze ontmoeting heb ik de wens ontwikkeld om mij ook in te zetten voor de rechten van dieren. Helaas doe ik dit op dit moment nog te weinig. Behalve dat ik veganistisch eet en goed zorg voor mijn konijnen Uk & Lizz doe ik nog niet veel met deze wens. Hoe en wat dat weet ik nog niet precies, maar ik hoop dat ik in de toekomst hier handen en voeten aan kan geven.

Wat zijn jouw hopen, dromen en wensen voor de toekomst?

Volg:

14 Reacties

 1. Avatar for Brenda
  Brenda
  22 augustus 2017 / 07:44

  Van harte gefeliciteerd, leuk om terug te kijken en vooral vooruit. Ik wens je heel veel geluk en succes met het behalen van je dromen en doelen in je leven.
  Geniet lekker van je dag en dank je wel voor je mooie blog.

  • Avatar for Hailey 23 augustus 2017 / 20:37

   Dankjewel, Brenda! Super lief van je! Heel leuk!

 2. Avatar for Jessica J. 22 augustus 2017 / 09:17

  Knap dat je je ook echt wil inzetten voor dierenrechten. Ik ben benieuwd hoe je dat gaat uitwerken.
  In ieder geval, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en veel succes met het vervullen van je dromen!

 3. Avatar for Resaarcle 22 augustus 2017 / 10:05

  Hipperdepip! Mijn droom is om duurzame babyproductne dichter bij aanstaande ouders te brengen zodat ze een weloverwogen keuze kunnne maken bij het opstellen van hun geboortelijst. Ik ben er flink mee aan de slag ondertussen!

  • Avatar for Hailey 23 augustus 2017 / 20:39

   Dankjewel! Wat een gave droom heb jij, zeg! Goed om te horen dat je al flinke stappen maakt ermee! Ik hoop dat je dromen uitkomen!

 4. Avatar for Linda 22 augustus 2017 / 10:11

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! En wat heerlijk dat er een reis naar Thailand op de planning staat, qua reistijd heb je echt een goede maand uitgekozen. Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik vind het ook heel erg mooi om te lezen dat je meer voor de rechten van dieren wilt gaan doen, erg inspirerend, en hoop dat je deze droom mag plukken <3

  • Avatar for Hailey 23 augustus 2017 / 20:44

   Dankjewel, Linda! Ik ga binnenkort jouw blog goed uitpluizen en al je Thailand tips lezen! Waarschijnlijk kan ik veel van je leren!

 5. Avatar for Marieke 22 augustus 2017 / 10:48

  Van harte gefeliciteerd! En dat al jouw geweldige dromen uit mogen komen ❤

 6. Avatar for Linda - Zaailingen 22 augustus 2017 / 12:04

  Gefeliciteerd Hailey! Ik ben onder de indruk van je lijstje. Je hebt al zoveel bereikt en dat mag gevierd worden. Als je zo helder voor de geest hebt wat je wil en belangrijk vindt, komt het met de toekomst ook wel goed 🙂

 7. Avatar for Lara 31 augustus 2017 / 09:46

  Nog van harte gefeliciteerd :D:D:D hopelijk heb je een heerlijke dag gehad.

  • Avatar for Hailey 2 september 2017 / 18:44

   Wat lief! Dankjewel! Ja, ik heb een hele fijne dag gehad! Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *